rafik1213 Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 mam pytanie jak ktoś chce zabierać się za 1 rozkręcanie GB jaki włąćzyć sobie filmik gięty od Aresa? bo od boyi znaleść nie mogę poradnika :/.... Od aresa bo to praktycznie idealna kopia ;) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 ASTKilo23 http://www.youtube.com/watch?v=Z_JJ_2P5SAs Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 dzięki koledzy! Quote Link to post Share on other sites
gregoszcz Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Znalazł ktoś zdjecia wnętrzności gira? Ja szukam, ale czeluści neta nic mi nie chcą pokazać. Prosiłbym o linia. Pozdrawiam Shrek BBG Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Czy komóry HU od g36 JG pasują do tej gięty? Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Nikt mi nadal nie odpowiedział czy podejdzie od JG komora HU do tego modelu gięty? :D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Jeśli będzie taka sama komora bez komina na kulki to podejdzie. Jak z kominem to trzeba zmieniać adapter magazynka. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 http://gunfire.pl/product-pol-1152199007-Komora-hop-up-do-replik-typu-G36.html coś takiego chyba podejdzie nie? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Sprawdź najpierw jaką masz komorę. So simple :teeth: Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 no wygląda podobnie jak moja , bez komina więc zdaję , że podejdzie zobaczymy :) Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Te obtarcia na ścianie szkieltetu GB to norma czy mi blowback źle chodzi? Replika jest nowa i wystrzeliłem z niej kilka serii na sucho. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 @Ryzbor Też to mam. Nie masz się prawdopodobnie czym martwić. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Danke. Replika estetycznie wykonana, blowback kopie aż miło, jak na strzelance będzie Ares porobie zdjęcia obu replik. Lot kulek jest jednak krzywy, znosi je w lewo. Biorę się za tuning repliki. Uszczelniona dysza długa 24,35 mm SHS, gumka G&G zielona, głowica tłoka POM SHS, SP 110 i SP 80, łożyskowana prowadnica sprężyny Aresa, łożyska kulkowe 7mm SHS, przewody niskooporowe i deansy. Wszystko na 7.4V 1800 mAH Turnigy Nano-Tech. Jakieś uwagi czy wszystko poprawne? Preclufa w swoim czasie. Zależy mi na bezawaryjności, porządnej kulturze i szczelności GB. Edited February 1, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Przypominam, że nie jesteśmy w dziale tuningowym. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Jeżeli widzisz, że Twój komentarz "zniknął" to lepiej nie dodawać go ponownie. Jeśli chcesz wiedzieć, w którym sklepie lepiej kupić replikę to zapoznaj się z opiniami tych sklepów, które znajdziesz na forum. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Ktoś jest w stanie mi podać długość dyszy w Boycu ? Quote Link to post Share on other sites
Javier66 Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Czy ktoś kupił gietkę w taiwangun? A dokładnie czy do zestawu są dołączone 2 sprężyny? Jedna słabsza na budynki i druga mocniejsza na las. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 @verb007 długość 2,4cm @Javier66 w zestawie jest tylko jedna sprężyna ;) Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Jeśli ktoś myśli o zmianie komory na cymoską nie polecam kupiłem i niestety komora pasuje lecz adapter magazynka kominem nie podaje kulek do komory ponieważ wlot jest milimetrową dalej ;( Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 (edited) Czy jest mi w stanie ktoś wyjaśnić pewną kwestię? Znalazłem Boyi G-001 w trzech sklepach, TaiwanGun, Gunfire oraz Taniemilitaria. Zgodnie z filmikiem z Youtube nakręcony przez Taniemilitaria w opisie napisane jest że dodają drugą sprężynę, tak że można się spodziewać jakiejś 370 fps z jednej, 410 fps z drugiej. Na TaiwanGun i Gunfire nic nie jest napisane o drugiej sprężynie, i karabin jest sporo tąńszy niż na Taniemilitaria. W opisie obu jest również napisane że karabin daje 370 fps. Zapytałem TawianGun i dostałem taką oto odpowiedź: "Nie gwarantujemy zawartości opakowania z repliką oprócz tego co jest wypisane w opisie produktu." Rozumiem że najwyraźniej w TG i GF po prostu w zestawie nie ma tej mocniejszej sprężyny, ale odnosnie tego mam dwa pytania: - Czy ktoś wie czy w dalszym ciągu w tym modelu jest ten system szybkiej wymiany sprężyny, czy coś uległo zmianie? - Czy fakt, że usuneli z opakowania sprężynę mocniejszą, oznacza tylko chęć obniżenia kosztów, czy raczej wynikało z faktu że mieli zbyt dużo zwrotów tego modelu po używaniu na mocniejszej sprężynie? Z góry dzięki za pomoc Edited February 13, 2014 by matrigs Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Info: łożyskowana prowadnica Aresa nie pasuje do Boya, średnica śruby blokującej prowadnicę jest większa w Aresie. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Taiwangun ma za 459 PLN http://www.taiwangun.com/g-001-boyi Gunfire ma za 469 PLN http://gunfire.pl/product-pol-1152199142-Replika-karabinu-szturmowego-G-001-EBB.html Taniemilitaria ma za 500 PLN http://www.taniemilitaria.pl/g36c-001-ebb-dboys-p-2221.html#.UvzcLvl5Nu4 To wszystko jest ta sama replika. Ma system szybkiej wymiany sprężyny i EBB. Na Taniemilitaria jest najdroższa bo dorzucają mocniejszą sprężynę. Taiwangun jest tańsze od Gunfire bo mają droższa przesyłkę, więc pewnie wyjdzie na to samo. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Tak na marginesie Gunfire ma kilka egzemplarzy Boyia za 417 zl na allegro wystawione! Więc jak ktoś zamierza kupić to chyba świetna oferta. Pytanie, czy opłaca się kupić w Taniemilitaria z drugą sprężyną? Czy może kupić najtaniej i kupić osobno sprężynę? Szkoda że obie moce są blisko siebie. Jakby słabsza miała poniżej 350 fps to by było idealnie pod cqb. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Pytanie, czy opłaca się kupić w Taniemilitaria z drugą sprężyną? Czy może kupić najtaniej i kupić osobno sprężynę? Szkoda że obie moce są blisko siebie. Jakby słabsza miała poniżej 350 fps to by było idealnie pod cqb. Tak ciężko porównać ceny mocniejszych sprężyn i poczytać opinie o sklepie? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Kupujcie dalej te giety na gunfire, tylko potem nie oczekujcie, że będziemy wysłuchiwać Waszych gorzkich żali, bo replika nie działa. Zamiast dusić kasę, kupcie na taiwangun, bo akurat ich giety szwankują o wiele, wiele mniej (kwestia sprawdzenia czy wszystko jest w iednym kawałku, przed wysyłką do kupującego). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts