drlecter Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Mam Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 (edited) FC jest trochę słabiej wykonany zewnętrznie, GB też się różni. Nie wiem jak w wersji FC z QSC, ale FC nie mają np. cylindra i głowicy połączonego etc. Jak są FC to warto brać. Edited September 5, 2016 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 @drlecter od zawsze tam były? Na stronie ganfajera nic o tym nie piszą. Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Nie wiem czy od zawsze... ja mam od dnia zakupu Zewnętrznie jest podobnie. Tłok faktycznie dzielony. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Różnic jest naprawdę niewiele. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Mam E&L 2gen i FC-A104-C Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
viciuRZ Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 najbardziej chodzi mi o to, że w EL wygląda na to że jest solidny silnik, spring m130, uszczelniona dysza, tłok POM, ze stalowym zębem, wygląda to wszystko w środku przyzwoicie i myślę że na stocku chwile bym pochulał. ciekaw jestem jak ten silnik i kable wpłynie na rof i wgl na kulture pracy, szybkość reakcji na spust. Jeżeli dodać by do tego mofset Gate'a to całkiem fajna splówka na dzień dobry jest. A w fc trzebaby pewnie na dzień dobry springa wymienić, kabelki i nie wiem jak tam z tym silnikiem ale zakładam że dałby radę . wiem że fpsy to zaledwie 50% sukcesu, ale nie oszukujmy się, strzelam się praktycznie tlyko i wyłącznie w lesie, miałem ostatnio w bojcu 420fps i uznałem że to dla mnie niezbędne minimum . Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 (edited) Szybkie pytanie- czy to normalne, że mój preorderowy egzemplarz ma dyszę 21mm? Poza tym stock z mocniejszym springiem (chińskie M130) pokazał mi 455-460 fps na 0,2 P&J (tylko takie miałem), chrono Radecka I.gen, więc całkiem szczelnie. Od dwóch lat użytkowane, awarii brak, oksyda się trzyma. Po każdym strzelaniu replę czyszczę i nacieram olejkiem do broni (aktualnie Burnox) EDIT: W E&Lach kable tak czy siak do wymiany, w gen. 2 drut w ładniejszej oprawie. Mosfet poprawia reakcję na spust i to znacznie. Silnik na M130 + półtora roczne lipo 7,4 turningy 1200 25-50C + mosfet i kable AWG do silnika pokazywał 12K/S na serii dwukulkowej Edited September 8, 2016 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Panowie, szybkie pytanie o magazynki - gdzie podkleić magazynek, żeby "dopchnąć tył do góry"? Mam jeden fajny magazynek, który podaje tylko pierwszą kulkę. Reszta podawana jest tylko wtedy, kiedy chwycę maga i docisnę go do tyłu. Jakieś pomysły? Cały mag już jest oklejony taśmą i rzepem, że już nie wiem jak kombinować... Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Pod plastikiem co zachacza z przodu Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Podkleiłem też tam. Próbowałem różną grubość podklejenia - że aż nawet nie dało się zapiąć magazynka. Ciągle tak samo - poda jedną kulkę, a resztę tylko jeśli ciągnę maga do siebie. W jakiś sposób muszę sprawić, by tył magazynka wchodził głębiej w body. Próbowałem taśmą kleić tylny zaczep, ale nadal nie mogę nic osiągnąć. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 Spróbuj podpiłować ząbek trzymający kulki w magu. Quote Link to post Share on other sites
ThePendzel Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Ok inna beczka... Czy na stockowej sprężynie po wrzuceniu lipo 11 nie wyjdzie 2 genowego ak wiertarka? Jak z wytrzymałością gb? Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Ja w swoim e&lu 1 gen po serwisie, latam już dłuższy czas z lipo 11.1 i jest bajka :) zero oznak żeby miał przestać działać ;) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 (edited) Mam AKSU gen1 od dwóch lat, trochę ponad rok temu sprężyna wymieniona na sp120 guardera, na 11.1 na singlu wali tak szybko jak naciskam spust. Edited September 26, 2016 by sledz Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Do E&La chyba jedyny sens mają stockowe gumki. Wsadzenie stockowej gumki zamiast ultimate'a dało +30 fpsów na ustawionym HU bez jakiegokolwiek ruszania czegokolwiek, czyli aktualnie 455-465, jednak stara się trzymać ok. 460. Także uszczelniajcie układy i zostawiajcie stockowe gumki, bo to czyni cuda Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Zakładaliście GP-25 na swoje E&L ? Trzeba coś przerabiać czy wchodzi bez problemu? Quote Link to post Share on other sites
ThePendzel Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Mam AKSU gen1 od dwóch lat, trochę ponad rok temu sprężyna wymieniona na sp120 guardera, na 11.1 na singlu wali tak szybko jak naciskam spust. Tylko mi chodzi o to czy ROF nie jest jakiś super wysoki. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Taki sam jak u innych, 12-15 kulek na sekundę. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Zakładaliście GP-25 na swoje E&L ? Trzeba coś przerabiać czy wchodzi bez problemu? Założyć założysz, ale nie zatrzaskuje się. Musisz delikatnie spiłować zatrzask w granatniku, i będzie siedział pancernie. Gdzieś w tym temacie fotki wrzucałem. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Taki sam jak u innych, 12-15 kulek na sekundę. Na 11tce? Słabo, u mnie na 7,4 było 12,7k/s, na swiezszej 7,4 13. Mosfet merf gate+ kable glowne 16awg Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Panowie mam do was pytanie, otóż jaka inna gumka poza stockową, pasuje do stockowej komory e&l 1 gen poza sysytemą ? Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 W mojej ocenie żadna inna, przyjrzyj się dokładnie tej gumce i porównaj ją z innymi, to zobaczysz że stockowa ma większy kołnierz. Mi po włożeniu zielonej G&G oraz Systemę uciekało ponad 100 fpsów, dopiero powrót do stockowej spowodował powrót do 470 fpsów. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Z tego co pamiętam, mam zamontowanego fioletowego promyka. Nie jest to ideał, ale daje mi 410 fps na SP110, więc znowu nie jest to strata 100fps jak u Jarka. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Na stockowej świetnie działała mi czarna systemy, nie było nieszczelności. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Taki protip; przymierzcie niebieską od shsa bądź gumy dedykowane do PKM i tym podobnych, tanie a dobre, ostatnio po 10-11 zł kupywałwm. Mają większe kołnierze. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Moim zdaniem, póki nie kładziesz innej komory, zostaw stocka. Dobrze kręci i trzyma fpsy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts