PlanB Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3408&name=CA_-_Pin_oslony_lufy_do_G36 Nie chce płacić 30+zł za jednego pina. Ktoś mi mówił żebym zrobił ręcznie... Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Jak masz kogoś kto ma tokarke to Ci w moment zrobi takiego pina Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/290209 Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) Panowie, skąd Wy te ceny macie? Ja za 5 zł metalowy ze śrubkami na Allegro kupiłem. Nie ma już tego kolesia co miał za 5 zł, ale jest taki: http://allegro.pl/pin-do-replik-g36-warszawa-i2395173193.html Edited June 4, 2012 by Vaco Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Dzięki za odpowiedzi : ) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Najtaniej wyjdzie zakupienie śruby odpowiedniej długości i średnicy + nakrętka z Castoramy, albo Praktikera. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Albo podklejenie na przyszłość oryginalnego pinu od repliki taśmą teflonową, coby tak łatwo nie wypadał. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 27, 2012 Author Report Share Posted June 27, 2012 (edited) Witam. Doszedł do mnie nowo złożony gearbox ze specshop'u. Wszystko pięknie do póki nie podłączyłem baterii. Najpierw nie chciał w ogóle ruszyć. Więc myślałem że batka rozładowana. Więc naładowałem. Przy pierwszym podejściu ani rusz. Więc podłączyłem batkę "bezpośrednio" do GB. 2 próba na filmiku. Strzelał normalnie. A przy stykach i "przedłużeniu" kabli ani rusz. Na filmiku ani tym sposobem ani tamtym. Ja przytrzymam dłużej spust to batka się grzeje i wszystko zaczyna się fajczyć. Nie mam pieniędzy żeby wymienić kable. (jeżeli jest możliwość wymiany do 30 zł to tak bez serwisanta). 21 mam jechać na strzelankę ale chyba nie pojadę. Proszę o pomoc bo nie mam już siły do tego cholerstwa. Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ipdBUf-s08k&feature=plcp Edited June 27, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 (edited) Coś tam lekko poruszyło na filmiku. Napisałeś, że gdy przytrzymasz spust to batka i reszta zaczyna się grzać. To jest objaw zablokowanego silnika, spróbój wyjąć silnik i zakręcić nim i umieść go poprawnie na jego miejsce. Edited June 27, 2012 by Kazik94 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Zobacz czy silnik nie ma pomylonych + z -. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 mogą być 2 opcje: -Za słaba bateria -Zablokowany silnik Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Albo może być złe podkładkowanie ,sprawdź czy na jakiejś zębatce nie ma za dużo podkładek. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Albo może być złe podkładkowanie ,sprawdź czy na jakiejś zębatce nie ma za dużo podkładek. Właśnie 3 opcja miałem tak w swoim RK-10s BOYI przepodkładkowałem i było git ;] Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Jak masz gwarancje to odsyłaj. Jak "umisz" sam działać to rozbieraj.Ogólnie jest pare opcji co może byc nie tak .Ewentualnie zwolnij jeszcze naciąg sprężyny bo wstępnie przy zacince silnik nie ma siły wystartować ewentualnie jeszcze podepnij jakiegoś lipo 3S. Co masz w środku i jakiej firmy: tłok, sprężynę podwójne łożyskowanie ? I wywal te tamiye grr a przynajmniej 1 i polutuj dobrze bo na samych złączach możesz mieć dużo straty . Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 28, 2012 Author Report Share Posted June 28, 2012 (edited) A jeżeli wyjmę silnik i nie włożę go "prawidłowo" to będę musiał otwierać GB? EDIT: Tłok JBU 14 stalowych. Sprężynę SP120 guarder eh nie wiem. Zależy ile by kosztowała ta wymiana. GB doszedł mi wczoraj ze specshop'u. Edited June 28, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Nie powinno być problemów z silnikiem, jedynie uważaj ze zwalnianiem sprężyny .Zwalniaj po 1 zębie na silnikowej. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 28, 2012 Author Report Share Posted June 28, 2012 Nie powinno być problemów z silnikiem, jedynie uważaj ze zwalnianiem sprężyny .Zwalniaj po 1 zębie na silnikowej. Wytłumaczysz bardziej? bo nie zbyt rozumiem :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 28, 2012 Author Report Share Posted June 28, 2012 A zwalnianie sprężyny eh. Już sam nie wiem co myślę. Nie będę bo chciałem sam nowe części zamontować a złożyć już nie potrafiłem. Dlatego odesłałem. No ale mam 2 miesiące gwarancji. Tak wynika z tej kartki. Ale myślicie że przyjmą? Tak przy okazji wyjąłem silnik no ale trzeba bd chyba GB rozłożyć : http://www.youtube.com/watch?v=FND02M8dSJI&feature=plcp Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 (edited) Plan B jak nie masz smykałki do mechaniki to najlepiej odeślij całą replikę do fachowca zanim ją sam rozdupcysz. Kiedyś na Twoim filmiku przedstawiłeś beznadziejnie złożony gearbox http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OSYJkb-9jc8 i domyślam się, że ten sam odesłałeś do serwisu Specshopu... Nie radzę ruszać go bez znajomości podstawowych info. o funkcjach danych części w gearboxie... A co do Twojego pytania nt zwalniania springa to masz tu link do tematu gdzie użytkownik opisał w punkcie nr 4 zwalnianie sprezyny http://forum.wmasg.pl/topic/113656-ak-47-zanim-rozbierzesz/ Edited June 28, 2012 by Kazik94 Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 A zwalnianie sprężyny eh. Już sam nie wiem co myślę. Nie będę bo chciałem sam nowe części zamontować a złożyć już nie potrafiłem. Dlatego odesłałem. No ale mam 2 miesiące gwarancji. Tak wynika z tej kartki. Ale myślicie że przyjmą? Tak przy okazji wyjąłem silnik no ale trzeba bd chyba GB rozłożyć Myślę, że nie przyjmą. Stara inżynierska zasada: jak nie umiesz czegoś złożyć, to nie rozkładaj. Trzeba było uderzyć do kogoś, kto potrafi to ogarnąć. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 (edited) Nr 1. Sprawdź czy silnik kręci w dobrą stronę Nr 2. Zwolnij springa sprawdź czy zebatki pracują bez oporów Nr 3. Sprawdź na innej baterii, silnik w giecie mocarny nie jest a SP120 to już trochę sprężyny jest, na byle czym to nie pojedzie Nr 4. Niech ktoś ci zlutuje te złącza od bezpiecznika bo tak to nawet po zmianie baterii moze być qpa A najlepiej to daj to komuś kto sie na tym zna Edited June 29, 2012 by rogal138 Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 29, 2012 Author Report Share Posted June 29, 2012 Myślę, że nie przyjmą. Stara inżynierska zasada: jak nie umiesz czegoś złożyć, to nie rozkładaj. Trzeba było uderzyć do kogoś, kto potrafi to ogarnąć. Na doczepionej kartce pisze na usługę serwisową udzielono gwarancje na okres 2 miesięcy. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 29, 2012 Author Report Share Posted June 29, 2012 Sorry że post pod postem. Ale bardzo miły pan ze specshop'u napisał że mogę wysłać do nich replikę bo mam 2 miesiące gwarancji. Więc temat do zamknięcia i dziękuje za odpowiedzi na te moje wypociny. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Nawet po otworzeniu GB ??? Fajnie wiedzieć.... Zrobią mi replike, wsadze M150, coś się rozklepie, wsadzę z powrotem to co było i powiem że źle złożyli.... Albo się źle zrozumieliście, albo mają jakiś inny ten serwis xD. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 30, 2012 Author Report Share Posted June 30, 2012 Albo czytasz bez zrozumienia. Czy w którymś poście jest napisane że otwierałem GB?... :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts