kosiniak Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Czy w ładownice od G3 wsadzę maga od G36 ? chodzi mi dokłądnie o taką. http://allegro.pl/item915003343_ladownica_...ynek_hk_g3.html Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Nie wsadzisz. Znaczy się jak mocno popchniesz to wejdzie ale nie miałoby to sensu. ;P Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Czy w ładownice od G3 wsadzę maga od G36 ? A czy magazynki na 7.62x51 i 5.56x45 mogą mieć takie same wymiary? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Np. airsoftowe magi do emki wchodzą do ładownicy od g3, prawdziwe już nie. :) Quote Link to post Share on other sites
kosiniak Posted February 15, 2010 Author Report Share Posted February 15, 2010 czy sa w ogole ladownice do g36 zapinane na pas w systemie BW. Bo udalo mi sie zmalesc tylko molle Quote Link to post Share on other sites
jarzabek Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 czy sa w ogole ladownice do g36 zapinane na pas w systemie BW. Bo udalo mi sie zmalesc tylko molle Kontraktowe ładownice do G36: http://rangershop.pl/product-pol-3649-Pokr...nek-G36-G3.html http://www.bestprotection.de/Shop/catalog/...products_id=236 Quote Link to post Share on other sites
esco Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Po złączeniu 2 magazynków od G36 i obcięciu/usunięciu zewnętrznych bolców do łączenia możesz je wsadzić do potrójnej ładownicy na magazynki M4/M16. Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Ładownica na 2 magazynki G36 Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Po złączeniu 2 magazynków od G36 i obcięciu/usunięciu zewnętrznych bolców do łączenia możesz je wsadzić do potrójnej ładownicy na magazynki M4/M16. Spakietowane i bez obcinania bolców wchodzą do ALICE 30rd. Kiedyś już wrzucałem to zdjęcie: Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 (edited) I oczywiście ładownica z miwo, ładownica potrójna na magi m4 czy ładownica alice mają system mocowania BW... jarzabek podał chyba jedyne co jest na rynku. Edited February 16, 2010 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
kosiniak Posted February 17, 2010 Author Report Share Posted February 17, 2010 No właśnie, wszytko ładnie tylko żadna z opcji, poza tymi od jarząbka mi się nie przyda, bo mam zamiar nosić to na pasie BW. Szkoda tylko ze te jarzabkowe dość drogie, w porównaniu z resztą mojego flectarnowego szpeju wręcz kosmicznie drogie. Quote Link to post Share on other sites
Blazej210 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 http://www.vest.pl/product-pol-3937-Podwoj...RN-TacGear.html Ładownica na 4 magi do giety. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 No właśnie, wszytko ładnie tylko żadna z opcji, poza tymi od jarząbka mi się nie przyda, bo mam zamiar nosić to na pasie BW. Szkoda tylko ze te jarzabkowe dość drogie, w porównaniu z resztą mojego flectarnowego szpeju wręcz kosmicznie drogie. Tańszych ładownic do S95 nie ma. No może te badziewne mil-teci, ale są wacka warte. Niestety sprzęt bw wbrew pozorom jest droższy od innych. Musisz się z tym liczyć, kupując kontraktowe wyroby. Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 (edited) Ładownica na 2 magazynki G36 Jest też to, tego "drugiego Miwo" ale szybki rzut oka na fotografię by stwierdzić, że Praszkowe lepsze. Ot, odrobinę więcej materiału po bokach i żadne gumki nie potrzebne :strach: ...przynajmniej w ładownicach ;) @kosiniak - a nie dopuszczasz jakiejś wersji przejściowej aby portfel się na Ciebie nie złościł? Edited February 20, 2010 by crogool Quote Link to post Share on other sites
kosiniak Posted February 22, 2010 Author Report Share Posted February 22, 2010 (edited) Mogła by być ładownica nie mocowana w systemie BW, byleby dało radę w jakiś sensowny sposób przymocować ją do pasa nośnego i nie wyglądało to tak jakby zaraz miało poodpadać. I nie utrudniało wkładania/wyjmowania maga. Chyba kupię tą w systemie molle i jakoś spróbuje przerobić. Edited February 22, 2010 by kosiniak Quote Link to post Share on other sites
turntablized Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) Ameryki tu nie odkryję ale może to jest dla ciebie rozwiązanie. http://armyworld.pl/product-pol-496-Ladown...-Flecktarn.html Ładownica jest na 3 magi do uzi ale jeden mag do G36 wchodzi bez problemów, szczególnie gdy pozbawisz go systemu do łączenia magów. Edited February 23, 2010 by turntablized Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) A jak ta ładownica działa wraz z systemem łączenia magów? Co można zauważyć w porównaniu z ładownicą pojedynczą na mag G36? Edited February 23, 2010 by Szreder Quote Link to post Share on other sites
turntablized Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Nigdy nie miałem pojedynczej ładownicy na mag od G36 miałem tylko podwójne. Generalnie działa choć nie jest to szczyt ergonomii. Większy problem de facto stanowi włożenie tam magazynka niż jego wyjęcie z dość oczywistych względów. Ale jeśli mamy w linii torbę na zrzut to i tak nie musimy pchać go tam z powrotem. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Przypomne może rozmiary niektórych ładownic BW(kontraktowych): -potrójna do MP2 (UZI)/MP5 , o wymiarach 21x14x3 cm); -podwójna do G3, wymiary 14 x 8 x 7 cm; -pojedyncza do G3, wymiary 14 x 8 x 3,5 cm ; -pojedyncza do G36, wymiary 17 x 9 x 3,5 cm (używana także jako podwójna ładownica do MP5); -podwójna do G36, wymiary 17 x 9 x 7 cm. Quote Link to post Share on other sites
kosiniak Posted March 2, 2010 Author Report Share Posted March 2, 2010 Dotarła do mnie ładownica od uzi, mag od Gietki się mieści i wygląda to nawet sensownie. Zastanawiałem się nad jednym czy te z mocowaniem molle da rade zawiesić na pasie BW, w koncu gdyby wyciągnąć paski mocujące i tylko je zapiąć na kształt szlufki to może by się trzymały. Jeśli ktoś ma pas BW i cokolwiek w systemie molle, może mógł przetestować takie mocowanie? turntablized - nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem, wsadziłeś dwa magi od g36 do ładownicy z UZI?? Ja siedzę i kombinuję już od kilku minut i nijak mi nie wychodzi :D Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Mocowania molle różnią się między sobą sposobem blokowania taśmy więc nie ma pewności, że dana ładownica będzie się trzymać. Czasami się trzymały same od siebie, czasami wymagały wspomożenia się klipsami do papieru, czasem nic nie pomagało. Przykładowo to zdjęcie powstało w trakcie testowania możliwości łączenia molle z S95 Jednak zdjęcie ma pewien ukryty haczyk - pod S95 znajduje się typowy comfortpad w systemie molle. Właściwie to do niego były doczepione ładownice, sam comfortpad był połączony z S95 w bardzo kreatywny sposób a mianowicie za pomocą sznurka (właściwie to paracordu żeby było taktycznie :D). Co ciekawe rozwiązanie to całkiem znośnie działało w okresie przejściowym gdy szpej typowego soldata BW zaczął być niewystarczający wobec moich potrzeb a nie miałem jeszcze odpowiednio skonfigurowanego zestawu oporządzenia opartego na molle. Quote Link to post Share on other sites
turntablized Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Nie nie w wsadziłem dwóch magazynków g36 do jednej ładownicy od uzi. Jak już zdążyłeś zauważyć jest to niemożliwe. Napisałem: "Nigdy nie miałem pojedynczej ładownicy na mag od G36 miałem tylko podwójne." - ( ładownice podwójne na podwójne magazynki a w nich po 2 magazynki :) ). Jest inny myk żeby ładownice przystosować do systemu S95 jeśli już o to pytasz mianowicie doszywając a raczej nitując do ładownicy coś takiego http://www.vest.pl/product-pol-751-Komplet...stemowe-BW.html http://www.vest.pl/product-pol-750-Zapieci...stemowe-BW.html Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Wystarczy włożyć zapinkę systemową pod poziome paski molle ładownicy. Nic nie trzeba nitować a ładownica się trzyma całkiem stabilnie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Odświeżę kotleta jak najbardziej umyślnie. Ze zdumieniem dzisiaj stwierdziłem, że absolutnie NIE JEST PRAWDĄ iż magazynek g36 nie mieści się do podwójnej ładownicy g3. Otóż - wchodzi, ale tylko jeden. Znaczy się drugi wejdzie, ale wtedy nie można zamknąć ładownicy. Jeden magazynek nawet z zaczepami, wsadzony w zewnętrzną przegródkę siedzi w niej całkiem przyzwoicie, a ładownicę można praktycznie normalnie zamknąć (potrzeba tylko leciutko naciągnąć klapkę). Wiadomo - nie jest to dedykowana ładownica, mag nie będzie siedział idealnie. Ładownica też oczywiście nie jest tak kompaktowa, jak te na 1 mag, bo z tyłu zostaje puste miejsce (choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby trzymać tam jakieś pierdółki) No ale - jak dla mnie różnica cenowa w pełni rekompensuje te niewielkie w sumie wady. Jak ktoś nie wierzy, to mogę zrobić zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Niewielkie? Od wymagań zależy, dla mnie dyskwalifikujące. Takie zakupy to dla mnie frustrujący półśrodek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts