kali Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 A ja mam małe pytanie: Czy MIWO Praszka lub MIWO Lubliniec sprzedaje kamizelki typu FSBE w kamuflażu WP, ewentualine olive z wypięciem QR (od biedy bez niego)? JEśli tak, to za ile tak gdzieś? Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 A ja mam małe pytanie: Czy MIWO Praszka lub MIWO Lubliniec sprzedaje kamizelki typu FSBE w kamuflażu WP, ewentualine olive z wypięciem QR (od biedy bez niego)? JEśli tak, to za ile tak gdzieś? A Kontraktora widziałeś? Link to post Share on other sites
kali Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 (edited) Widziałem, jednak ten zamek z przodu nie bardzo mi odpowiada (chcę miec miejsce na płytę, tak jak w FSBE) Edited February 19, 2007 by kali Link to post Share on other sites
Gecko Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 To chcesz kamizelkę zintegrowana z QR, tak jak kolega leander. Poczekajcie więc na odpowiedź zamiast kilka razy o to samo pytać ;) Link to post Share on other sites
~moroman Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Hej Catch, a co z zapowiadanymi rescue belt'ami? Link to post Share on other sites
Austin Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 A ja dzis dostalem ladownice CQB do ak/beryl, wszystko fajnie, wyciągnąć nie jest tak trudno jak wlozyc spowrotem. Jest na to jakis patent zeby mozna bylo szybko i bezproblemowo wlozyc magazynek spowrotem do ladownicy? A moze poprostu nie umiem sie poslugiwac takim "wyrafinowanym" sprzetem? Majac na sobie kamzielke i trzymajac karabin w lapie jest to naprawde trudne, a to i tak warunki domowe co dopiero w walce? A moze poprostu to ma tak dzialac, "jednorazowa ladownica"? Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Przepraszam za OT, ale szybko i sprawnie to zużyty magazynek wrzuca się do worka na odzysk np takiego : http://www.miwo-military.com/index.php?go=08_2 Link to post Share on other sites
Austin Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 mam takowy worek, tyle ze jak sie tam nawrzuca 6 magazynkow to efekt podczas biegania nie jest zbyt zadowalajacy. Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 I nie masz szansy ani wolnej chwili - tylko wciąż jesteś pod ogniem z kulek, żeby część z nich na spokojnie wsadzić w ładownice ? A jak ci przeszkadza podczas biegania to pomyśl o tym : http://www.optactical.com/dumpbag.html Link to post Share on other sites
szamanak Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 ewentualnie TO Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Zdjęcia i opis rescue beltów w odrębnym temacie. Link to post Share on other sites
kali Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 ewentualnie TO I to jest chyba najlepszy wybór, gdyż zwykły worek na odzysk nie jest sztywny. Link to post Share on other sites
wally Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Pytanie do Catcha, czy Miwo Lubliniec już posiada działającą stronę? Dotychczas była to pusta strona, dzisiaj trzeba było podac hasło (?). Kiedy zacznie działać sklep internetowy? Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Pracujemy nad tym, jak tylko ruszy to dam znać tu i gdzie indziej. Link to post Share on other sites
Ghosty Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 W cenniku Miwo podaje że wktótce nastąpi zmiana cen ich produktów, ktoś wie kiedy to nastąpi i czy ceny będą mniejsze lub większe? Link to post Share on other sites
Czolg Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 informacja o zmiane cen jest już długo :) Stawiam ,że część cen spadnie a częś pójdzie do góry :) :-P Link to post Share on other sites
Ghosty Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 To fakt, informacja ta jest od dłuższego czasu, pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję że ceny pujdą w dół :wink: Link to post Share on other sites
wally Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Optymiści :) Link to post Share on other sites
leander Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Widać że ze stroną coś się rusza, bo woła o login i hasełko (dla przekornych: z góry mówię że hasło/login to nie 'miwomilitary':wink:) Link to post Share on other sites
mwist Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Catch- czy w przyszłości będzie cordura (dupont) w pantere? Bo rozumiem że da się ją zamówić w jakiejś dużej ilośći. Dlatego może jak firma się rozrośnie zamówicie tego dużo, macie takie plany? Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Cordura w Panterę wz.93 już jest. Link to post Share on other sites
wally Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Ale czy któres z MIWO będzie z takiej cordury szyło elementy oporządzenia? Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Lubliniec na pewno Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 No no, na pierwszy ogień oliwka i wz93. Tyle że pozwólcie sobie przypomnieć o 2 sprawach - po pierwsze zamawiana w Europie cordura (u nas się jej nie produkuje) kosztuje srednio 15-20 Euro za metr bieżący, a zamawiając nowy nadruk (dodajmy do tego że o odpowiedniej grubości, laminacie, wykończeniu IRR) musimy zapłacić za wałki do druku oraz zamówić m.in 1500-3000 metrów pierwszej partii. Teraz sobie policzcie inwestycję jednorazową. Stąd to się tyle czasu ciągnie. Link to post Share on other sites
mwist Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Czyli Catch- kiedy? Chce zrobić duże zamówienie ale nie wiem czy czekać miesiąc-dwa czy zamawiać teraz bo cordura będzie za 0,5 roku. Link to post Share on other sites
Recommended Posts