thewojtz Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Coś dla entuzjastów karabinów snajperskich oraz tuningów samochodowych: http://www.aliexpress.com/item/DISCOVERY-HI-5-20X44SF-hawke-rifle-scope-with-Half-MIL-DOT-reticle-best-for-hunting/32657768407.html?spm=2114.11010108.13.7.8KvHib Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Nie no wypas, jeszcze tylko spojlera brakuje... choć sama libelka najgłupszym pomysłem nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Mendi.. :) To ja poproszę o wyjaśnienie dlaczego (i do czego?) poziomnica jest fajna. Alusy podobają mnie się bardziej! Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Lambert, dowcip Ci się wyostrzył, kurczę... Libelka przydać się może choćby do tego żeby zobaczyć czy hopek pionowo kręci czy ma odchył, ale do tego musi być replika prosta - o co nieraz trudno jest. Poza tym, 2 lata jako geodeta biegałem, a tam wszelkie sprzęty miały libelki (no może poza łopatą) to i się przyzwyczaiłem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 (edited) Poziomica przydaje się żeby nauczyć się trzymania repliki(broni), pod warunkiem że jest dobrze złożona ;) W sumie i w ostrym strzelaniu i w asg mamy jakąś tam balistykę pocisku, różną z racji opadu grawitacyjnego a w asg dodatkowo magnus'a, to przekrzywienie broni może spierdolić najdokładniejszą poprawkę robioną wieżyczkami optyki. Przekręcisz trochę w jedną stronę to magnus już nie przeciwdziała tak jak powinien grawitacji tylko zaczyna powodować cornershoty ;) Zresztą wystarczy postrzelać do tarczy na idealnie złożonej replice lub ostrej na większym dystansie i celować w to samo miejsce za każdym razem przekrzywiając chwyt to w jedną to w drugą stronę a na tarczy zacznie się rysować uśmieszek ;) Ideałem jest optyka z cyfrową poziomicą w okularze :D Mendi nie pisz wtedy kiedy ja piszę bo miałem też napisać o weryfikacji poprawności złożenia ;) Edited May 13, 2016 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Najpierw musiałbyś lunetę ustawić poziomo na giwerze - o co na eswudziaku czasem trudno.. :P Ale dobra, niech będzie. Pozdrawiam, Lambert P.S. Ja "pińć" lat tyczaki rzucałem! :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Mendi nie pisz wtedy kiedy ja piszę bo miałem też napisać o weryfikacji poprawności złożenia :icon_wink: Paaaanie, to jesteś dobre 20 minut za mną. Procesor se zmień. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Paaaanie, to jesteś dobre 20 minut za mną. Procesor se zmień. Albo robotę w której będę mógł się skupić na pisaniu postów, zamiast skrobać po wyrazie co 5 minut ;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 poziomo na giwerze - o co na eswudziaku czasem trudno.. :icon_razz: Wyjdź :D Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 O, Ty.. wumasgu, jeden! :maniak_killer: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 @Lamber Przeproś i dopiero wyjdź :P Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 O, funclub Promanta i Ukesa się poszerza.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Ukesa się poszerza.. :icon_wink: Pozdrawiam, Lambert Boże to Keksu jeszcze żyje? :o Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Zamawiał ktoś może kiedyś optykę od Zenit Belomo prosto z Białorusi? Przejdzie to w ogóle przez granicę? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Dlaczego miałoby nie przejś? Zobaczcie co znalazłem: Bardzo ładnie wykonany. Stalowy. Pasuje. W weekend sprawdzę jak działa. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 (edited) Ty to masz szczęście, u mnie tylko kapsle i gumy leżą na chodnikach ;) Na trawniki strach się zapuszczać bo to prawie pole minowe... Edited May 19, 2016 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Dobra, żartownisie; Co robimy z tym piknikiem? Kilka postów wcześńiej spytałem o terminy - odzew taki, że odgruzować nie mogę.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Zamawiał ktoś może kiedyś optykę od Zenit Belomo prosto z Białorusi? Przejdzie to w ogóle przez granicę? Myślisz, że nie próbowaliśmy, zwłaszcza jak podczas rozmowy z Denisem (człowiek z działu sprzedaży Zenita) okazało się że przeciętny posp który u nas ok 1000 kosztuje, tam stoi 80-100$. Problem jest tylko taki, że w zasadzie cała produkcja jest dla ruskich i przez nich to trzeba kupować. A to już ciężko się dogadać i ceny inne (tłumaczył mi kiedyś tą karkołomną procedurę właściciel nokto.info). A kupić na miejscu i przewieźć - niby nie problem, ale jak zaproponowałem to 2 studentom z Białorusi, którzy u mnie na uczelni są, to się mało nie posrali ze strachu. Widać tam nadal niedźwiedzie można czesać za byle przewinienie. Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Kiedyś z nimi pisałem, to właśnie dostałem super ofertę, płatność przez paypal i wysyłka kurierem itp. tylko pytanie ile cła i czy w ogóle na to naliczą, a dodatkowo czy to w ogóle przez granicę przejdzie :/ Trzeba się będzie kiedyś na wycieczkę wybrać XD Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Kurierowi trzeba deklarować zawartość, a nawet ściemniając, to zwykle na granicy przesyłki są prześwietlane. Na liście przewozowym - miś pluszowy, a w środku luneta do broni palnej... nie sądzę żeby ktoś do Ciebie do drzwi w tej sprawie zapukał, ale przesyłki w życiu nie zobaczysz. Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 (edited) Nie no to wiesz, oszukiwać nikogo nie zamierzałem bo wiadomo, że coś takiego nie przejdzie. Trudno, trzeba coś będzie kombinować ;/ Najpierw i tak trzeba poczekać na SWD od E&L. Edited May 25, 2016 by Szabal Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Nie no to wiesz, oszukiwać nikogo nie zamierzałem bo wiadomo, że coś takiego nie przejdzie. Trudno, trzeba coś będzie kombinować ;/ Najpierw i tak trzeba poczekać na SWD od E&L. A jest jakaś zapowiedź, czy to tylko pobożne życzenie? Poza tym nawet jak zrobią, to aega... Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Nawet jakby była zapowiedź to i tak nie wiadomo co dalej. Jakiś czas temu jg zapowiadało swu. Było zapowiadane na koniec zeszłego roku i cisza. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 (edited) Nawet jakby była zapowiedź to i tak nie wiadomo co dalej. Jakiś czas temu jg zapowiadało swu. Było zapowiadane na koniec zeszłego roku i cisza. SWU istnieje. Ostatnio jedna sztuka była na sprzedaż w Polsce - ktoś wygrał na jakieś imprezie. Dodatkowo Taiwangun zrobił kilkanaście zdjęć i zamieścił info, że będzie jakoś "w wakacje". Edited May 27, 2016 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 No to czas zbierać kasiorkę . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts