Domin007 Posted September 3, 2019 Author Report Share Posted September 3, 2019 Panowie, zgłoszenia i wpłaty są na bieżąco, codziennie aktualizowane. Pocztę sprawdzam w ciągu dnia kilkukrotnie, więc odnotowałem Wasze zapisy (i wpłatę Marka). Czekamy na Niemców. Ich brakuje najbardziej (co najmniej 9 sztuk). Quote Link to post Share on other sites
nightbolt Posted September 4, 2019 Report Share Posted September 4, 2019 Będziemy, najwyżej nie będę strzelał żeby oszczędzić repliki. Zbieram informację kto ze mną pojedzie, minimum 3 osoby, prawdopodobnie nawet 5 do Niemców. Czekam z zapisami jeszcze 2 dni. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted September 4, 2019 Author Report Share Posted September 4, 2019 Jak pisałem wyżej. Czekam z zapisami i wpłatami do godz. 24 w piątek. Jeżeli do tego czasu nie zbierzemy 42 zapisanych i opłaconych graczy w miarę zbalansowanych zespołach to będziemy musieli grę odwołać. Na razie mamy 27 wpłat. Nie będzie możliwości uiszczenia wpisowego na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Wade1051 Posted September 4, 2019 Report Share Posted September 4, 2019 Będzie publikowana jakaś lista opłaconych uczestników? Może niektórzy po prostu zapomnieli, że nie posłali gońca ze złotem na wpłatę :') . Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted September 5, 2019 Author Report Share Posted September 5, 2019 Nie planowałem publikacji opłaconych, ale proszę bardzo: Pit Bullet Foorman Mareq Kolba Kuba088 Wade Daro Hans Ptasiek Młody Wochu Matt Baker Thompson Hubert94 - IC Daffy - RTO Szósty Sikor Loczek Cichy Meister - IC Foley Cress X-Ray - IC Michael Gregorius Borec RuskiZił - MED. Biskup Jedna wpłata jest prolongowana do 10 września, jedna do końca tygodnia. Quote Link to post Share on other sites
nightbolt Posted September 5, 2019 Report Share Posted September 5, 2019 zgłoszenie 4 os. poszło na maila Quote Link to post Share on other sites
Loperenco Posted September 5, 2019 Report Share Posted September 5, 2019 Wysłałem zgłoszenie na mejla :) Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted September 7, 2019 Report Share Posted September 7, 2019 Jakie wieści Dominiku? Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 No właśnie co słychać w tej materii ? Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 Brak informacji ze strony Dominika spowodowany jest chyba oczekiwaniem do poniedziałku na ewentualne wpłaty od spóźnialskich. Nie wiem czy to dobrze wróży czy nie, ale trzymam kciuki. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 JA osobiście się szykuję ! Może warto jednak w mniejszym gronie to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Cress (Michał) Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Popieram Vlad'a! Oczywiście Dominik decydujesz, ale .... jeśli brakuje nam kilku wpłat zorganizujmy szybką zbiórkę wśród zapisanych ... Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Jestem za. Również się mogę do-opodatkować :) Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Popieram! Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 1 godzinę temu, Cress (Michał) napisał: Popieram Vlad'a! Oczywiście Dominik decydujesz, ale .... jeśli brakuje nam kilku wpłat zorganizujmy szybką zbiórkę wśród zapisanych ... Dobry pomysł, też jestem za. Ewentualnie w drugą stronę - jeżeli brakuje niewiele, to można zorganizować coś z mniejszą ilością "fajerwerków", żeby zamknąć się w mniejszym budżecie. Chociaż oczywiście liczę, że minimum zostało zebrane i nasze kombinatorskie rozwiązania okażą się niepotrzebne. :D Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted September 9, 2019 Author Report Share Posted September 9, 2019 Chłopaki, bardzo Wam dziękuję za deklarację dodatkowych wpłat, ale nie chodzi tu tylko o pieniądze. To kwestia scenariusza. "Market-Garden" było specyficzną operacją, która działa jednocześnie w aż czterech miejscach. My spłycamy ją do trzech. Musimy zebrać tyle osób by jednoczesna akcja w trzech różnych miejscach dała satysfakcję każdemu z gości, którzy nas zaszczycą swoją obecnością. Musimy zabalansować oddziały, tak by nie doszło do sytuacji jaka ma miejsce na tą chwilę, że rzucamy 12 Amerykanów przeciwko 3 Niemcom. Dla nas - jako organizatorów - wpłata jest miarodajną deklaracją. Wpłaciłem - będę. Dzięki temu możemy dokonywać odpowiednich przeniesień i tak ustalić order of battle by późniejsze działania były wymagającą rozgrywką, a nie grą do jednej bramki. Co więcej, dzięki temu, że wcześniej będziemy wiedzieć czy gra się odbędzie czy nie, możemy odpowiednio zaplanować i przygotować logistykę i scenografię - chodzi przecież o to by stworzyć klimat. Dlatego dziękuję tym, którzy zebrali się odpowiednio wcześnie i dali nam znać, ze będą na 100%, popierając swoje słowa wpłatą wpisowego. Do tej pory zebraliśmy 38 wpłat z 42 wymaganych. Jedną wpłatę prolongowałem do 10 września. Mimo wszystko jesteśmy pod kreską... Dlatego długo biłem się z myślami co z tym zrobić. Zdecydowaliśmy jednak, że ze względu na szacunek dla Kolegów, którzy się już zadeklarowali gra się odbędzie. Tak, odbędzie się. Jednak jej przebieg i jakość rozgrywki zależeć będą przede wszystkim od Was samych, bo jak się teraz ktoś wysypie to storpeduje misternie tkaną siatkę powiązań. Zatem - GRAMY! Nie obejdzie się jednak bez transferów z uwagi na wakaty w niektórych oddziałach. Zaczniemy od Aliantów, konkretniej od Amerykanów. Kto ma obszycia 101 DPD lub piechoty - wystąp. Max. 4 osoby, zrobimy z Was osobny pododdział, który będzie działał wespół z XXX Korpusem. Minus - działacie pod brytyjskimi rozkazami, Plus - wozicie zadki w "halftracku". Jeżeli nie znajdą się dobrowolni ochotnicy to ja ich znajdę. Jeżeli chodzi o Niemców to "Strzałokrzyżowcy" z Kielc zasilą oddział SS. Jeżeli ktoś ze strony alianckiej chciałby przejść do Niemców - proszę o info. Funkcyjni - W pierwszym rzędzie chętni na dowódców i RTO. Potem medycy, potem saperzy. Jeżeli nie znajdą się chętni to ja ich znajdę. RTO musi być bezwzględnie w każdym oddziale - inaczej nie będziecie mieć łączności ze sztabem i utkwicie w miejscu. Podaję zatem listę wakatów: XXX Korpus: IC, RTO, sanitariusz, saper 82 DPD: IC, RTO, sanitariusz, 1 DPD: sanitariusz, saper (opcjonalnie) KG Walther: RTO, sanitariusz, saper 406 Land. Div: RTO, sanitariusz, saper 9 SS Pz. Div.: IC, RTO, saper. Zapisy są wciąż otwarte. Chcecie kogoś skaptować - proszę uprzejmie, każdy się zmieści. Przypominam tylko o formie - via mail lub PW i wpłacie wpisowego. Na teren gry zapraszamy już w piątek popołudniem. W domkach mamy 60 miejsc, więc powinniśmy się wszyscy mieścić. Koje są, weźcie śpiwory, koce by nie zmarznąć za bardzo. Stanowczo zalecam zabranie ochrony zębów - może nie wygląda twarzowo, ale na pewno zwiększa poziom bezpieczeństwa, a chcemy wrócić cali i zdrowi, nieprawdaż? O obowiązkowej ochronie oczu, czerwonej szmatce lub lepiej - kamizelce odblaskowej dla trupa nie muszę weteranom przypominać. Tyle ode mnie na razie. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Zgłaszam się! - 101 Airborne i gotowość swą Quote Link to post Share on other sites
Bullet 83 Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Zgłaszam sie na RTO XXX korpusu Quote Link to post Share on other sites
Młody_brt Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Jak nikt się nie zgłosi to mnie, Ptaśka i Mapeta możesz przenieść pod brytyjskie rozkazy ( dla nas to będzie pierwsza gra w ASH ) Quote Link to post Share on other sites
nightbolt Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Dominik, nasze zgłoszenie poszło w zeszłym tygodniu ale do dzisiaj nie mieliśmy odpowiedzi i nie uiściliśmy wpłat. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Kolejny zapisany i opłacony! Quote Link to post Share on other sites
Loperenco Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Rośniemy w liczby, wspaniale ;) 1)Kto jest dowódcą 406-tki i ilu mamy w oddziale? Chciałbym się poznać trochę najlepiej wieczorem przed grą bo ciężko walczyć jak się nie zna tiwarzyszy broni :b 2)Dodatkowo chciałbym zaznaczyć że jeżeli kogoś nie stać na pomarańczową kamizelkę odblaskową (a nie czerwoną niewidoczną szmatkę) to mógłby sobie darować, bo to naprawdę rodzi duże problemy i kwasów mnóstwo... Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Dominik, czy nocleg trzeba jakoś rezerwować, czy po prostu przyjechać? Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 43 minuty temu, SikorPL napisał: Dominik, czy nocleg trzeba jakoś rezerwować, czy po prostu przyjechać? Sikor, 60 miejsc i 42 graczy. Jak chcesz mieć jedynkę, to daj znać, coś się znajdzie ;D Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Korzystając z najświeższego wątku i odpowiadając Dominikowi - niestety nie dam rady dotrzeć na grę. Co więcej do końca roku jestem wyłączony z wszelkich airsoftowych aktywności. Po nowym roku moje możliwości planowania długoterminowego wrócą - przynajmniej w większej części - do normy, także do zobaczenia! ;) Udanej imprezy Wam życzę! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts