gloomer Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Nada się. Ja tylko wtyczkę wymieniłem i wszystko bangla nawet w minusowych temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
hervandal Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 żeby nie było mam zwykłą specnę sa-b02 używam ja dwa lata na samym początku wymienione kable spodkładkowana i uszczelniona śmiga już drugi rok na stockowej batce nie lipo tylko nimch czy jakoś tak tylko wiele razy wyciągane bebechy z body i chodzi bez zarzutów więc nie wiem skąd ten hejt jak się dba tak sie ma a nie wkładają lipo 11 walą auto aż sie posypie moje krótkie zdanie PS sam mam chęć na te HK oby wytrzymała tyle co sa-b02 :D Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 projekty "ostrych" oznaczeń są na forum ogólnodostępne, 30-50zł i mamy full wypas replikę za rozsądne pieniądze Mógłbyś zarzucić jakimś linkiem, albo jakoś naprowadzić? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 A popełniłem dzisiaj taką recenzje :icon_smile: W kwestii magazynków: Czy sprawdzaliście emagi lub pmagi m3? Siedzą sztywno czy tak jak na filmie mówicie, że można je szarpnąć aby wyszły? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 26, 2017 Author Report Share Posted February 26, 2017 PMAGi nie wchodzą :) Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 ale m3 powinny wchodzić. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Nie mieliśmy okazji przymierzać emagów ani Pmagów. Dzisiaj IARKA przemieliła kolejne 3k. Wszystko dalej bangla :) Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted March 1, 2017 Report Share Posted March 1, 2017 Próbował ktoś do IAR wsadzić szkielet RetroArms? :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Chyba za krótko na rynku jest Specna aby od razu pakować mu szkielet CNC. Myślę, że u mnie to będzie konieczność prędzej czy później bo w 3 strzelanki koło 8k kulek to jednak nie mało jak na v.2 :P Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Akurat w żywotność szkieletów od SA nie mam wątpliwości. M27 IAR od Specny to już mój drugi egzemplarz tej firmy, pierwszym była kopia PWS Diablo czyli SA-A01. Replikę mam ok 2 lat i kompletnie nic się z nią nie dzieje. Szkielet jeszcze jest ten pierwszej generacji czyli taki szary. Teraz jest taki czarny z grawerką SA, wydaje się być solidniejszy. Myślę nad zmianą szkieletu na Retro Arms bo w planach jest zrobienie IAR na para snajpe. Jak już zakupie szkielet to na pewno się podzielę co do kompatybilności. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Może być conieco szlifowania bo body specny jest dosyć grubo lane Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 IAR i parasnajpa. Coś tutaj mi nie pasuję bo M27 jest RKMem :D. Quote Link to post Share on other sites
czarna zojcha Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 (edited) Jakoś na dniach zamawiam :icon_biggrin: i mam kilka pytań (zielony jak mech ) 1. Jaką lufę i gumkę na start polecacie do SA-H02 ?? 2. Ze specyfikacji wynika że długość lufy wewnętrznej to 270 mm. PDI raven 6.01 - 285mm będzie wystawać czy da radę ?? 3. Wymieniać kable czy stok ok ? Nie mam pojęcia czy to istotne ale chcę używać wyłącznie kulek bio. Edited March 2, 2017 by czarna zojcha Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 1. zostawić stock 2. Zostaw stock lufę bo PDI Raven rdzewieje 3. stockowe kable to druty, ale ja mam stock :D Quote Link to post Share on other sites
sikor73elite Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 (edited) IAR i parasnajpa. Coś tutaj mi nie pasuję bo M27 jest RKMem :D. Zgadza się, ale wygladem aż kusi żeby zrobić z niej parasnajpe. Jeśli komuś nie zależy na super realistic to czemu nie? Osobiście także się do IARki przymierzam z zamiarem zrobienia parasnajperki Przy okazji to podziękować chciałem Gloomer i Niedźwiedź za fajną reckę na yt. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Edited March 2, 2017 by sikor73elite Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 (edited) W planach mam dokładnie taką konfigurację. Zrezygnowałem jednak z kupna szkieletu Retro Arms bo nie posiada opcji zamontowania mechanizmu bolt catch'a, co wiem że jest zbędnym ale mega fajnym bajerem dla mnie. Po za tym tak jak Voytas napisał nie obejdzie się bez szlifowania korpusu, a tego raczej wolałbym uniknąć. Ograniczę się do Sorbopad'a i m140 :icon_wink: Edited March 4, 2017 by Czarny650 Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Oznaczenia HK - http://forum.wmasg.pl/topic/151315-oznaczenia-hk416-pliki-do-grawerowania-laserowego/ Czarny, potraktuj wiertłem delikatnie ostre kąty w dziurze na cylinder, mam tak w Krytacu i nic nie pękło nawet na trzaskającym mrozie. Spring M130. Plus szkielet gb specny też jest dosyć spasiony, póki co to słyszałem tylko o pękniętych korpusach w emkach. O szkieletach gb nie. Kumpel ma poskładaną długą specnę na m135 elementa, 490fpsów i śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Hmm, ciekawe rozwiązanie. Kiedyś nawet gdzieś o tym czytałem, ale był to etap testowy tego rozwiązania. Jakiego rozmiaru wiertła używałeś do tej operacji? Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 W krytacu jest tak fabrycznie. Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Wiertło nie musi być duże, ważne żeby te ostre kąty zaokrąglić. Koniec z offtopem bo mnie mod zje że to nie dział o tuningu :icon_mrgreen: W HK416C ten AN/Peq na zdjęciu jest w zestawie ? Do cekuba wygląda to bajecznie tylko gdzie baterię schować ... Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 No właśnie w tej puszce jest batka. :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 5, 2017 Author Report Share Posted March 5, 2017 W wersji C jest kopia PEQ15 - o ile LiPo wciśniesz, o tyle z NiMh jest problem :) Ale i z tym sobie poradziłem :teeth: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 W wersji C jest kopia PEQ15 - o ile LiPo wciśniesz, o tyle z NiMh jest problem :icon_smile: Ale i z tym sobie poradziłem :teeth: Tak z ciekawości zapytam. Czemu w erze dobrych LiPo uparłeś się tak na NiMh :D? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 6, 2017 Author Report Share Posted March 6, 2017 Jakoś mnie wizja pożaru nie rajcuje :teeth: W każdym razie NiMh też całkiem sprawnie ciągną replikę :) Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Jakoś mnie wizja pożaru nie rajcuje :teeth: W każdym razie NiMh też całkiem sprawnie ciągną replikę :icon_smile: To tak cytując klasykę - kiedy ostatnio spalił Ci się telefon :D ? Tam przecież też lipo siedzi. Pożar lipola występuje w skrajnych przypadkach albo z winy użytkownika. Jak dbasz i masz lipolkę dobrej firmy to się nie martwisz albo trzymasz w starym żeliwnym garnku ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts