Brzuski Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 -Komora GP -gumka systemy -lufa madbull -bore up- guarder -shs 18:1 łożyskowane -tłok fioletowy shs metalowe szczęki -m120 guardera = 468fps Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 jaka dysza (długość) i cylinder i długość lufy ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 I jakie chrono oraz źródło sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Chrono x3200 spring ze specschopu :) Dysza ma coś 21,3mm (dawno temu mierzyłem), cylinder typ 2 i lufa 363mm. Jakoś nie jestem przekonany do komór G&P ale jakoś daje radę. Raczej powinno być więcej fps ale lepsze to niż mniej :D . Replika dla kolegi składana co dawał to wkładałem. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Wynik rodem na sp130 przy tej lufie i cylindrze. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Ale przy borku więc nooo ... ponad 460 uzyskiwałem bez borka na m120 więc nic szałowego. Na m130 505fps (GB specny w scarze) Pomijając fakt że prowadnica nie ma łożyska zawsze te kilka fps jest mniej. Quote Link to post Share on other sites
FameHater Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Witam, czy do M4 SA B02 pasuje włożyć tą lufę:http://azteko.pl/madbull-lufa-precyzyjna-603-black-python-363mm-m4-m15-p-1065.html Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 SA-B02 ma lufę wewnętrzną wg opisu sklepu 290mm, więc jak wsadzisz lufę 363mm to będzie wystawać, trzeba będzie zakryć tłumikiem lub przedłużką lufy. Quote Link to post Share on other sites
FameHater Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Opłaca się włożyć tą preclufe i zakryć tłumikiem czy lepiej nie kupować? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 FameHater użyj opcji szukaj. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek_33 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 (edited) Czy do specny SA-B03 będą pasować te koła http://gunfire.pl/pr...orque-32-1.html mam spręzyne m150 dzięki z gory za odpowiedz :icon_smile: Edited May 23, 2015 by Piotrek_33 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Na m150 wez cos helikalnego. 100:200 najlepiej. Te są wolne strasznie. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek_33 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 (edited) A mógłbyś podać jakiegoś linka z tymi kołami ? :icon_smile: i jeszcze pytanie czy bedzię pasowało to do tego tłoka http://gunfire.pl/pr...html#tabs_58676 zacząłem moja przygodę z asg dopiero mrok temu i teraz chciałem go sobie trochę wzmocnić a nie bardzo mam jeszcze do konca pojecie także dzięki za odpowiedzi :icon_smile: wymieniłem w nim kable, silnik na mocniejszy i poprawił szybko szybkostrzelność, tłoka, spreżynę, koste stykowa i przerywacz plus bateria 11.1 V teraz czas na koła zębate ale wlasnie tym mam problem jak je dobrac :icon_smile: DZIEKI JESZCZE RAZ :icon_smile: Edited May 23, 2015 by Piotrek_33 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Jeśli masz problem z wybraniem koł i dobraniem tłoka do tego to zleć tuning specjaliście. Jak chcesz sam to poczytaj jeszcze sporo w necie. 100:200 znajdziesz w każdym sklepie, mówie tutaj oczywiście o SHS. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek_33 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 oki dzieki za odpowiedz takie pewnie zamówię z SHS 100:200 :) Miałem oddać karabin własnie serwisantowi ale stwierdziłem ze fajnie będzie samemu coś porobić i jak na razie wszytko jest ok dlatego tak jak piszesz czytam duzo i probuje samemu działać cos z replika Quote Link to post Share on other sites
grzech1991 Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Jaką baterię li-po kupić? Chciałbym coś pojemnego z dobrym, ale odpowiednim napięciem. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
archerr0 Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Też jestem na etapie doboru lipo. Redox 7.4V 2400mha w jednym sticku będzie okej? Czytałem, że wejdzie do prowadnicy w specnie. Ale sie zastanawiam czy musze wymienic kable/wyjac bezpiecznik. Ktoś się wypowie? Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Nie kable tylko druty ;) wymieniaj najszybciej jak możesz, tylko pamiętaj, że własnoręczna zmiana okablowania powoduje utratę gwarancji Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Witam, Mógłby ktoś polecić solidną dyszę i sprężynki w GB do Specnaśki? Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Swoją SA-B03 mam niecały tydzień. Miałem problem na kulkach guarder - wiele pustych strzałów. Co prawda z G&G wystrzeliłem tylko jednego hi capa, ale nie było tego problemu. Czy ona jest taka wybredna? Ktoś używa kulek guarder? I druga sprawa. W komorze magazynka widzę, że dysza zatrzymuje się najczęściej w połowie komory, a czasami się cała chowa. Co to oznacza? Jeszcze w żadnej replice tego nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek_33 Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 mam ten sam model specny i jescze nie miałem nigdy problemu z kulkami a używałem guarderow, rocketsów, madbulli i G&G moze to problem hi capa, spezyna nie wypycha odpowiednio kulek Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 (edited) Bardzo często jest problem z pierwszą kulką z magazynka. Więc podejrzewam tą dyszę. Jak replika jest złożona, dysza zatrzymuje się różnie. Czasami się chowa, czasami nie. Jak rozłożyłem ją na pół, dysza praktycznie chodzi identycznie. Może dysza blokuje się przez komorę hop upa? Jutro jeszcze trochę postrzelam i zobaczę jak to wszystko będzie się zachowywało. Sprawdzę też na innych magach. Dodam tylko, że strzelam na batce stockowej. Edited June 2, 2015 by robertas3 Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted June 4, 2015 Report Share Posted June 4, 2015 Postrzelałem trochę z G&G. Koło 1 tysiąca :) I jedyny problem to często pierwszy strzał z maga jest na pusto. Resztę podaje bardzo ładnie. Co do magów. Używałem 3 i ładnie siedzą, brak zbędnych luzów. Podają równie dobrze: - Bardzo stary King Arms na 120 bb. - Ics - typ plastik kanadyjski hi-cap - Oryginalny Quote Link to post Share on other sites
Toczu-Toczu Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Chcę kupić M4 od Specny nie wiem jaki model konkretnie ale co mam w niej wymienić obowiązkowo, wystarczy gumkę i na jaką bo każdy pisze inną i jaką baterie? I czy ładowarka początkowa wystarczy do tej baterii? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 (edited) Wczoraj oddałem klientowi specnę bo specyficznej awarii. Pękła sprężyna spustowa i kawałek utknął między zębatką środkową, a tuleją do anti-reversala blokując ją. Przy okazji sam zatrzask nie miał absolutnie żadnego luzu i musiałem wyjmować go kombinerkami. Lekkie podpiłowanie tulei od środka rozwiązało sprawę. Generalnie to sprężynki bym radził wymienić bo wybitnych lotów to one nie są. Edit: literówka Edited June 5, 2015 by UberSoldier Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts