Emcet Posted June 22, 2016 Report Share Posted June 22, 2016 Bo je wykupili :D E-militaria.pl to dystrybutor ciuchów Helikona, zapytaj u nich co i jak ;) Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
nowkins Posted June 22, 2016 Report Share Posted June 22, 2016 ...bo je wykupili,no nigdy bym na to nie wpadł,dzięki stary! Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 (edited) W temacie combat shirtów Helikona nic się nie zmieniło ostatnio, nie? Chciałbym sobie kupić cały czarny CS, pierwszy - więc nie mam standardów, byłby przeznaczony tylko i wyłącznie na gry, które najczęściej nie przekraczają kilku godzin, raz na tydzień albo i rzadziej. Odzież Helikona nosi mi się bardzo dobrze od lat i mógłbym od razu zamówić na Specshopie i kosić zniżki :icon_biggrin: Czy CRH nie robiło kiedyś czarnych? Czemu teraz same ataksy i multikamy znajduję ;<? Edited July 23, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 Obawiam się, że nic się nie zmieniło. Napisz/zadzwoń do CRH jak wrócą do żywych - nie powinno być problemu z czarnym :) Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 Ja polecam odzież helikona. Mam od nich bluzę w camogromie, i dwie pary spodni, jedne w wuzecie a drugie w cg. Spodnie w wz tyram od ponad 2 lat i nie robi to na nich wrażenia, nic nie jest sprane ani podarte. Tak samo kurtka w cg, wygląda jak nowa po roku użytkowania. Spodnie w cg mam krótko więc co do wytrzymałości sie nie wypowiem. Quote Link to post Share on other sites
Kurt_von_Lope Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Mundur w WZcie mam od już dobrych kilku lat, nic nie jest sprane nic nawet mocniej przetarte. Mundur znosił trudy biegania po chaszczach, ulewne deszcze w górach, przecieranie o skały aż w końcu bezlitosne traktowanie przeze mnie w ASG. Mundur w Camogromie mam krótko bo od nie całego roku ale nie raz już były brudne lecz nie są sprane, nie są przetarte choć w CQB były używane oraz w lesie. Często gram agresywnie i się rzucam. Mundur znosił ulewne deszcze oraz śnieg i błoto. Co do maskowania to pomimo że to kopia MC to dal chcącego nic trudnego, w Polsce w jesień, zimę (bez śniegu), wiosnę sprawdza się idealnie. W lato polecam jednak wzbogacenie go o liczne zielone lub ciemne elementy, no chyba że gramy w mocnym słońcu pośród łąk lub spalonej ściółki leśnej. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Porównywał ktoś Helikonowy woodland (np. na SFU) do oryginału? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Spodnie SFU Next (nieprodukowany już CS miał ten sam materiał). Różni się - zimniejsze i mniej nasycone kolory, aczkolwiek nie ma tragedii jak u Milteca np. BTW, mi ten Helikonowy ripstop w woodlandzie okropnie nie leży, jest strasznie sztywny, nieprzyjemny. Jakbym miał na tyłku worek :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Zdjęcie? :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Worka na tyłku? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Worek na tyłku to sobie daruję, interesuje mnie w dalszym ciągu jak bardzo odbiega kolorystycznie od oryginału :) Opis zrozumiałem, ale chciałem sam ocenić, czy różnica jest w akceptowalnym zakresie :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Jakbym miał, to bym wrzucił od razu :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Lewy kontrakt, prawy helikon, m65 twill. niestety chłopaki nie mają na stanie ripstopa . Fotę dał Tytanowy. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Całkiem spoko to wygląda, myślałem, że będzie gorzej :) Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Yahalom- pamiętaj że kontrakty mogą mieć bardzo różne kolory. Miałem w rękach tony tego towaru i zdarzały się spodnie uszyte z dwóch rożnych odcieni materiałów (dwie różne nogawki). Najlepsza była opcja może nie z WDL a z UCP bo kolega miał wzmocnienie na nogawce z materiału trudno palnego przez co po roku wszystko na około wyblakło, a łata miała kolor jak nowy. Ogólnie nowe partie helikona wyglądają bardzo ładnie jeśli chodzi o rip-stop, zwłaszcza najnowsze dostawy bdu i sfu next- możesz to poznać po czarnych firmowych metkach gdzie już nie udają kontraktów. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Mam to również na uwadze - niemniej jednak różnice UCP z Helikona a kontraktem były tak duże, że gołym okiem było widać, które jest podróbą ;) W takim razie przyceluję w SFU :) I pytanie z innej beczki. Próbował ktoś upchać w SFU Next wkładki D3o? Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Jak mi podasz dokładny wymiar to mogę Ci zmierzyć w poniedziałek spodnie w pracy i napisać. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 SFU Next akurat posiadam (tyle, że w innym kamuflażu), więc dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Koledzy którzy używacie bluzy SFU Next, powiedzcie proszę jak jest z jej szerokością na wysokości pasa w stosunku do na przykład kontraktowego BDU? Szukam jakiejś bluzy, którą można by było wpuścić w spodnie i zastanawiam się czy SFU Next po odpruciu dolnych kieszeni się do tego nada, czy trzeba by było ją zwężać. Dodam, że szukam bluzy koniecznie w woodlandzie, dlatego jestem dość mocno ograniczony, w innym wypadku sięgnąłbym pewnie po CPU, albo coś w tym klimacie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Moim zdaniem SFU Next nie bardzo się nada w tej roli. Owszem, upchniesz ją w spodniach, ale będzie to pozostawiało wiele do życzenia... przynajmniej takie mam wrażenia po użyciu bluzy w rozmiarze L :teeth: Z woodlanda to polecam bluzę ACU firmy Tru-Spec - jest kapitalna. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Dzięki :) w TRU-SPECa całowałem, ale nigdzie u nas rozmiaru MR nie mogę trafić i szukam zastępstwa. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Ranger801 Posted May 29, 2017 Report Share Posted May 29, 2017 Witam. Posiada ktoś może zdjęcie kontraktowego UCP obok helikonowego? Quote Link to post Share on other sites
RagnarrV5 Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 Witajcie. Czy używa ktoś parki PCS od helikona? Jak stoi z wytrzymałością oraz jaki rozmiar wybrać na osobę ze wzrostem 178 cm? Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 ja używam od 1,5 roku. całkiem ok, materiał to zwykły ripstop. co do rozmiaru to w tym przypadki na 100000% musisz sam przymierzyć, wg rozmiarówki powinienem mieć 2 rozmiary mniejsze niż w rzeczywistości mierzyłem w sklepie :D Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted August 26, 2017 Report Share Posted August 26, 2017 Ale Helikon chyba tak po prostu ma, bo combat shirt w rozmiarze L jest na mnie idealny a w normalnych warunkach wziąłbym M i nawet chwilę pomyślał nad S. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts