Mark97 Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 (edited) Hej wszystkim. Sytuacja wygląda tak, że moje radio ma 40 centymetrową antenę, często na plecach jest plecak więc odpada, myślę, że najbardziej wygodne będzie na prawym ramieniu. W związku z tym, mam do Was pytanie, gdzie nosicie radio? Edited May 21, 2015 by Mark97 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Ja na skrajnej lewej pozycji mikro-chesta. Antena typu bacik przepuszczona przez PALSy na szelce. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Hej wszystkim. Sytuacja wygląda tak, że moje radio ma 40 centymetrową antenę, często na plecach jest plecak więc odpada, myślę, że najbardziej wygodne będzie na prawym ramieniu. W związku z tym, mam do Was pytanie, gdzie nosicie radio? Na plate carrierze, pod lewym ramieniem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Najlepsza opcja to kilkadziesiąt cm kabla przed anteną - która wtedy leci między palsy na plecach, a radio dajesz gdziekolwiek gdzie ci wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Co sądzicie o pomyśle noszenia zwykłej nerki w roli cargo na pierdoły? Przez większość czasu będzie z tyłu/w okolicach lewego pośladka, ale w razie potrzeby bym ją przesuwał na przód Mam nadzieję że łapiecie o co chodzi. Zwykła nerka, może nawet cywilna, na kawałku taśmy zapinanym na fastexa. http://airsoftphotos.net/album/show/496692#wmasg-box/496692/516242 i dalej używam od ponad roku i super sprawa, doczepione mam 2 fastmagi po lewej polecam i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Ace, właśnie ten model nerki mi się bardzo podoba (czysto wizualnie). Dostanę taką w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Zagadaj do użytkownika pawelec84. Szyje takie i są na prawdę świetnie wykonane. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Pytanie mam do was, panowie. Wiecie może ile może pójść farby FOSCO 400ml na holenderską kamizelkę w MOLLE? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 A można wiedzieć, po kiego grzyba chcesz ją malować? Myślę, że jedna puszka wystarczy Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Dla lepszego wyglądu estetycznego, z racji, że mam używkę. Dzięki za odpowiedź. :) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Daj spokój. I tak przykryjesz to ładownicami. A warstwa farby parę gram waży. Gramy się kumuluja. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Skoro tak mówisz. Też racja. A w jakimś sklepie z farbami, da radę kupić FOSCO, czy tylko przez internet? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 (edited) A w jakimś sklepie z farbami, da radę kupić FOSCO, czy tylko przez internet? Wątpię. Ale przede wszystkim, to jest to źle zadane pytanie. Jesli wykluczasz sklepy internetowe (zarówno te wyłącznie z farbami, jak i te żyjace z amatorów np. airosftu i innej działalności terenowej) jako takie, to zostają Ci tylko sklepy działajace fizycznie w Twoim rejonie. A, przepraszam, skąd szeroko pojęta, ogólnopolska społeczność airsoftowców ma wiedzieć, co jest dostępne w sklepach z farbami w Siedlcach...? Edited May 25, 2015 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Może ktoś jest z Siedlec? :P Pytam ogólnie o sklepy, bo i w budowlanych są farby, a Nomi, Obi czy inne, nie są tylko w Siedlcach. Ale mniejsza, przejadę się, popatrzę. Dzięki za odpowiedź. :) Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) Mam pytanie jaką kamizelkę kupić dobrą do lasu i CQB ? Edited May 31, 2015 by sebcio2002 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) Zbyt ogólne pytanie, Sebciu. Opowiedz nam co przenosisz na tej kamizelce i wszystkie twoje osobiste preferencje. Ile masz kasy do wydania. Edited May 31, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) 3 magi AK,szybkoładowarke,czerwoną szmate,butelkę z wodą,radio. do 300 zl. Dobrze by było jakby współgrała z kaburą. Edited May 31, 2015 by sebcio2002 Quote Link to post Share on other sites
Przemek770 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Jak ma być uniwersalnie to najlepszy był by chyba jakiś chest rig . CO powiesz na taki zestaw : https://jarmix-militaria.pl/kamizelki-taktyczne/kamizelka-chest-rig-zintegrowany-mod-i?from=listing&campaign-id=14 + https://jarmix-militaria.pl/ladownice/tmc-mala-kieszen-typu-utility-ranger-green?from=listing&campaign-id=14 + https://jarmix-militaria.pl/ladownice/tmc-kieszen-na-butelke-z-woda-water-pouch-khaki?from=listing&campaign-id=20 Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) Może być ale wolałbym coś z plecami. A przy czołganiu nie będzie uwierać? Edited May 31, 2015 by sebcio2002 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 A po co Ci plecy? Z plecakiem współgrają słabo, noszenie tam ekwipunku czyni go trudno dostępnym (chyba, że nosisz tam sprzęt dla kolegów z drużyny, w CQB niektórzy stosują takie rozwiązanie), wentylacji też nie poprawiają. A nie wspominałeś o wymogu miejsca na balistykę. Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) a co do materiału z którego został wykonay ten chest rig https://jarmix-milit...&campaign-id=19 czy jest on wytrzymały? Edited May 31, 2015 by sebcio2002 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Cordura 500D-dobry kompromis pomiędzy wytrzymałością (w airsofcie niezarzynalny), a wagą. Dopóki nie tniesz nożem, nie palisz zapalniczką/wrzucasz do ogniska albo nie będą cię ciągnąć za samochodem po gruzie to przeżyje potencjalnie wszystko. Quote Link to post Share on other sites
sebcio2002 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Ok dzięki jutro składam zamówienie Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Panowie Szybkie pytanie, ma ktoś jakiś patent ma slizgajace się klamry chesta po taśmach? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Chodzi o to, że się "rozregulowują"? Załączysz zdjęcie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts