charli_ Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Ok. To nie było takie trudne. Odkryłem co i jak:) Wiem o co chodzi z tymi dystanserami. Tylko nadal zastanawiam się czy jest sens wymieniać go? Prawdopodobnie mam stock bo gumka wygląda strasznie badziewiaście a na mrozie twardnieje:/ Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Witam . Jaka jest najlepsza gumka do http://gunfire.pl/product-pol-1152192690-Replika-karabinu-wyborowego-GF25-K.html nie przerabianego ? Będę grał w temperaturze od +15 do +40 stopni . :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 systema energy, g&g zielona, ew sylikonwy przezroczysty guarder, ale raczej systema Quote Link to post Share on other sites
scot Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 (edited) ja jestem gorącym zwolennikiem systemy bo kręci tak samo w zimie i w lecie a jej żywotność jest (skromnie to ująwszy) zadowalająca co do przeźroczystego guardera to mam niemiłe doświadczenia- pękła na pierwszym strzelaniu :angry: Edited April 10, 2012 by scot Quote Link to post Share on other sites
Śniący Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Witam, mam problem, zdaje się, z prawidłowym założeniem gumki HU. Kupiłem do AK74 CM040 (metalowa komora HU) gumkę Guardera, po zamontowaniu wg instrukcji kule znosiło momentalnie w prawo. Rozmontowałem komorę jeszcze raz, założyłem gumkę starając się aby poduszeczka była możliwie najbardziej wycentrowana i obecnie znosi kule ostro w lewo niezależnie od ustawienia suwaka HU. Nie mam już pomysłów co z tym zrobić. Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 To musisz walczyć do bólu z gumka i dystanserem bo to tu tkwi problem. Sprawdź poduszkę w gumce czy czasem przy kolejnym demontażu nie została z którejś strony uszkadzano. Quote Link to post Share on other sites
Śniący Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 A możliwe jest, że coś mi się osadziło na lufie i podkręca kule w bok? Zamontowałem na powrót stockową gumkę i dzieje się to samo - kule lecą w bok jakkolwiek bym nie regulował suwakiem. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 NO Panie czysta lufa to podstawa. Dystanser masz dobry ? i dobrze montujesz? suwakiem nic nie zdziałasz na boki. Quote Link to post Share on other sites
Śniący Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 (edited) Optycznie w lufie nic niepokojącego nie widziałem, była przedmuchana silikonem. Dla pewności wyczyszczę. A z regulacją chodziło mi o to, że gdyby gumka nadawała pociskom tą niepożądaną rotację boczną, to chowając ją suwakiem w rowku powinny skręcać po łukach o coraz większych promieniach, bo mniejszy byłby nacisk gumki na kulkę i w związku z tym tarcie. Tak na mój chłopski rozum. ;) Edited April 14, 2012 by Śniący Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 ... przedmuchana silikonem. ... [...] :bialaflaga: Czytałeś ten wątek? Umyj teraz lufę i gumkę w wodzie z mydłem i Twój problem zniknie. Over. Quote Link to post Share on other sites
Śniący Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Wyczyściłem lufę wyciorem ze szmatką, pokręciłem lufą żeby ustawić dystanser i zaczęło działać. Myślę, że po prostu coś siedziało w lufie. Dzięki za pomoc. ;) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Testował ktoś może gumkę hop-up Ultimate 50 ? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Zakładałem kumplowi takową miesiąc temu bo była w sklepie na miejscu i powiem że kręci bardzo ładnie, kołnierz jest dość gruby i daje bdb szczelność. Quote Link to post Share on other sites
Tomskee Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Jaką gumkę hop-up polecacie do m4a1 P&J 430fps? Bo tą co obecnie posiadam to mi zamarzła xD Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Chyba nic odkrywczego, starą czarną Systemkę - nie energy, albo z łatwiej dostępnych zieloną G&G... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Czarną systemkę nie energy? Po pierwsze- czemu nie energy? Po drugie- gdzie chcesz dostać czarną systemkę nie-energy jak sie już upierasz? :D Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Nie upieram się, bo wiem że praktycznie ich dostać już nie można ;] U mnie energy nie zdała egzaminu, mniej mięsista co przekładało się na szczelność i chyba bardziej gumowa niż sylikonowa i tak fajnie nie kręciła na małym HU... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Od wieków montuje systemki i z calutka pewnością: gumka systemy "energy" od "nie energy" różni się opakowaniem. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Ja aż tak stary nie jestem ;] ale jak tylko wyszły "energy" kupiłem dwie i od tamtej pory więcej nie kupowałem. I tak jak pisałem wcześniej przypominały bardziej zrypane czarne guardery niż stare systemki jeśli chodzi o mięsistość a sam materiał mniej ciągnął kulki niżwcześnej... fine Quote Link to post Share on other sites
Qglarz Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Witam. Strzelam się od niedawna i nie posiadam odpowiedniej wiedzy na temat poszczególnych części więc zwracam się do Was. Posiadam taką oto replikę: http://www.madonion.eu/m4a1-universal-version-p444.html (stokową) i zastanawiam się jaką gumkę do niej wsadzić, co możecie mi polecić (średnia półka cenowa :icon_lol: )? Dodam, że zamierzam strzelać się w okresie wiosna-jesień. PS. Wiem, że nie ten dział, ale jeżeli nie sprawi to komuś problemu prosił bym jeszcze o podanie jaką preclufe zamontować do niej (tak do 150 PLN :icon_wink: ). Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
altegrade Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Kup gumke hop-siup pdi. Ja od siebie polecam http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9855 Ma specjalny dystanser który [chyba] poprawia celnosc i zasięg. albo systeme energy[ ta najlepsza i najbardziej polecana] Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Ja polecę zieloną od G&G, u mnie sprawuje się świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Czy gumka G&G zielona będzie dobra do kałacha Boyia 390fps? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Tak.Do wszystkiego jest dobra. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 ja od siebie powiem że u mnie (450 FPS) się nie sprawdziła zielona G&G, zamówię w specshopie jeszcze jedną by wykluczyć to że dostałem wadliwy egzemplarz. Przy niższych temperaturach gumka musi się rozgrzać zanim zacznie dobrze podkręcać, często zdarza się też że różnie podkręca kulki. dlatego tak jak pisałem na wszelki wypadek zamówię drugą, wymienię i sprawdzę czy faktycznie ta co mam jest do du... czy może u mnie G&G zielona nie ma racji bytu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts