kapciuh Posted March 14, 2005 Report Share Posted March 14, 2005 To sie okaze jak wielkim :) zamowilem u nich kamizelke, trobe, panel udowy i kilka kieszeni, jak dojdzie to dam znac :!: Link to post Share on other sites
MATI12 Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 jaką szerokoś mają paski do opożądzenia w tych konstrukcjach ? bo szukałem czegoś na ten temat i nie znalazłem (domyślam się że pewnie 25mm) Link to post Share on other sites
kthulhu Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 maja dokladnie taka sama szerokosc i "przeswit" (odstepy) jak w molle Link to post Share on other sites
shardac Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 może mi ktoś powiedizeć gdzie zniknęła torba na maskę na udo? oraz na jakiej zasadzie działa sposósb mocowania ładownic - przeplatane pasy? Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 oraz na jakiej zasadzie działa sposósb mocowania ładownic - przeplatane pasy? Jak w każdym systemie modułowym ładownice zakładasz przeplatając pasy poprzez umieszczone na kamizelce pasy. Na koniec albo zapinasz napę albo klamrę zaciskową (tak jak jest w produktach MIWO). W odróżnieniu od np mocowania modułów na napy do kamizelki, ten system charakteryzuje się dużą trwałością połączenia elementu z panelem nośnym, nawet przy wypełnieniu modułu do granic pojemności. Jeśli zaś pytałeś o to, czy zakłada się elementy poprzez system przeplatanych pasów to odpowiedź brzmi - tak. Link to post Share on other sites
Kozak Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Moje pytanie kieruję do osób posiadających chlebak-torbę patrolową firmy MIVO. Otóż czy uchwyty - uszy tej torby za pomocą których przymocowuje się ją do pasa są zamknięte-zaszyte czy odpinane? Jak duże mają otwory te uchwyty? Jaka jest liczba i rozstaw tych uchwytów? Zadaję te pytania ponieważ na stronie MIVO ani jedno zdjęcie chlebaka nie jest zrobione z tyłu, a ja chciałem przymocować go do innej kamizelki taktycznej. Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 zauważ że ani jedna ładownica nie ma "foty od tyłu" czyżby tajemne mocowanie które zaplanowałem w swoich ładownicach (nie znając jeszcze wyrobów miwo) było tak tajemne ze trzeba je chować przed konkurencją? Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 Teoria spiskowa hahaha. Tutaj zdjęcia są : http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=12346&start=0 jak wygląda mocowanie mniej więcej. Link to post Share on other sites
mwist Posted May 19, 2005 Report Share Posted May 19, 2005 Jak już odświeżyłeś to zapytam.... Oni robią w 20 mm ( molle 25 mm). Bo jak już gdzieś mówiłem chce kupić ORKAN WORRIOR-a i ładownice z miwo. Chce tez kupić plecak ten nowy, jany sport (25 l, jak ktoś z wawy szuka, to jest w sklepie podróżnika) i czy on ma te taśmy 20 czy 25? Wiem że to było już patletowane 20 razy ale nie znalazłem jeszcze żadnej jasnej odpowiedzi. pozdrawiam Link to post Share on other sites
triskal Posted May 19, 2005 Report Share Posted May 19, 2005 janyst ma tasmy 20mm Link to post Share on other sites
cahir Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 www.army.mil.pl/strona_pl/publicystyka/wl/wl10_05/s26.pdf Informacje o MIWO, o tym jak sa traktowani przez WP i co ciekawe sa tez narzekania samego producenta na material jakiego uzywa. Link to post Share on other sites
dzikki Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 W sobotę rozmawialiśmy na zlocie z przedstawicielami MIWO. Niedługo dostępne staną się nowe produkty min plecak robiony mniej więcej na krój tego medycznego ale tańszy. Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Niedawno zamawiałem w miwo pare gratów, i zauważyłem ze napy nie są najwyższej jakości, w porównaniu do tych jakie znam z kamizelek lbv/elbv, ukraińska alfa czy mod od guardera to nie trzymają wcale :?, kieszenie i ładownice sa w miare kompatybilne z guaredowym modem. Jako duzy plus wykonanie, materiały ujdą ale najlepsze z dostępnych jak sądze (szpej wymarzyłem sobie oliwkowy). Kolejnym plusem jest mozliwość szycia produktów z poza oferty - nie musiałem zamawiac w róznych miejscach. Jak dla mnie poza tymi napami wszystko tip - top, już planuje kolejne zamówienie. Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Czy ktos ma lub widzial jakość i wykonanie kamizelki KS 12?? Dzikki cos pisal o camo woodland ze jest w jasnych kolorach? Czy dalej maja taki material? PS Napisalem do nich zapytanie i czekam i czekam ;P Pozdrawiam Bartkie_CB :) Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted August 19, 2005 Report Share Posted August 19, 2005 witam !! Dostalem wlasnie maila od w/w firmy. Pozwole przytoczyc sobie cytat wypowiedzi: Zaznaczam, że materiał którego uzywamy nie jest orginalną cordurą tylko tkaniną o podobnych właściwościach. Wzór kamóflażu tez nie jest orginalny.Informuje, że prowadzimy prace nad uzyskaniem orginalnej cordury amerykańskiej w orginalnych kamuflażach. W moim przypadku pozostaje tylko czekac na oryginalny material i camo ;) Pozdrawiam Bartkie Link to post Share on other sites
SouthMan Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 Skusił sie ktoś może na kaburę MUDPIL :?: :) Link to post Share on other sites
wally Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 Ja ją zamówiłem, na razie czekam na realizację zamówienia. Do tej pory używałem kabur formowanych termicznie z cordury, ten MUDPIL jest miękki. Jak tylko dostanę paczkę napiszę co i jak. Link to post Share on other sites
sobczaq Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 Skoro już tak bombardujemy użytkowników sprzętu MIWO pytaniami... Ma ktoś może kamizelkę LKT Szturman 1 ?? Bo jakoś nie przekonuje mnie ta siateczka (czy nie jest zbyt delikatna ?) Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 Bo jakoś nie przekonuje mnie ta siateczka (czy nie jest zbyt delikatna ?) Ludzie z MIWO napisali mi, gdzy pytalem sie o to samo, ze siatka jest wytrzymala. Proponuje zapytac sie o szczegoly Dzikkiego, ktory jest posiadaczem kamizelki z tej firmy Pozdrawiam Bartkie Link to post Share on other sites
wally Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 Ja mam kamizelkę pilota śmigłowca, jest to kamizelka na takiej samej siatce, tyle, że moja ma kolor czarny a t w Szturmanie jest zielona. Siatka jest bardzo wytrzymała, jak na razie nie ma na niej żadnych śladów użytkowania. W Szturmanie jedynym minusem, wg mnie, jest to, że kieszenie są przyszyte na stałe. W większości kamizelek z Miwo kieszenie są panelowe, można samemu dostosować sobie rozmieszczenie kieszeni. W Szturmanie niestety nie :( Link to post Share on other sites
SouthMan Posted August 27, 2005 Report Share Posted August 27, 2005 Wally, i jak tam kaburka ? :wink: Link to post Share on other sites
wally Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Właśnie, ciągle czekam na realizację zamówienia. Albo mają tyle zamówień z wojska albo zaczynają olewać klientów. Wcześniejsze zamówienia były realizowane w ciągu tygodnia, to był najdłuższy czas jaki czekałem na zamówienie, a teraz zamówienie zostało złożone 17 sierpnia a dostałem właśnie, że przewidywany czas realiacji to 2 tygodnie. Więc wciąż czekam. Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Chyba maja jednak klientów, jak zamawiałem ok5 maja to dostałem towar jakoś 2 czerwca :/, jednak maila o terminie realizacji dostalem jakoś na drugi dzień po złozeniu zamówienia, ze zostanei zrealizowane ok27 maja. Moga mieć przestoje w dostawach materiałów, albo sezon urlopowy 8). Link to post Share on other sites
chochol Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Zamowilem pare dni temu w Miwo kabure Mudpil - dzis dostalem, i powiem tak - Rewelacja, naprawde dobrej jakosci produkt, bardzo dobrze spasowana, rzepy i klamry oraz material bardzo solidny, no a cena 60 zl wydaje sie nie byc zaporowa :) Ja z mojej strony moge powiedziec ze to napewno nie ostatnie zakupy w tj firmie. Polecam :) Link to post Share on other sites
Michal_g Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Zamowilem pare dni temu w Miwo kabure Mudpil - dzis dostalem, i powiem tak - Rewelacja, naprawde dobrej jakosci produkt, bardzo dobrze spasowana, rzepy i klamry oraz material bardzo solidny, no a cena 60 zl wydaje sie nie byc zaporowa :) Z jaką bronią jej używasz? Pytam bo różnie bywa z pasowaniem kabur do konkretnych gnatów. Link to post Share on other sites
Recommended Posts