Guest (ID:6452) Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Taaaaka ryba! :D Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 Spotyka się dwóch starych znajomych jeden zapalony motocyklista [M] drugi wędkarz [W] z powołania. M : -Ale teraz gówno sprzedają na rynku, kupa plastiku i aluminium, przewróci się toto na wietrze i masz motor w kawałkach a dawniej to robili motory ze hoho. W: -Jakiś przykład? M: -Jak w zeszłym roku nurkowaliśmy z kumplem na mazurach to wyciągnęliśmy z dna Niemiecki motocykl z II wojny św. i jeszcze się światło paliło! W: -A ja tez byłem na mazurach rok temu i złapałem 18 metrowego węgorza! M: -Co ty pitolisz, takie długie nie rosną W: -Zgaś światło w motocyklu to ja parę metrów odetnę... Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 No taki francuski chyba :icon_biggrin:. No taki żaden po prostu. Nie spełnia podstawowego kryterium: przewagi zasięgu. A ja zawsze myślałem, że w ASG najpierw liczy się dla snajpera skupienie. Mi karabin nie nosi na bimbalion kilometrów, ale sobie radzę. I mam replikę o podobnej mocy do tego słynnego francuza. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Fajnie, a ja z klamki wycinam jedną dziurę na 10m. Jestę snejperę :D. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 A ja zawsze myślałem, że w ASG najpierw liczy się dla snajpera skupienie. Mi karabin nie nosi na bimbalion kilometrów, ale sobie radzę. I mam replikę o podobnej mocy do tego słynnego francuza. Jasne że chodzi o skupienie, ale jeśli masz 10/10 w dłoń na 50m to możesz walić na 70-80 w korpus. Wtedy masz i zasięg i skupienie. A jak masz skupienie korpus 9/10 na 50m to spotkasz się z serią. Oczywiście pomijam tu bardzo ważny element kamuflażu. Ale to inna bajka. Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 jeśli masz 10/10 w dłoń na 50m Powiadasz z 50 metrów? :icon_cool: 50m to spotkasz się z serią.Oczywiście pomijam tu bardzo ważny element kamuflażu. Ale to inna bajka. No widzisz to nie jest inna bajka. A jak jesteś dobrze zakamuflowany to strzelasz z 25 metrów i spotykasz zdziwiony szukający wzrok. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 jak jesteś dobrze skampiony to wystarczy Ci pompka AGM więc gdzie tu snajperka? :D Quote Link to post Share on other sites
sp9wlc Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 (edited) musze się przejść na strzelankę i zobaczyć i sprawdzić wasze opowieści. przyznam, że temat mnie zainteresował. problemem może być poziom w mojej wiosce, choć nie chciał bym nikogo obrazić Edited August 31, 2012 by sp9wlc Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Z 25m to strzelasz z bocznej, i to tylko w przypadku kiedy nie masz innego wyboru. Dobry kamuflaż masz mieć po to żeby móc prowadzić we wrogów ciągły ostrzał na dalekim dystansie bez ryzyka wykrycia, a nie żeby ryzykować wykrycie i postrzał na bliskim dystansie zanim wykonasz zadanie. Bo skoro wymieniasz maskowanie jakoś główną zaletę to rozumiem że rozmawiamy o snajperze, a nie np. strzelcu wyborowym. Snajper teoretycznie może zaryzykować replikę o słabszym zasięgu jeśli polega na kamuflażu, tylko co jeśli zwyczajnie zabraknie mu tych paru metrów żeby trafić cel? No a taki strzelec wyborowy musi z definicji mieć większy zasięg od reszty swojego oddziału skoro ma go wspomagać będąc za jego osłoną. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Lamb, to jest HP :D. Mi się np nie chciało odpisywać... Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Co jest bardziej podatne na wiatr a co da lepsze skupienie? a) 0,40g przy 550fps b) 0,40g przy 700fps Obecnie używam opcji "a" ale z 60m wrogi snajper nie czuje kulki na plecach pomimo dwóch celnych strzałów oddanych w jego kierunku. Dlatego zastanawiam się nad opcją "b". Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Dobrze napisane, oddanych w jego kierunku. Najpierw upewnij się, że w ogóle te kulki trafiają. Jeśli tak- zmień towarzystwo. Generalnie jeszcze zależy jakie 0,4g... Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 No zrób test z kartką, kartonem, albo z kumplem (trzecia najlepsza), ale z doświadczenia wiem, że niektórzy snajperzy, Ci ubrani w kostium upapranego błotem yeti rzadko kiedy czują kulki, zwłaszcza na plery, takie ghilie-poncho jest git. Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 niektórzy snajperzy, Ci ubrani w kostium upapranego błotem yeti rzadko kiedy czują kulki, zwłaszcza na plery, takie ghilie-poncho jest git. Spotkałeś się z tym? Kiedyś jak napisałem podobną wątpliwość na forum to zostałem niemal zlicznowany. :) Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Jak jesteś przebrany za krzaka najlepiej od razu podnieść rękę jak widzisz przelatującą obok Ciebie chmarę kulek, bo prawdopodobnie dostałeś i nie ma nieprzyjemności, osądzania od innych graczy. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Tak spotkałem się: 15m seria słana hicapem z eMki 430fps ze sporym rofem, polałem kulko jak wodo a tu koleś na pięcie i zmyka. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Są ludzie i "ludzie". Quote Link to post Share on other sites
brzoza1234 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Spotkał się ktoś z was z gumką PDI? Taką jak tutaj: http://www.x-fire.org/vsr10/e.vsr_w_hold.html Mam okazje ją kupić w dobrej cenie i zastanawiam się ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Było o niej wcześniej. Mam ją. Jest twardsza od Nine-Ball'a. Jeszcze nie testowałem w polu. Quote Link to post Share on other sites
brzoza1234 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 http://allegro.pl/ubranie-kombinezon-moro-malarza-paintballa-xxxl-i2616743723.html Nadaje się Waszym zdaniem na bazę pod bushraga? Martwi mnie tylko ten kaptur.Cena spoko i WYDAJE się solidny. Gustuje tylko w strojach jedno-częściowych do ghillie/bushrag :icon_biggrin: Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 czy rozwalę stokowe 1911 TM jak załaduje maga green gazem? nie ma kurczę tego HFC134a nigdzie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Nie. Ale czemu w SH to piszesz? :D Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 (edited) Nic nie rozwalisz. TMy łykają green gaz na luzie :icon_wink: Edit: Dex szybszy ;) Edited September 27, 2012 by toni8567689 Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Nie. Ale czemu w SH to piszesz? :icon_biggrin: Bo ufam tylko znajperom :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) Witam W jaki sposób wyglądają w waszych grupach treningi dla snajperów?? W naszej grupie postanowiliśmy zacząć regularne treningi w celu zgrania składu na większe akcje. Posiadamy paru szturmowców jednego z m249 i ja zaczynam z profesją snajpera. Jestem właśnie w trakcje robienia ghillie, a moja replika na dniach leci na tuning. Był bym wdzięczny za kilka dobrych rad. Edited October 3, 2012 by seba1b Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts