Arthur Currie Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Myśleć to sobie możesz. Decyduje S-1 a nie ty. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Do 3,5 w obie strony w przypadku leczenie szkłami korekcyjnymi ( okulary) jest kat. A. Musiałbyś się podpytać w WKL (nie wiem czy jeszcze są terenowe) czy w przypadku korekcji wzroku istnieje szansa na zmianę kategorii na wyższą. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Mam pytanko... Czy istnieje jakaś możliwość zdobycia dla cywili certyfikatu STANAG 6001, poziom obojętny ?? Można gdzieś przystąpić żeby to wyrobić sobie? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Znalazłem coś takiego: http://www.wso.wroc.pl/egzaminy-jezykowe-sjo/stanag-sjo.html Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Dzięki,przeglądałem to wcześniej ale nie zwróciłem uwagi na regulamin. W pytaniach/odpowiedziach niby jest coś takiego. Jestem osobą cywilną. Czy mogę przystąpić do egzami nu wg STANAG 6001? Tak, osoby spoza resortu Obrony Narodowej mogą przy stąpić do egzaminów wg STANAG 6001 na poziomach 1 i 2 za zgodą Rektorów-Komendantów uc zelni wojskowych, a na poziomach 3 i 4 za zgodą Dyrektora Departamentu Nauki i Szkolnictwa Wojskowego. A czy ktoś może z użytkowników korzystał z tej opcji? Quote Link to post Share on other sites
Wittmann Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Nadal Szukam Roboty:) Quote Link to post Share on other sites
swistak89 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Drodzy koledzy koleżanki jako osoba po służbie przygotowawczej odbytej we Wrocławiu, ze Śląskiego WKU (nie ma znaczenia które miasto :) ) powiem Wam jedno moje doświadczenie - męczyć dupę babeczce w WKU po 5 razy na tydzień o miejsce bo tylko dlatego się dostałem, nie musiałem mieć żadnych cudownych pleców ani miliona certyfikatów, tak naprawdę na moim turnusie takich wykształconych we wszystkie strony praktycznie nie było, paru z kat C, paru nurków, paru sportowców z osiągnięciami ale tak naprawdę liczyły się chęci i psychika kandydata do służby. Co do zdrowia to zależy jak się ma fart, u Nas na Śląsku niektórzy mają komisje lekarską przed NSR, inni przed służbą przygotowawczą, a np. ja dopiero będę miał przed przyjęciem na służbę zawodową. Oczy bezwzględnie najlepiej mieć 10/10 bo robi się parodia gdy byliśmy na strzelnicy, a tam co któryś w ogóle celu nie widział a bryle unika jak ognia, podobno miał 3 dioptrie ale wierzyć mi się nie chce bo ja przy -1 nie mam absolutnie problemu na strzelnicy 100 metrów ( swoją drogą cud, że widział w którą stronę ma strzelać :D ) Wracając do ćwiczeń rotacyjnych NSR to ciężka sprawa była dla mnie dostać jakikolwiek kontrakt, a jest on obecnie niezbędny by odbyć ćwiczenia rotacyjne i zostać dopuszczony do służby zawodowej. Jeżeli ktoś ma pytanka sensowne o służbę przygotowawczą czy NSR to śmiało pisać PW lub na forum :) na pewno sporo chłopaków tutaj jest po służbie i może opowiedzieć historie swojego życia i walki z WKU :D Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 A nie wiecie czy certyfikat cae uznaje mon ???? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Nie uznaje, musisz zdawać egzaminy STANAG. Mając CAE na luzie możesz podejść eksternistycznie do 3333 czy nawet 4444. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Nie wiem jak u Was, ale w mej JW poszły już pieniądze, w ramach nagród, za odbyte ćwiczenia rotacyjne w 2013 roku. Żeby nie było kolorowo nie wszyscy dostaną kasę. Decyzja należy do D-cy JW, oraz otrzymanej oceny. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Hell, nie może - trzeba zdawać po kolei. Oczywiście zasób wiedzy powiększony o terminologie wojskową spokojnie wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Gdyby nie to, że po roku na oficerce wymagali ode mnie 2222 to od razu składałbym wniosek do Łodzi o eksternę na 3333. Z "4ką" to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Gdyby babka miła wąsy to by była dziadkiem - a mon wymaga zdawania od jedynki... Chyba że ktoś się uczy tak jak ty - czyt. oficerka to od razu zaczyna od 2ki. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 By tak temat odświeżyć dziś miałem telefon z WKU, 2 września miałbym "pobór" na słuzbę przygotowawcza. około 9 miechów od złożenia papierów. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Jako Szeregowy? A pytanko jeszcze, ostatnio miało coś się zmienić w kwestii NSR, coś ruszyło ogólnie? Ktoś kto ma kontakt może coś powiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 "Reforma Packa"? Nie, nie wejdzie w dającej się przewidzieć przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts