c4mper Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 Dominik, oraz Szanowni Uczesticy gry. Po głębokich przemyśleniach formalny wniosek o zakaz kierowania ognia do medyków. Dlaczego : - są oznaczeni i łatwi do trafienia - zwykle czerwony krzyż ma swoje przywileje, przynajmniej teoretyczne - jest nas bardzo mało a potencjalnych trafionych sporo, ten przywilej wpłynie na tzw dobrostan "stanów osobowych w walce" i zatem na dynamikę naszej gry - temat kostki (element milsima, b fajny pomysł!) dodatkowo przedłuży tzw akcję przy trafionym więc tym bardziej wystawi nas na ... celny od-strzał Rzecz jasna coś za coś, więc Medycy nie noszą broni a skupiamy się na efektywnym zaoparzeniu oddziałów w bandarze, strzykawki z morfiną lub ....ostatnie namaszczenie.... ? ? A dla tych co mają jeszcze czas i chęci wkręcić sie klimat tej bitwy polecam gorąco - Saints and Soldiers ("Na tyłach wroga"), jeden z moich top ten - IIWW. Quote Link to post Share on other sites
Meister Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 15 godzin temu, Domin007 napisał: P.S. Meister - jest wolny etat sapera i sanitariusza w 1 Pz. Div. SS. Na medyka się nie nadam, ale możesz mnie zapisać jako sapera w sumie. Mam nawet łopatkę do tej roli :) Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 Podpisuje się rękami i nogami pod pomysłem C4mpera Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 29, 2018 Author Report Share Posted November 29, 2018 9 godzin temu, c4mper napisał: Dominik, oraz Szanowni Uczesticy gry. Po głębokich przemyśleniach formalny wniosek o zakaz kierowania ognia do medyków. (...) Możemy umówić się na zasadzie gentleman's agreement, że sanitariusze są chronieni, ale nie można wykluczyć, że ktoś po prostu nie zauważy oznak Czerwonego Krzyża (ja tak miałem na "Klużu", gdzie trafiłem Klaussa, który nieopatrznie wychylił się z okna). Nie można też im zakazać użycia broni - w obronie własnej lub rannych. Natomiast popieram prośbę o uszanowanie ze względów humanitarnych łapiduchów - oni będą robili kupę klimatu. No i nie zapominajcie o tym by odciągać swoich rannych za zasłonę, po to by medykom ułatwić pracę. 8 godzin temu, Meister napisał: Na medyka się nie nadam, ale możesz mnie zapisać jako sapera w sumie. Mam nawet łopatkę do tej roli :) Gen. Mohnke lubi to. Właśnie dostałeś przydział. :) W stanach osobowych panuje remis. Szykuje się ciekawa rozgrywka. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted November 29, 2018 Report Share Posted November 29, 2018 To ja się zapytam. Co robimy z pirotechniką? Co jest dozwolone ? Dymy , GR2, Strobo ? Samoróbki max 206 ? Jakie kolory dymów ? Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 29, 2018 Author Report Share Posted November 29, 2018 W dniu 16.10.2018 o 13:40, Domin007 napisał: Pirotechnika: używamy z głową, obowiązuje okrzyk "GRANAT!" Granaty max K206. Vlad to jest wyciąg z pierwszego posta, nt. pirotechniki, nazwijmy to zaczepnej. A zatem wszelkiej maści granaty robione fabrycznie jak też samoróbki o mocy maksymalnie K 206 wchodzą do gry. Co do dymów - na pewno będą mogli ich używać saperzy, sygnalizując w ten sposób zniszczenie danego obiektu (np składu paliwa czy mostu). Świece te będą dostarczone przeze mnie. Co do użycia dymów w polu to myślę, że ryzyko pożaru jest małe, więc możemy dopuścić atestowane świece (żadnych zabaw z saletrą i cukrem). Kolory dymów bez znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
xPROBOSZCZ Posted November 30, 2018 Report Share Posted November 30, 2018 Czas zabrać głos w dyskusji :) Będę. Mam nadzieję, że Wy też. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 30, 2018 Author Report Share Posted November 30, 2018 Odezwał się"Kler". ;) Pojawiły się też pierwsze straty przedbitewne, ale na spokojnie. Damy radę. Pierwsza prognoza pogody: 6-7 st. C (odczuwalne -3, -4), pochmurno, słabe opady deszczu, wiatr 9 m/s. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted November 30, 2018 Report Share Posted November 30, 2018 Leci ktoś z lub przez Katowice i ma jedno miejsce wolne? ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 30, 2018 Report Share Posted November 30, 2018 a5d4f1: Jak chcesz to możesz znowu ze mną jechać. Na pokładzie będzie jeszcze Budweiser. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted November 30, 2018 Report Share Posted November 30, 2018 2 godziny temu, mareq napisał: a5d4f1: Jak chcesz to możesz znowu ze mną jechać. Na pokładzie będzie jeszcze Budweiser. Okej, dzięki, zaraz odezwę się na priv ;) Quote Link to post Share on other sites
Lerest327 Posted November 30, 2018 Report Share Posted November 30, 2018 Szukam transportu z Podkarpacia Quote Link to post Share on other sites
hubert94 Posted December 2, 2018 Report Share Posted December 2, 2018 W dniu 30.11.2018 o 22:45, Lerest327 napisał: Szukam transportu z Podkarpacia Lece z Krosna, mam jeszcze miejsce, ale jak chcesz jechać musisz się nastawić na wyjazd w pt pod wieczór i spanie najpewniej w samochodzie Quote Link to post Share on other sites
Lerest327 Posted December 2, 2018 Report Share Posted December 2, 2018 2 godziny temu, hubert94 napisał: Lece z Krosna, mam jeszcze miejsce, ale jak chcesz jechać musisz się nastawić na wyjazd w pt pod wieczór i spanie najpewniej w samochodzie Jak lecisz przez Rzeszów to chętnie się zabiorę Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted December 4, 2018 Report Share Posted December 4, 2018 Będę jechał ze Śląska, mam wolne auto i mogę kogoś zabrać, ewentualnie do kogoś się dosiąść Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 5, 2018 Report Share Posted December 5, 2018 Dziećka: my jedziemy we 3. Wiadomo, że z reguły ludzie mają dużo gratów ze sobą i na typowe auto 3 osoby to z reguły max ale może się upchniemy w 4. Może masz jakiś pojemniejszy wóz i pojedziemy z tobą? Na PW poślę ci numer telefonu do mnie to możemy pogadać. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted December 5, 2018 Report Share Posted December 5, 2018 Z wielkim żalem muszę napisać, że jednak robota się o mnie upomniała; robiłem co mogłem, ale niestety, nie dam rady dotrzeć. A tak się cieszyłem na imprezę... Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 6, 2018 Author Report Share Posted December 6, 2018 18 godzin temu, Kolba_DK napisał: Z wielkim żalem muszę napisać, że jednak robota się o mnie upomniała; robiłem co mogłem, ale niestety, nie dam rady dotrzeć. A tak się cieszyłem na imprezę... Trudno Kolba, co zrobić. Takie życie. Następnym razem. Straty przedbitewne są, ale nie robią wielkich różnic. Choć, szkoda, byłoby nas prawie 60 osób, gdybym nie musiał korygować list. Dlatego prośba z mojej strony o jak najszybsze ogarnięcie tematu i jeżeli ktoś się planuje wysypać, albo dopisać do gry, to żeby zrobił to teraz. To samo dotyczy pytań Jutro przed południem Kolegium Organizacyjne udaje się już w teren celem przygotowania skromnej scenografii i ogarnięcia miejscówki dlatego od dzisiejszego popołudnia będę offline. Prognoza pogody na sobotę: pochmurno, 3-7 st. C (odczuwalna -4 st. C), możliwe słabe opady deszczu. Ubierzcie się zatem ciepło. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted December 6, 2018 Report Share Posted December 6, 2018 60 osób!!! WOW!!! dawno tyle nie było. No jestem ciekaw jak będzie gra wyglądać, będzie godnie to na pewno. Dakota z Poznania wylatuje ok 18, liczymy że na miejscu będzie już czekało rozpalone ognisko co by kolację na ciepło zjeść. Do zobaczenia na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 6, 2018 Author Report Share Posted December 6, 2018 3 godziny temu, wish napisał: (...) liczymy że na miejscu będzie już czekało rozpalone ognisko co by kolację na ciepło zjeść. Ognisko? A słyszałeś kiedykolwiek o smogu? ;) DEPARTED Od tej chwili jestem offline, więc jeżeli ktoś coś jeszcze chciał, to przykro mi, ale się spóźnił. Widzimy się na miejscu w sobotę. Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 Impreza bardzo udana. Podziękowania dla organizatorów i uczestników. Chciałoby się napisać do zobaczenia w krótce... :) Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 (edited) REWELACYJNE zakończenie niezwykle udanego sezonu. Bravo dla Axis za niezmożone siły przy generacji, jakby niekończących się, ataków. Czy Bastogne doczekało się odbicia przy pomocy Gen Pattona i jego pancernych bohaterów ? ... ? Domin i Cortez Wiosna Wasza a my już nie możemy się doczekać !!! :P ... Miejsce - no na medal a grochówka, grochóweczka na sam koniec palce lizać. Tylko tam wracać, środek Polski wszystkich zadowala. Edited December 8, 2018 by c4mper błąd Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 13 minut temu, c4mper napisał: REWELACYJNE zakończenie niezwykle udanego sezonu. Bravo dla Axis za niezmożone siły przy generacji, jakby niekończących się, ataków. Czy Bastogne doczekało się odbicia przy pomocy Gen Pattona i jego pancernych bohaterów ? ... ? (...) Nikt nie potrzebował Pattona i jego pancerniaków. Doskonałe jednostki powietrznodesantowe zarówno Amerykańska 101 jak i Brytyjska 6 DPD i ofc doborowe jednostki piechoty ;) Big Red One miały wszystko pod kontrolą i radziły sobie świetnie z atakiem jednostek Wehrmachtu i SS. Dzięki wszystkim za świetną grę! Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 (edited) Ha dotarłem do domu zmęczony oczywiście ale zadowolony. Gra doskonale zorganizowana, dynamiczna ale możliwościami na odpoczynek i przegrupowania sił. "Tona" kulek wysypana bateria ledwie dycha. Bardzo udane zakończenie sezonu, Podziękowania dla organizatorów i przeciwników z WH i SS, daliście z siebie wszystko jak należało. No i czekamy na media z imprezy Edited December 8, 2018 by Vlad Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 Dominik z Cortesem do spółki nie mogli zrobić złej, czy nawet średniej imprezy. Efekt mógł być tylko taki jaki dziś mieliśmy okazję zobaczyć i przeżyć czyli rewelacyjny. Teren nieduży, ale mocno zróżnicowany daje wiele możliwości, które zostały wykorzystane i dzięki temu nie było czasu na odpoczynek. Jestem mega zadowolony i czekam na kolejne spotkania w klimatach zachodniej Europy. Tak przy okazji- dziś odniosłem wrażenie, że jak Ashigara zakłada czerwoną szmatę na głowę, to czujemy , że wygramy tę bitwę :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts