HeXs Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 (edited) Panowie, czytając poprzednie dwie strony naszło mi jedno pytanie. Osobiście ghille jeszcze nie mam ale zaraz po doprowadzeniu repliki do porządku będę się za nie zabierał. Co sądzicie o zabieraniu na strzelanki plecaka: http://allegro.pl/pl...2745652206.html . Oczywiście ubierałbym to na ghille, a na plecak zrobiłbym oddzielne maskowanie i przy czołganiu/leżeniu plecak leżał by obok albo używałbym go jako podstawę pod broń. Oczywiście nie wypychałbym go po same brzegi ale władował co najpotrzebniejsze. Edited October 26, 2012 by HeXs Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Używanie ZPG jako torby na graty nie jest złym pomysłem- kolega z powodzeniem tak robi. Natomiast ciąganie go w czasie akcji uważam za mało sensowne, bo na niedzielnych siepankach nie bierze się wiele ze sobą (resp niedaleko). Nawet na milsimach 48h ludzie pakują się w 30 litrowe plecaki + kamizelki na sobie i dają radę. Jako podstawy pod karabin lepiej używać dwójnogu. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Nie no rozumiem. Pomysł wpadł mi do głowy po obejrzeniu jakiegoś szkolenia ( chyba program " Rekrut " ). Tam ( tyle, że szturmówki ) podczas ostrzału zrzucali z siebie plecaki, i albo leżeli obok nich albo zostawiali, albo brali go podczas ucieczki. ZPG nie jest wcale taki zły. Bardziej niż podstawa służyłby mi tylko do przenoszenia rzeczy. Zawsze leżał by obok mnie. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Używanie ZPG jako torby na graty nie jest złym pomysłem- kolega z powodzeniem tak robi. Natomiast ciąganie go w czasie akcji uważam za mało sensowne, bo na niedzielnych siepankach nie bierze się wiele ze sobą (resp niedaleko). Nawet na milsimach 48h ludzie pakują się w 30 litrowe plecaki + kamizelki na sobie i dają radę. Jako podstawy pod karabin lepiej używać dwójnogu. Zgadzam się. Ja na 48h pakuję się do plecaka 25l + dwie ładownice 0.75l. Tylko nie zabieram takich cudów jak śpiwór. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 (edited) Fajnie, nosić można. Pytanie brzmi- co Ty chcesz w tym nosić? Bo to jest kawał wora a na przykładowo kanapkę i puszkę coli wystarczy jedna ładownica... Edited October 27, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Wszystko zależy od konkretnych warunków, szacowanego czasu przebywania na terenie wroga, oczekiwania na wsparcie/ewakuację, etc. . Do warunków ersoftowych w zupełności wystarcza ok. 30 litrowy plecak. Załadujesz do niego wszystko co potrzebne, a jeśli chcesz brać śpiwór/karimatę to przytroczysz je na zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Do warunków AS, w większości wypadków, plecak nie jest niezbędny. Niekiedy nawet na grach 36-48h można się bez niego z powodzeniem obyć. A już w szczególności dotyczy to tzw snajpera,, który nie targa ze sobą tylu rzeczy co szturman. Zaś propozycja targania ze soba plecaka 95-cio litrowego, "bo na filmie widziałem", to już czysta aberracja. Albo znak czasu, jeśli ktoś woli... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Jeśli do mikrego Rangera wchodzi mi ponad 30 puszek browara to ja niczego większego nie potrzebuję. Jeśli muszę przenieść tuszę renifera to trak czy srak wolę coś innego niż plecak. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 @Kuba. Wspomniałem o tym filmie z rekrutacji tylko dlatego, że tylko tam to widziałem. Plecak już testował bez camo i dawał radę. Nie pakowałem go do pełna. Pytanie padło czy będzie to dawało radę czy nie... Proste. Na razie nie mam kasy aby kupić sobie mniejszy. Wole już z nim biegać niż z jakimś niebieskim czy granatowym. Wiem, że ten plecak to "gigant". Wojskowi pakowali się w niego na misje więc znam jego możliwości.... Chodzi po prostu o to, że innego nie mam a menażki na pasek nie założę bo cholernie hałasuje podczas jakiegokolwiek ruchu .... Wodę też trzeba gdzieś wrzucić... Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) Nosisz wodę w menażce? I nie wylewa się? Targanie gigantycznego plecaka, po to żeby nosić w nim wodę, to oryginalny pomysł. Myślę jednak, że taniej i wygodniej będzie nosić w kieszeni lub przy pasku zwykłą, plastikową butelkę. Edited November 2, 2012 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Przeczytaj kuba jeszcze raz ten fragment "Chodzi po prostu o to, że innego nie mam a menażki na pasek nie założę bo cholernie hałasuje podczas jakiegokolwiek ruchu .... Wodę też trzeba gdzieś wrzucić..." Wodę TEŻ trzeba gdzieś wrzucić. Czyli nie, nie nosi wody w menażce. Do noszenia wody preferuję camela. Na batonika i kanapkę wolę kieszeń lub ładownicę. Nadal nie wiemy co Ty chcesz w tym worze nosić więc nie bardzo mamy nawet jak wyśmiac ten pomysł... Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 (edited) Mówię o butelce wody? Bez przesady .... Gdzie ja niby zmieszczę 2l wody pitnej w kieszeni ? @edit. " Na razie nie mam kasy aby kupić sobie mniejszy. Wole już z nim biegać niż z jakimś niebieskim czy granatowym. " Co w nim nosić ? Jakiś polar, woda, menażka, jedzenie, kulki, lornetka. Ewentualnie nie nosiłbym by go ja tylko oddalony o 10-15m spotter. Uprzedzając pytania... plecak biorę tylko na strzelanki 24h+ Edited November 3, 2012 by HeXs Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Czy dobrze zrozumiałem, że wg Ciebie rolą spottera jest nosić Twój plecak? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Nie, skądże. Taka spontaniczna myśl. Mam na myśli to, że póki co mam dwie opcje - granatowy shit albo gigantyczny shit. Nie wiem co wybrać bo to i to ma minusy ^^ Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Na granatowy shit przyszyj polskie glony i daj juty, będziesz miał ghille na plecak, koloru nie będzie widać i myślę, że będziesz zadowolony jak na teraźniejsze możliwości. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Przyszywać bym nie chciał ale może coś pokombinuje ze ściąganym ghille. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Poszukaj na youtube użytkownika "ripperkon" znajdziesz tam wiele ciekawych rzeczy odnośnie kamuflażu i też pojawia się patent, w którymś z jego filmików na maskowanie plecaka poprzez narzutę z siatki i juty, do tego jakaś guma lub sznurek w formie ściągacza na krawędziach i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Dex, a mógłbym mieć do Ciebie prośbę? Pochwal się czym strzelasz, bo żeś snajper to wiem, ale strasznie ciekawy jestem z czym biegasz, bo w profilu się nie chwalisz.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Wręcz przeciwnie. Chwale sie w profilu ile wlezie :D. SIG 552 i cała masa klamek obecnie w moim posiadaniu. A jak snajpię to zazwyczaj z maruzena aps96 ale nie jest moją własnością. Długo latałem z VSR. Obecnie planuje do niej powrót ale tym razem na innym zestawie części niż te pare lat temu. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 No ale właśnie na tym cały lans polega :D Snajpy po 4miliony zielonych, wyliczone na pół strony modyfikacje itd, itp :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 No więc- niestety własnej obecnie nimam. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Dex jakie planujesz części i fpsy przy planowanej VSRce? :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 FPSy do 600, może do 700, grunt, żeby była na M150 lub M160 guarderka, nie więcej. Spust LL, cylinder set PDI VC BU BaRiKaRu, gumka KMH lub AA, lufka PDI 430mm, brak szyny i tylko mucha i szczerbina. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Tej, pompke to lepiej kupić TM - też bez optyki i 810 fpsów w stocku! :) Pozdrawiam, Lambert Edited November 7, 2012 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts