Miszcz120 Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Jak za cenę kompletu za 600 PLN to powinno mieć klimatyzację już bez dodatkowych opcji :) Też się przyłączam do pytania czy materiały są lepsze niż te zwykłe używane w mundurach typu ACU od Helikona (np. marpat) ? Oraz jak prezentuje się ten kamuflaż w porze wiosna-jesień (kiedy już nie ma takiej bujnej zieleni). Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Mając do wydania 600zł na Helikona nie lepiej dopłacić około 150zł do kilka klas lepszego Leo Kohlera? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Mam gacie w PenCott'cie i nie są najgorsze. Tzn. jeżeli chodzi o szycie i materiał, bo krój to inna historia :teeth: Leo Kohler ma dla mnie zasadniczą wadę - krojem jest zbliżony do CPU, co jest niczym przejście z deszczu pod rynnę :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Jeśli chodzi o bluzę mundurową to Helikon wygrywa z Kohlerem w kroju. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 A na głowę bije ich SPECOPS. Tylko dostać SPECOPSa to... Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 kroj mi pasuje :-) czy jest na sali ktokolwiek kto ma bluze cpu? Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Pewnie wielu, ja akurat mam cpu w wz.93. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 uzywasz go z kamizelką? zamki po pachami cos dają czy są tylko dla picu? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Ja mam czarną. Dają, dają. Przekonałem się o tym jak były ostatnie upały ;) Termoaktywka (preferuję UA) pod spód, rozpięte zamki i da się jakoś przeżyć ;) Mimo wszystko, krój mi się nadal nie podoba :D Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 mozesz mi podeslac zdjecia jak wyglądają wywietrzniki? moze uda mi sie przerobic mapeta Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 dzieki czas isc do pasmanterii :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 A i jak Ci się chce to kup siatkę z małymi oczkami to dorobisz ochronę przed owadami, całkiem praktyczne rozwiązanie do zielonej. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 dobry pomysł :-) jak przeróbka wyjdzie zapodam foty w odpowiednim dziale. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 Panie i Panowie, pytanko dotyczy krótkich spodni UTP od Helikona - jak tam z ich wytrzymałością, użytkuje ktoś? Muszę sobie sprawić jakieś krótkie galoty do łażenia po mieście i zastanawiam się czy Helikon jest wart swojej ceny? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 UTP tylko rip-stop! Bawełniaków nie bierz :D apdejt: Tylko, że takiej wersji nie widzę... Te standardowe będą pewnie tak samo szybko spieralne co w wersji długiej :/ Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Taka tam ciekawostka - mundury helikona w serialu Halo: Nightfall http://www.hydedefinition.com/latest/?p=1339 ;) Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Orientuje się ktoś czy spodnie UTP są tak samo szerokie w nogawkach jak SFU. Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Są węższe. Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Są węższe. I o to chodziło dzięki. Workowatość innych kroi jest co najmniej irytująca. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 UTP są dopasowane do ciała (bez przesady, ale są) Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 (edited) A jak z materiałem termoaktywnym w combat shircie w pencottcie? Dalej taki shitowaty jak w ich zwykłych CS'ach, czy może lepszy? Bo w sumie kusi troszkę :teethh:. Edited August 28, 2014 by Fishbonee Quote Link to post Share on other sites
Vell Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Witam, Jako że od niedawna zaczeliśmy grupą naszą przygodę z asg, przyszła pora na pierwszy mundur. Czy ktoś z tu obecnych posiada: http://armyworld.pl/product-pol-1727-Bluza-CPU-PL-Camo-Combat-Patrol-Uniform-Helikon-Ripstop-WZ-2010-MON.html http://armyworld.pl/product-pol-1740-Spodnie-CPU-Combat-Patrol-Uniform-PL-Camo-WZ93-Helikon-tex-Ripstop-WZ-2010-MON.html ? Co o tym sądzicie ? Czy jest to warte swojej ceny ? Z góry dzięki za wszelkie uwagi. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Witam, Jako że od niedawna zaczeliśmy grupą naszą przygodę z asg, przyszła pora na pierwszy mundur. Czy ktoś z tu obecnych posiada: http://armyworld.pl/...Z-2010-MON.html http://armyworld.pl/...Z-2010-MON.html ? Co o tym sądzicie ? Czy jest to warte swojej ceny ? Z góry dzięki za wszelkie uwagi. Weź użyj szukajki, już kilka osób pytało o CPU. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Może ktoś wie, czy Helikon wprowadził do oferty spodnie we wzorze wz.93 z wbudowanymi ochraniaczami na kolana ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts