Bat_Sirius Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Hmm 2 kulki to raczej nie wina maga. Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Witam. Mam krótkie pytanko, może lekko zawiewa OT ale muszę znać odpowiedź. Czy TO jest "normalna" M-ka GP? Moje wątpliwości biorą się z innej prędkości podanej na stronie WGC. Wszystkie GP poza tą repliką mają moc 330-360fps, ta m-ka ma podane 300-320fps. Czy to oznacza że ta m16 zrobiona jest na innych flaczkach co inne GP-eki, czy po prostu panowie na WGC się machnęli? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Po prostu błąd... Wszystkie emki z G&P mają od 360-380fpsów, Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Dzięki, posty do kasacji. Quote Link to post Share on other sites
Alien1904 Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Witam, mam takie pytanie... Czy M4 G&P jest lepsze niż M4 TM?? Zastanawiam sie nad kupnem a po przeczytaniu 8 stron tematu nie znalazłem odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Alien1904 Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Ok ten i powyzszy post do kasacji. Doszedłem do wniosku że lepszy jest G&P. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Ja mam pytanie nawiązujące do magazynków, jak jest z magazynkami Boyi/DBoys, chodzą ? Bo jak na razie to są jedyne sensowne METALOWE magazynki do M4/M16 (oprócz CA i TM, ale te dwa razy droższe są). Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Boyi pasują i działają. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Witam. Jaka komora do M4 G&P będzie pasować??? Popularny jest ponoć KA, a np. guarder, SRC, CA, G&G??? Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Komora CA jest zdecydowanie lepsza niż G&P (hop nie przedstawia się automatycznie), ale jeśli zamierzasz zmieniać komorę bierz KA, będziesz miał lepszą szczelność układu. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Jeszcze jedno pytanie o magazynkach, może nie stricte o m4. Czy jest widoczna różnica między wykonaniem magazynków Boyi (metalowe) i CA lub TM ? Oraz, jak to jest z tym kompozytowymi magazynkami, czy w metalowym body, nie wygląda to/ nie wydaje się wam to nie pasujące (chodzi o wygląd i fakturę/materiał), czy może te magi są jakoś wykonane tak, że nie zauważalna jest ta różnica metal-plastik ? Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Magi Boyi są czarne. TM i CA szare. Różnica zawsze jest zauważalna. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=52769 Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Czy ktoś może mi napisać, jaka jest głowica cylindra w eMkach G&P? Wklęsła czy płaska? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Jeśli kupiłem komorę G&P do mojej eMki to wielki błąd i kupić inna czy zostawić? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Kupić inną, a na przyszłość najpierw szukać info, potem kupować ;] Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Czy ktoś może mi napisać, jaka jest głowica cylindra w eMkach G&P? Wklęsła czy płaska? Płaska, mosiężna. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 (edited) Jeśli kupiłem komorę G&P do mojej eMki to wielki błąd i kupić inna czy zostawić? Sprawdź jak działa. Z opowieści wynika, że różnie to z tymi komorami jest. Co mnie trochę dziwi, ale tak to już bywa. Jedne działają dobrze inne nieźle a jeszcze inne do d***. Choć to tylko opowieści ;). Płaska, mosiężna. Wieeeelkie dzięki :) Edited August 28, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Kupiłem jakiś czas temu "bo G&P":) .Wielkich problemów z nią nie mam,nawet żadnych właściwie. Dobra powtarzalność. Nie wiem czy warto zmieniać, jestem zadowolony. Ale przy następnym tuningu nowa komora na pewno znajdzie się na liście .Dzięki Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 A propos komory HU - czy (zanim kupię coś a'la KA, CA) komora z m15 sportline będzie lepiej sprawowała się niż stockowa G&P, czy to już lekkie przegięcie? Stock dosłownie nie kręci mi nijak kulek, wypustka na górze prawie nie pojawia się przy maks podkręceniu, na różnych dystanserach, nawet "H" mad bulla. I jeszcze jedno, komory DF - czy są na poziomie jakości innych części DF, czy na lepszym/ gorszym? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Mógłby ktoś podrzucić link do jakiejś recenzji? Najlepiej ze zdjęciami Gearbox'a. Zastanawiam się pomiędzy G&P i ICS, stąd ta prośba. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Mam ten sam dylemat Viamortis. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 (edited) Dla ICS'a konkurencją jest jedynie PTW. G&P do pięt niedorasta(iceesowi), a o klapce wyrzutnika łusek z puszki w G&P to juz nawet nie będe wspoinać ;-) Edited September 17, 2008 by hary934 Quote Link to post Share on other sites
Phantom55 Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Ja natomiast spotkałem się z opiniami przeciwnymi do tej powyżej ;) Dlatego kłócić się nie będę, i poradzę przestudiowanie aspektów technicznych replik, porównanie ich, oraz zdecydowanie, która bardziej odpowiada... Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Prawda jest taka, ze G&P wychwalają pod niebiosa osoby, które miały w życiu jedną replikę (właśnie G&P), albo wcześniej używały czegoś gorszego. W dodatku ludzie, dla których ICS był pierwszą repliką w życiu często go krytykują... Dlaczego? Bo G&P to replika typu "wyjmij z pudełka i strzelaj przez lata bez problemów"* A ICS to typ "lepiej naucz się nieco o mechanice AEGów"** Co jednak nie zmienia faktu, ze ICSy po odrobinie pracy są jednymi z najlepszych replik serii eM. Uprzedzając pytania - moją pierwszą repliką było M4A1 ICSa, praktycznie z pierwszych serii, miałem z nim kupę problemów, jednak praktycznie wszystkie wynikły z mojej winy i z nieumiejętnego tuningu na poczatku. Mam tą eMke do dziś, ma już ona prawie 4 lata, choć z oryginału niewiele już zostało. Mam także replikę G&P - M16A4. Już drugi egzemplarz, bo pierwszy straciłem... I ICS jest wg mnie o wiele lepszy. * tak było kiedyś, obecnie z tego co czytam (i sam doświadczam) G&P stało się bardzo awaryjne ** tak było kiedyś, nowe serie mają olbrzymią ilość poprawek i są bardzo niezawodne. Zresztą wśród starych serii też się zdarzały perełki - kumpel ma ponad 4-letnie M4A1 i wciąż ono działa, nie miało nigdy awarii... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts