BAGNO Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=19853 W ramach Tytana mają powstać też przekroje MSBS-5,56 oraz modele treningowe (w tym do amunicji barwiącej). W przyszłym roku należy spodziewać się pierwszej realistycznej repliki treningowej MSBS-RRT, w postaci podobnej, jak Beryl-RRT, czyli konstrukcji pneumatycznej, w której powietrze sprężane jest za pomocą tłoka napędzanego elektrycznie Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 No nie powiem, MSBSa na prónd to bym wziął. W sumie palny na rynek cywilny też mile widziany :) Ciekawe, kto i kiedy to wypuści. Mam nadzieję, że nie Ares. Quote Link to post Share on other sites
Barsad Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 MSBS aeg <3 Najpewniej niestety ares się zabierze za tworzenie tej repliki. Ale mamy w polsce dobrych customer`ów więc niema się czego obawiać. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 Gówna na diament nie wyszlifujesz. Gearbox można zawsze wymienić, ale jeśli z zewnątrz jest padaka, to koniec. MSBS to nowa konstrukcja, bez szrotu z jednostek i możliwości dosztukowania czegoś z AK, jak w berylach. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 Ares nie miał czasem przyzwoitych giet? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale jakoś tak mi się coś kojarzy. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 (edited) Dobroduszność V3, brak elektroniki, trwałość i prostota w obróbce tworzywa spowodowały, że giety wyszły. Mam linkować film o berylach? :teeth: A, co mi tam - https://youtu.be/bZS5czvi0SE Edited July 9, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 A myślisz że dlaczego mówię o gietach, właśnie przez to, iż są wykonane z tworzywa, czyli nie padaka ze znalu :P Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 Chciałbym, żeby była wersja gazowa. Najlepiej od WE, bo odpadnie konieczność robienia nowych magów, a i części będą tanie. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 (edited) Mnie zadowoli MSBS na .22LR Ale Airsoftówka to łojeju. Shut up and take my money! Ale tylko w przypadku jeżeli nie będzie to Ares. ;f Super by było gdyby np. wykonanie zlecili ASG. Edited July 12, 2016 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
Barsad Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 (edited) Mnie zadowoli MSBS na .22LR A ja chciałbym ujrzeć MSBS na .300 AAC :icon_twisted: W sumie wystarczy lufę wymienić. Edited July 12, 2016 by Barsad Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Super by było gdyby np. wykonanie zlecili ASG. Czyli firmie X, bo ASG nie produkuje replik, a rebranduje je. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Cyma rulez! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Czyli firmie X, bo ASG nie produkuje replik, a rebranduje je. No nie do końca - patrz: Evo i powstający właśnie CZ805. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 No nie do końca - patrz: Evo i powstający właśnie CZ805. Ale to jest pewne w 100%, że specjalnie pod Evo ASG otworzyło fabrykę? Czy np. wynajęli Aresa/VFC by ulepili pod ich szyldem? Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Chciałbym, żeby była wersja gazowa. Najlepiej od WE, bo odpadnie konieczność robienia nowych magów, a i części będą tanie. Nie powiem , nie obraziłbym się, pewnie udałoby się wmontować albo TNK/Daytonę od MSK lub KIT od Aylana i byłby cudny GBBR HPA ;) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 A jak będzie AEG, to postaram się coś wymyślić :teethh:. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Mnie zadowoli MSBS na .22LR Czyli przeciętne .22lr w cenie porządnego Anschutz-a? Warto? Niewarto. Wg. zapowiedzi FB Radom z ShotShow to będzie "about 2,000 $" za wersję .223/5,56. Przy "polityce cenowej" naszych "geniuszy marketingu" z FB Radom za .22lr pewnie trzeba będzie położyć "about 1,500 $". Ja dziękuję. To już wolałbym HK416 .22lr albo NEA. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Ale to jest pewne w 100%, że specjalnie pod Evo ASG otworzyło fabrykę? Czy np. wynajęli Aresa/VFC by ulepili pod ich szyldem? Repliki rzekomo Made in Europe, więc Aresy i inne VFC odpadają - chyba, że tylko montaż jest w Europie, czy jakieś tam inne kruczki wykorzystali. Zresztą co to za różnica czy mają własną fabrykę, czy zlecają część/całość podwykonawcom? Replik nie da się kupić pod inną marką i tyle, więc nie jest to rebrand. Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted July 17, 2016 Report Share Posted July 17, 2016 Made in EU... Chyba pudełka.... No ale serio, mi się wydaje, że najbardziej podobny jest MSK i może by WE zrobiło (zawsze lepiej niż ARES). Niemniej .22 LR by był dla mnie super tylko no właśnie w tym przypadku największym przeciwnikiem FB jest właśnie FB.... Made in EU było by dobrze ale naprawdę chciał bym Made in PL (od początku do końca).... Quote Link to post Share on other sites
BAGNO Posted February 25, 2017 Author Report Share Posted February 25, 2017 http://www.defence24.pl/552471,polski-karabin-dla-armii-modulowy-msbs Pierwsza realistyczna replika treningowa MSBS-RRT powstanie w tym roku. Będzie to konstrukcja pneumatyczna, w której powietrze sprężane jest za pomocą tłoka napędzanego elektrycznie, powodując wystrzał treningowych pocisków (system ASG). Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 .Wg. zapowiedzi FB Radom z ShotShow to będzie "about 2,000 $" za wersję .223/5,56. No to teraz źródło tej rewelacji. Bo te "about 2000$" to były słowa jakiegos blogera i strzelca a nie przedstawiciela FB Radom Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Ale to jest pewne w 100%, że specjalnie pod Evo ASG otworzyło fabrykę? Czy np. wynajęli Aresa/VFC by ulepili pod ich szyldem? "The EVO 3 A1 is the first Airsoft gun to be developed and produced in Europe." "As a result we decided to develop and manufacture the EVO 3 A1 Airsoft gun in Denmark, Europe." http://www.actionsportgames.com/evo3a1/the-project.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts