Wojtass Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Catch, z samego rana zrzuciłeś mnie z krzesła... :strach: Quote Link to post Share on other sites
Jacek Sidi Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Mam pytanie. Kupował ktoś chustę w dpmie z vestu? Konkretnie chodzi mi o to: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=132 1. DPM ma wzór holenderski 2. jest sztywna i nie wygodna 3. szczęśliwie udało się ją szybko sprzedać... jak wiekszość rzeczy które kupiłem w Vest'cie :roll: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Zmienia bo oni zawsze byli dość praktyczni... Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 1. DPM ma wzór holenderski Tak myślałem, już wiem, że tego nie kupię ;) Na wiosnę arafatka będzie dobra? na lato skombinuję sobie wymieniony wyżej szal siatkowy ;) Dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Zmienia bo oni zawsze byli dość praktyczni... Byli (są) też niechętni do płacenia za (nawet lepszy) sprzęt własnej kieszeni, dosyć konserwatywni w pomysłach i nielubiący wyrywania się przed szereg. Dopiero teraz tak naprawdę pomalutku zmienia się mentalność - i przede wszystkim logistyce MoD zaczęło się jakby bardziej chcieć... Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Ciekawe tylko, który z MICHów to jest. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Sądząc po fasunku i podcięciu czerepu to MSA TC 2000/3000 albo (choć to trudno orzec w tym pokrowcu)SDS Warrior to drugie o tyle prawdopodobne że SDS (producent m.in nowej IOTV i RBAV) jest przecież własnością koncernu BAE Systems. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 MSA, w Warrior'ze jest nieco inaczej mocowane paski. Jednak nie dam sobie niczego uciąć bo zawsze można wrzucić paski MSA do hełmu SDS. Quote Link to post Share on other sites
juni_or Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Chyba mi ktoś posta wywalił i w sumie nie wiem za co. Szukałem tematu o woodlandzie gdzie mógłbym chyba spytać o ten kapelusz, ale go nie widziałem nigdzie w takiej formie jak ten o DPMie czy BW. Zatem ponawiam moje pytanie. Czy miał ktoś styczność z tym kapeluszem? Chodzi mi o to czy firma jest godna uwagi i czy będzie pasował do brytyjskiego DPMa. http://allegro.pl/item321504444_kapelusz_u..._rozmiar_m.html P.S. Jeśli łamię w jakiś niezrozumiały sposób regulamin to proszę mnie o tym poinformować a nie wywalać posta. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 (edited) Temat nie o tym, więc może dlatego poleciało. "Produkt renomowanej niemieckiej firmy Mil-Tec" - święta prawda... ;) 95% użytkowników tego forum zna renomę tej firmy, która mówi: "trzymaj się od tego badziewia z daleka". Edited March 2, 2008 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
juni_or Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 (edited) Temat nie o tym, więc może dlatego poleciało. "Produkt renomowanej niemieckiej firmy Mil-Tec" - święta prawda... ;) 95% użytkowników tego forum zna renomę tej firmy, która mówi: "trzymaj się od tego badziewia z daleka". No może i nie o tym ale szukam kapelusza do DPMa i znaleźć nie mogę, więc sądzę że tutaj fachowcy pomogą. Co do opinii o tej firmie to właśnie o takie słowa mi chodziło. Teraz z łaski swojej polećcie jakikolwiek kapelusz bo jak na razie wszystko szajs co podałem :poddanie: --------------------------------------------------------------------------------------- Edit: A może coś z tego do DPMa się nada?? http://rangershop.pl/product-pol-115263261...inatu-oliv.html http://rangershop.pl/product-pol-2292-Kape...sk-US-oliv.html Edited March 2, 2008 by juni_or Quote Link to post Share on other sites
Giersu Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Byli (są) też niechętni do płacenia za (nawet lepszy) sprzęt własnej kieszeni No bez scen, a na wycieczkę do Malwiny to jakie plecaki większość zabrała? I to w dobie kryzysu i recesji ;o) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 A z ciekawostek, MoD wyspecyfikowała amerykańską firmę Daniel Defense jako dostawcę 4 szynowych łóż do SA80A2, standardowym chwytem przednim będzie Gripod, a panele ochronne na szyny ma dostarczać TangoDown. Jeżeli dobrze zrozumiałem to jakieś 70 (sic!) tysięcy zestawów. Nowym standardowym celownikiem ma być Trijicon ACOG zapewne skompletowany z mikrokolimatorem. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Cudnie, cudnie, cudnie... Po prostu miód... :D Teraz tylko czekać by któraś z firm produkujących eLki zrobiła łoża z szynami. :D (Trochę to pewno potrwa...) Thx Catch za newsy :P Pozdro PS Catch, możesz dać bezpośredni link? ;) Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Posiada ktos cos takiego http://www.flecktarn.co.uk/dptcr1nx.html Mam zamiar to kupic tylko nie wiem jak to sie sprawdza i czy jest dosc wytrzymaly aby go na dlugo. Aby go na dlugo miec :-o Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Kiedyś zleciłem szycie. Kosztowało mnie to 150 pln. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Posiada ktos cos takiego http://www.flecktarn.co.uk/dptcr1nx.html Mam zamiar to kupic tylko nie wiem jak to sie sprawdza i czy jest dosc wytrzymaly aby go na dlugo. Może lepiej sprawdz ile będzie kosztować uszycie w Miwo-military, panelu Chinczyk lub Taj (oczywiście szyją w DPMie). Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Panowie jak człowiek pyta o konkret i nie mówcie mu aby kupił co innego jak chce kupić akurat to i szuka opinii a nie co kto by kupił. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 No to powiem taka. Idea takiego czesta jest do dupy. Lepiej? :D Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Przy odrobinie szczęścia dorwiesz u nas (w ramach demobilu brytyjskiego) chest Arktis 1725 o właściwie identycznym układzie. Koleżanka dopadła chyba za jakieś 50zł. Wygląda nieźle, trochę zużyty ale solidny. Co do praktyczności - nie wypowiadam się, bo raz, że nie ja w nim biegam, dwa, że "poważnie" używany jeszcze nie był. Quote Link to post Share on other sites
edq Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Chłopaki powiedźcie mi jaka to kamizelka 8) Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Brytyjski Osprey Quote Link to post Share on other sites
edq Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Dzięki za pomoc ;) szkoda że u nas nie ma w sprzedaży,tylko ebay Quote Link to post Share on other sites
james_fryta Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 (edited) Dla wszystkich odczuwających mniej lub bardziej alergiczną niechęć do WebTexa, VEST.pl wprowadził osprzęt w DPM firmy Highlander. Na pewno duża zaleta - zapinki ładownic są wykonane jak przy wyposażeniu oryginalnym. Edited April 14, 2008 by james_fryta Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Witam . Tak, ofertę dało się zauważyć. Ceny również. :wink: Cieszę się, że oferta się coraz bardziej zwiększa, jednak wciąz nasuwa mi się takie pytanie: po co dawać 84.90pln za podróbę, gdy za identyczna ładownice ISSUE w stanie GRADE1 można dać 35pln? Albo po co dawać 84.90pln na Veście , skoro taka sama ładownica na Ebayu (z przesyłką do Pl) kosztuje około 60pln? Żebym nie był gołosłowny: http://cgi.ebay.co.uk/NEW-TWIN-AMMO-POUCH-...1QQcmdZViewItem Tak trzymać :-F Pozdrawiam. Duncan McLain Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts