MisqGrzywa Posted June 12 Author Report Share Posted June 12 UWAGA! WAŻNE INFORMACJE ORGANIZACYJNE! PARKING / REJESTRACJA / ODPRAWY Będą dwa parkingi (bardzo blisko siebie). Są to parkingi przy stacji kolejowej Zakrzów Kotowice. Pineski do parkingów: https://maps.app.goo.gl/EDrveU4nyFCx2L2R7 https://maps.app.goo.gl/LFdGv2FrsXXz84Bs5 Rejestracja będzie miała miejsce przy parkingu, w przejściu pod torami kolejowymi. Rejestracje otwieramy o godzinie 18:30. Odnotowujemy się na liście graczy, pobieramy mapy, akredytujemy bezpieczną broń białą, możliwa wyrywkowa kontrola wyposażenia/magazynków i chronowanie. Odprawa dla strony niemieckiej o 19:30! Odprawa dla strony aliantów o 20:30! Odprawy są tajne. NIE SPÓŹNIAMY SIĘ! BIWAK / WYPOSAŻENIE OBOWĄZKOWE / ZGODY DLA GRACZY -18 Biwak historyczny. Dzień przed, planowane jest rozbicie obozu historycznego dla chętnych, od piątku 27.06. do niedzieli 29.06. na zasadach przyjętych przez program Lasów Państwowych "Zanocuj w Lesie". Chcemy aby biwak miał charakter jak najbardziej "historyczny", bez ortalionowych pomarończowo-niebieskich namiotów, głośników z laserową iluminacją, seledynowych hamaków itp. Oczywiście nie da się dziś całkiem wykluczyć nowoczesnych elementów wyposażenia, ale będziemy się starać je jak najmocniej kamuflować. Osoby chętne na biwak nowoczesny oczywiście też są mile widziane, ale "współczesny" camp umiejscowimy w pewnym oddaleniu od części "historycznej". Chętni proszę pisać, muszę znać szacowaną ilość osób do zgłoszenia dla leśnictwa. Miejsce biwaku historycznego: https://maps.app.goo.gl/fRFnQEXZvSybboMV7 Każdy gracz musi posiadać: -Ochrona oczu -Latarkę - najlepiej historyczną, albo przynajmniej taką bez miliona lumenów. -Zapasowe źródło światła - może być czołówka/latarka diodowa -Czerwoną, migającą lampkę - do oznaczania trafień / off game'u po zmroku -Pomarańczową lub żółtą kamizelkę odblaskową - do oznaczania trafień / off game'u -Naładowany i wyłączony/wyciszony telefon -Świetlny Marker Wystrzału / Naświetlacz i kulki tracer - na broni głównej - diodowy, zgrany ze strzelaniem z repliki (od zmierzchu do świtu). -Zapas wody pitnej. -Bandaż. -Kompas. -[Amerykanie] Cliker/Klikacz/Świerszcz lub zakrętka od słoika która robi słyszalne "klik-klik". (Wiem, fachowy opis). Gracze poniżej 18 roku życia - muszą na rejestracji przedłożyć zgodę podpisaną przez prawnego opiekuna, oraz przedstawić pełnoletniego uczestnika gry, pod którego opieką młodociany będzie w czasie trwania scenariusza. Poniżej wzór dokumentu: Ja, niżej podpisany/a, [imię i nazwisko rodzica/opiekuna prawnego]__________________________________, legitymujący/a się dowodem osobistym nr [numer dokumentu]_________________________________, jako rodzic/opiekun prawny [imię i nazwisko nieletniego uczestnika]______________________________________ niniejszym wyrażam zgodę na udział mojego dziecka/podopiecznego w nieformalnej rozgrywce ASG "Night of Nights", która odbędzie się w dniach 28-29.06.2025, na terenie leśnym w okolicach Jeziora Panieńskiego. Oświadczam, że: Zostałem/am poinformowany/a o charakterze imprezy ASG, w której wykorzystywane są repliki broni pneumatycznej (Air Soft Gun), strzelające plastikowymi kulkami o małym kalibrze i niskiej energii wylotowej. Mam świadomość, że mimo zachowania środków ostrożności i stosowania odpowiedniego wyposażenia ochronnego (takiego jak okulary ochronne, maski, umundurowanie), udział w tego typu wydarzeniu wiąże się z ryzykiem urazów fizycznych, w tym stłuczeń, zadrapań, czy kontuzji. Zdaję sobie sprawę, że impreza ma charakter nieformalny, nie jest organizowana przez podmiot prawny prowadzący działalność gospodarczą, i nie podlega żadnemu formalnemu ubezpieczeniu. Wyrażam zgodę na samodzielny udział mojego dziecka/podopiecznego w wydarzeniu oraz zobowiązuję się do zapewnienia, że będzie ono odpowiednio przygotowane i wyposażone zgodnie z zasadami bezpieczeństwa obowiązującymi w środowisku ASG. W związku z powyższym, zrzekam się wszelkich roszczeń cywilnych, karnych oraz administracyjnych wobec organizatorów, uczestników, właścicieli terenu, a także innych osób związanych z organizacją i przebiegiem tej nieformalnej imprezy ASG, w przypadku wystąpienia jakiegokolwiek nieszczęśliwego wypadku, obrażeń czy szkód powstałych podczas wydarzenia. Data: _____________________ Miejscowość: _____________________ Podpis rodzica/opiekuna prawnego: ___________________________ Telefon kontaktowy: ___________________ Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted June 12 Report Share Posted June 12 Jako że zgłosiłem się jako pierwszy na funkcję oficera w oddziale brytyjskim, to obejmuję nad nim dowodzenie. Arkusz i Leśnik będą podoficerami dowodzącymi pododziałami. Potrzebuję 1-2 ochotników do roli sanitariusza (aktywnego bojowo) i drugiego radiooperatora. Cpt. Cortes Quote Link to post Share on other sites
Basil Posted June 13 Report Share Posted June 13 On 6/12/2025 at 8:04 PM, Cortes said: (...) Potrzebuję (...) drugiego radiooperatora. Cpt. Cortes Jak coś to mogę wziąć moje radio PMR i wpakować je tymczasowo do pudła po PRLowym telefonie, a do tego doczepimy oryginalny zestaw mikrofon + słuchaweczka od PMRki. Ale to jak będzie ktoś chętny, bo ja nie wiem czy przygotowywać sprzęt jak nie będzie drugiego RTO do komunikacji. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted June 14 Report Share Posted June 14 Basil, wygląda na to, że jeden radiooperator wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted June 15 Report Share Posted June 15 (edited) @CortesPrzecież ja jestem sanitariuszem ! Hello ! Potrzebna mi tylko torba na graty ! Sten jako obrona ! Edited June 15 by Vlad Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted June 15 Report Share Posted June 15 Vlad, umknęło mi to. Torbę wezmę. Quote Link to post Share on other sites
Loczekk96 Posted June 16 Report Share Posted June 16 Ze smutkiem i żalem informujemy wraz z Cichym że niestety nie możemy pojechać na grę, sprawy prywatne postanowiły inaczej zarządzić czasem :( Quote Link to post Share on other sites
MisqGrzywa Posted June 16 Author Report Share Posted June 16 Wykaz funkcyjnych do obsadzenia: Oś: Oficer II K.Spad - Oficer LXXXIV K.Armi - Sanitariusz II K.Spad - Sanitariusz LXXXIV K.Armi - Pionier (saper) II K.Spad - Pionier (saper) LXXXIV K.Armi - Alianci Oficer US - Hiszpan Oficer GB - Cortes Medyk US - Medyk GB - Vlad Saper US - Matt Saper GB 1 - Saper GB 2 - Jeśli nikt się nie zgłosi na te funkcje, koordynatorzy przejmą role oficerów, wyznaczą sobie podoficerów i funkcyjnych na miejscu. Potrzebne materiały zapewni organizator. Oś: 1. Hydra, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, STG 44 2. Szakal, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STG 44 3. Krancyk, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, MP40 4. Gabryś, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STEN 5. Gabrysia, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, MP40 6. Michał, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 7. Karol, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 8. SLU, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, wsparcie, MG42 9. Mati86, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, amunicyjny(bądź RKM), Kar98K 10. Krystian, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 11. Przemo, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS)- strzelec, MG26 12. Grzesiu, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS) - strzelec/amunicyjny, Kar98K 13. Olek, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (SS Hitlerjugend) - strzelec, Stg 44 14. Marcin, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Volksturm) - strzelec, (giwera do potwierdzenia) 15. Krzysztof U. Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, snajper, Kar98K w. scope 16. Skrzat, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mosin 17. Nastka, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 18. Ignac, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mauser 98K 19. Happy, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 20. Karaś, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Beretta 1938M 21. Gregorius, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec 22. Ashigara, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, StG 44 23. Krzysiek Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, Kar 98 24. Kuba Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, mp 40 25. 26. 27. 28. Alianci: 1. MiśQ, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand (game master). 2. Dzida, GB 6 DPD, strzelec, No.4 3. Wojtas, USA 101 DPD, strzelec 4. Maks, USA 101 DPD, strzelec, Thompson 5. Bazyli, GB 6 DPD, radiooperator WS no.38, Thompson M1928 6. Cortes, GB 6DPD, oficer/strec, PM Lanchester 7. Warek, USA 101 DPD, strzelec/LMG, Garand/.30 cal LMG 8. Arkusz, GB 6DPD, oficer/strzelec, No.4 / STEN 9. Leśnik, GB 6DPD, oficer/strzelec, MP18/Thompson (ZB-26 opcjonalnie) 10. Vlad GB sgt/strzelec/medyk/ Sten 11. Wish USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 12. Sikor USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 13. Poznaniak, USA 2 bat. Rangers, strzelec M1903 14. Hiszpan, USA 101 DPD, oficer, Thompson 15. Junior, USA 101 DPD, strzelec, do uzupełninia 16. Thompson, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 17 Szaman, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 18. Matt Baker, USA 101 DPD, strzelec lub saper, M1 Garand 19. Janik, USA 101PDP, strzelec, M1 Garand 20. Piotr1984, GB 6DPD, strzelec Sten lub LKM Zb26 jako Bren 21. Bullet, GB 6DPD , RKM 22. Viktor GB , strzelec Thompson M1928 23. Gonzo US 101st AD, strzelec, M1 Garand 24. Michał GB 6DPD, strzelec, sten 25. 26. 27. 28. Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted June 16 Report Share Posted June 16 Dopisuję Wojtasa Oś: 1. Hydra, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, STG 44 2. Szakal, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STG 44 3. Krancyk, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, MP40 4. Gabryś, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STEN 5. Gabrysia, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, MP40 6. Michał, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 7. Karol, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 8. SLU, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, wsparcie, MG42 9. Mati86, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, amunicyjny(bądź RKM), Kar98K 10. Krystian, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 11. Przemo, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS)- strzelec, MG26 12. Grzesiu, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS) - strzelec/amunicyjny, Kar98K 13. Olek, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (SS Hitlerjugend) - strzelec, Stg 44 14. Marcin, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Volksturm) - strzelec, (giwera do potwierdzenia) 15. Krzysztof U. Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, snajper, Kar98K w. scope 16. Skrzat, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mosin 17. Nastka, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 18. Ignac, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mauser 98K 19. Happy, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 20. Karaś, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Beretta 1938M 21. Gregorius, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec 22. Ashigara, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, StG 44 23. Krzysiek Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, Kar 98 24. Kuba Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, mp 40 25. Wojtas, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98k 26. 27. 28. Alianci: 1. MiśQ, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand (game master). 2. Dzida, GB 6 DPD, strzelec, No.4 3. Wojtas, USA 101 DPD, strzelec 4. Maks, USA 101 DPD, strzelec, Thompson 5. Bazyli, GB 6 DPD, radiooperator WS no.38, Thompson M1928 6. Cortes, GB 6DPD, oficer/strec, PM Lanchester 7. Warek, USA 101 DPD, strzelec/LMG, Garand/.30 cal LMG 8. Arkusz, GB 6DPD, oficer/strzelec, No.4 / STEN 9. Leśnik, GB 6DPD, oficer/strzelec, MP18/Thompson (ZB-26 opcjonalnie) 10. Vlad GB sgt/strzelec/medyk/ Sten 11. Wish USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 12. Sikor USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 13. Poznaniak, USA 2 bat. Rangers, strzelec M1903 14. Hiszpan, USA 101 DPD, oficer, Thompson 15. Junior, USA 101 DPD, strzelec, do uzupełninia 16. Thompson, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 17 Szaman, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 18. Matt Baker, USA 101 DPD, strzelec lub saper, M1 Garand 19. Janik, USA 101PDP, strzelec, M1 Garand 20. Piotr1984, GB 6DPD, strzelec Sten lub LKM Zb26 jako Bren 21. Bullet, GB 6DPD , RKM 22. Viktor GB , strzelec Thompson M1928 23. Gonzo US 101st AD, strzelec, M1 Garand 24. Michał GB 6DPD, strzelec, sten 25. 26. 27. 28. Quote Link to post Share on other sites
Szakal19890302 Posted June 18 Report Share Posted June 18 Jeśli nie ma chętnych to mogę dowodzić Fallschirmjägerami z II Korpusu. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted June 18 Report Share Posted June 18 Z mojej strony. W zasadach trafień, respa i udzielania pomocy dużo jest informacji na temat czasu: wykrwawiania się, respa, respa częściowego czyli przed wykrwawieniem, ale już w punkcie medycznym itd. Temat jest dla mnie jasny. Luzik. Jednak żonglowanie czasem: 10/ 20/ 30 min. sprawia, że (w sumie to tak czy inaczej) w zestawie obowiązkowym każdy powinien ze sobą mieć zegarek, żeby w nocy nie świecić komórką sprawdzając aktualną godzinę. Wiem, że podświetlanie zegarka latarką może łudząco przypominać wspomaganie się komórką, ale jednak róbmy klimat. Quote Link to post Share on other sites
MisqGrzywa Posted June 18 Author Report Share Posted June 18 Godzinę temu, Matt Baker napisał: Jednak żonglowanie czasem: 10/ 20/ 30 min. sprawia, że (w sumie to tak czy inaczej) w zestawie obowiązkowym każdy powinien ze sobą mieć zegarek, żeby w nocy nie świecić komórką sprawdzając aktualną godzinę. Wiem, że podświetlanie zegarka latarką może łudząco przypominać wspomaganie się komórką, ale jednak róbmy klimat. @Matt Bakerświetne spostrzeżenie! ZEGAREK (jakikolwiek byle nie telefon) też jest obowiązkowy! Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted June 19 Report Share Posted June 19 Mam dwie uwagi. Wiem, że pewne modele tracerów są aktywne przez jakiś czas i potem się wyłączają. Wymagają aktywacji. Proszę o tym pamiętać. W przypadku ostrzelania przez replikę z niedziałającym markerem wystrzału będę przerywać grę i żądać odejścia pechowego strzelca do respa, a trafienia z tej repliki będą nieważne Marker rannego/trupa ma być czerwony migający. Nie stałe czerwone światło. Czerwonego światła z latarek używa się np. do czytania map w nocy, bo czerwone światło nie powoduje tego, że oczy muszą się adoptować do ciemności. Wniosek - do stałego czerwonego światła można strzelać. P.S. Piszę to na podstawie doświadczeń z innych nocnych gier. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted June 19 Report Share Posted June 19 Ja byłbym ostrożny w tym przypadku stałego czerwonego. Do czytania lepsze zawsze jest zielone. Stare latarki przecież mają takie przesłony. Co do tracerów to większość się wyłącza dla oszczędności baterii. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted June 19 Report Share Posted June 19 W dniu 23.12.2024 o 14:39, MisqGrzywa napisał: Resp trwa 20 minut. Trafiony gracz wykrwawia się 10 minut, jeśli nie zostanie opatrzony idzie do respa i czeka tylko kolejne 10 minut. To nieco skomplikowane i proszę o wyjaśnienie. Kto ma się respować 10 minut a kto 20minut? Każdy trafiony po 10 minutach schodzi do respa i przebywa tam 10 min. Ok zrozumiałe. Jednak te 20 min dla kogo ? Gracza opatrzonego przez medyka po drugim postrzale ? Bardziej się opłacało się będzie wrócić do respa na 10 min. Quote Link to post Share on other sites
MisqGrzywa Posted June 20 Author Report Share Posted June 20 18 godzin temu, Vlad napisał: To nieco skomplikowane i proszę o wyjaśnienie. Kto ma się respować 10 minut a kto 20minut? Każdy trafiony po 10 minutach schodzi do respa i przebywa tam 10 min. Ok zrozumiałe. Jednak te 20 min dla kogo ? Gracza opatrzonego przez medyka po drugim postrzale ? Bardziej się opłacało się będzie wrócić do respa na 10 min. No nie wiem czy potrafię to prościej napisać, ale spróbuje. Suma nieaktywności trafionego/wyeliminowanego gracza wynosi 20min. Zarówno w przypadku gdy dostałeś i nie otrzymałeś pomocy (10+10), czy dostałeś już z opatrunkiem bez szans na ponowne opatrzenie (od razu 20). Do tego zawsze dochodzi czas trasy na respa, a odległości będą czasami spore. Nie wolno skracać sobie czasu wykrwawiania po przez samodobicie czy coś. Nie wiem w jakim przypadku opłacało by się osłabić skład, i co? Odpędzać medyka od siebie przez 10 min żeby iść tylko na krótsze respienie? ;) Kolejna sprawa że czas wykrwawiania się i respienia będzie podany ostatecznie na odprawie, więc na razie nie ma co łamać sobie nad tym karków ;) Dogadamy się. Małe porządki na liście graczy: Oś: 1. Hydra, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, STG 44 2. Szakal, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STG 44 3. Krancyk, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, MP40 4. Gabryś, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STEN 5. Michał, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 6. SLU, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, wsparcie, MG42 7. Mati86, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, amunicyjny(bądź RKM), Kar98K 8. Krystian, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 9. Przemo, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS)- strzelec, MG26 10. Grzesiu, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS) - strzelec/amunicyjny, Kar98K 11. Olek, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (SS Hitlerjugend) - strzelec, Stg 44 12. Marcin, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Volksturm) - strzelec, (giwera do potwierdzenia) 13. Krzysztof U. Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, snajper, Kar98K w. scope 14. Skrzat, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mosin 15 Nastka, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 16. Ignac, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mauser 98K 17. Happy, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 18. Karaś, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Beretta 1938M 19. Gregorius, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec 20. Ashigara, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, StG 44 21. Krzysiek Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, Kar 98 22. Kuba Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, mp 40 23. Wojtas, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98k 24. 25 26. Alianci: 1. MiśQ, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand (game master). 2. Dzida, GB 6 DPD, strzelec, No.4 3. Wojtas, USA 101 DPD, strzelec 4. Maks, USA 101 DPD, strzelec, Thompson 5. Bazyli, GB 6 DPD, radiooperator WS no.38, Thompson M1928 6. Cortes, GB 6DPD, oficer/strec, PM Lanchester 7. Warek, USA 101 DPD, strzelec/LMG, Garand/.30 cal LMG 8. Arkusz, GB 6DPD, oficer/strzelec, No.4 / STEN 9. Leśnik, GB 6DPD, oficer/strzelec, MP18/Thompson (ZB-26 opcjonalnie) 10. Vlad GB sgt/strzelec/medyk/ Sten 11. Wish USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 12. Sikor USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 13. Poznaniak, USA 2 bat. Rangers, strzelec M1903 14. Hiszpan, USA 101 DPD, oficer, Thompson 15. Junior, USA 101 DPD, strzelec, do uzupełninia 16. Thompson, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 17 Szaman, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 18. Matt Baker, USA 101 DPD, strzelec lub saper, M1 Garand 19. Janik, USA 101PDP, strzelec, M1 Garand 20. Piotr1984, GB 6DPD, strzelec Sten lub LKM Zb26 jako Bren 21. Bullet, GB 6DPD , RKM 22. Viktor GB , strzelec Thompson M1928 23. Gonzo US 101st AD, strzelec, M1 Garand 24. Michał GB 6DPD, strzelec, sten 25. Gabrysia, US 101st DPD, strzelec 26. 27. 28. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted June 20 Report Share Posted June 20 2 godziny temu, MisqGrzywa napisał: Kolejna sprawa że czas wykrwawiania się i respienia będzie podany ostatecznie na odprawie, więc na razie nie ma co łamać sobie nad tym karków ;) Dogadamy się. Jako medyk dziękuję za wyjaśnienie. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted June 20 Report Share Posted June 20 Czy oddział brytyjski mógłby zebrać się w gotowości na przegląd i odprawę wewnętrzną o 20:00? Chciałbym przed odprawą orgów zrobić podział na drużyny, zrobić przegląd uzbrojenia i wyposażenia, ustalić metody komunikacji, hasła itp. Do orgów: czy jest wymagane specjalistyczne wyposażenie saperskie? Czy będą zasieki do przecięcia, pola minowe do przedziubania itp? Quote Link to post Share on other sites
MisqGrzywa Posted June 20 Author Report Share Posted June 20 1 godzinę temu, Cortes napisał: Czy oddział brytyjski mógłby zebrać się w gotowości na przegląd i odprawę wewnętrzną o 20:00? Chciałbym przed odprawą orgów zrobić podział na drużyny, zrobić przegląd uzbrojenia i wyposażenia, ustalić metody komunikacji, hasła itp. Do orgów: czy jest wymagane specjalistyczne wyposażenie saperskie? Czy będą zasieki do przecięcia, pola minowe do przedziubania itp? Pre-odprawę możecie zrobić, bez problemu, tylko proszę o punktualność względem odprawy głównej, na której przewidziany jest też czas na wewnętrzne ustalenia. Saperzy potrzebować będą w zasadzie tylko noża/bagnetu, ale elementy stylizacyjne dla funkcji mile widziane. Materiały do pracy są po mojej stronie. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted June 22 Report Share Posted June 22 Na odprawę główną zgłosimy się wszyscy obecni. Nie będzie opóźnienia ze wzgledu na odprawę zespołu brytyjskiego. Proszę wszystkich z zespołu brytyjskiego o zainstalowanie i przetestowanie tracerów i makerów wystrzałuw domu, przed grą. Nie chcę mieć sytuacji, że ktoś potrzebuje baterii, lutownicy, taśmy do połączenia tracera z lufą itp. To nie są moje wymysły, tylko już nieraz tak bylo, że gracz przyjeżdzał na grę nocną nieprzygotowany. Quote Link to post Share on other sites
krancyk Posted June 22 Report Share Posted June 22 Strona niemiecka również proszona jest o przybycie w pełni przygotowanym. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted June 23 Report Share Posted June 23 (edited) Przykro mi - muszę zrezygnować :-( Oś: 1. Hydra, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, STG 44 2. Szakal, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STG 44 3. Krancyk, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, MP40 4. Gabryś, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STEN 5. Michał, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 6. SLU, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, wsparcie, MG42 7. Mati86, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, amunicyjny(bądź RKM), Kar98K 8. Krystian, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 9. Przemo, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS)- strzelec, MG26 10. Grzesiu, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS) - strzelec/amunicyjny, Kar98K 11. Olek, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (SS Hitlerjugend) - strzelec, Stg 44 12. Marcin, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Volksturm) - strzelec, (giwera do potwierdzenia) 13. Krzysztof U. Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, snajper, Kar98K w. scope 14. Skrzat, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mosin 15 Nastka, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 16. Ignac, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mauser 98K 17. Happy, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 18. Karaś, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Beretta 1938M 19. Gregorius, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec 20. Ashigara, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, StG 44 21. Krzysiek Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, Kar 98 22. Kuba Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, mp 40 23. Wojtas, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98k Alianci: 1. MiśQ, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand (game master). 2. Dzida, GB 6 DPD, strzelec, No.4 3. Wojtas, USA 101 DPD, strzelec 4. Maks, USA 101 DPD, strzelec, Thompson 5. Bazyli, GB 6 DPD, radiooperator WS no.38, Thompson M1928 6. Cortes, GB 6DPD, oficer/strec, PM Lanchester 7. Warek, USA 101 DPD, strzelec/LMG, Garand/.30 cal LMG 8. Arkusz, GB 6DPD, oficer/strzelec, No.4 / STEN 9. Leśnik, GB 6DPD, oficer/strzelec, MP18/Thompson (ZB-26 opcjonalnie) 10. Vlad GB sgt/strzelec/medyk/ Sten 11. Wish USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 12. Poznaniak, USA 2 bat. Rangers, strzelec M1903 13. Hiszpan, USA 101 DPD, oficer, Thompson 14. Junior, USA 101 DPD, strzelec, do uzupełninia 15. Thompson, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 16 Szaman, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 17. Matt Baker, USA 101 DPD, strzelec lub saper, M1 Garand 18. Janik, USA 101PDP, strzelec, M1 Garand 19. Piotr1984, GB 6DPD, strzelec Sten lub LKM Zb26 jako Bren 20. Bullet, GB 6DPD , RKM 21. Viktor GB , strzelec Thompson M1928 22. Gonzo US 101st AD, strzelec, M1 Garand 23. Michał GB 6DPD, strzelec, sten 24. Gabrysia, US 101st DPD, strzelec Edited June 23 by SikorPL Quote Link to post Share on other sites
hubert94 Posted June 23 Report Share Posted June 23 Jedzie ktoś może z podkarpacia lub małopolski i ma miejsce w samochodzie by przygarnąć jedną osobę? Quote Link to post Share on other sites
Basil Posted June 24 Report Share Posted June 24 12 hours ago, hubert94 said: Jedzie ktoś może z podkarpacia lub małopolski i ma miejsce w samochodzie by przygarnąć jedną osobę? Ja jade z Krakowa, moge zabrać właśnie 1 osobę; najwygodniej z dworca. Napisze ci wiadomość na priv Quote Link to post Share on other sites
Bladek Posted June 24 Report Share Posted June 24 Oś: 1. Hydra, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, STG 44 2. Szakal, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STG 44 3. Krancyk, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, MP40 4. Gabryś, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, STEN 5. Michał, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 6. SLU, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, wsparcie, MG42 7. Mati86, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, amunicyjny(bądź RKM), Kar98K 8. Krystian, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98K 9. Przemo, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS)- strzelec, MG26 10. Grzesiu, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS) - strzelec/amunicyjny, Kar98K 11. Olek, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (SS Hitlerjugend) - strzelec, Stg 44 12. Marcin, Państwa Osi - LXXXIV Korpus Armijny (Volksturm) - strzelec, (giwera do potwierdzenia) 13. Krzysztof U. Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, snajper, Kar98K w. scope 14. Skrzat, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mosin 15 Nastka, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 16. Ignac, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Mauser 98K 17. Happy, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, (giwera do potwierdzenia) 18. Karaś, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny (Waffen SS), strzelec, Beretta 1938M 19. Gregorius, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec 20. Ashigara, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, StG 44 21. Krzysiek Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, Kar 98 22. Kuba Ż. Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, mp 40 23. Wojtas, Państwa Osi - II Korpus Spadochronowy Luftwaffe, strzelec, Kar98k 24. Hartmann, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, STG 44 25. Bladek, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, strzelec, PPSH 26. Łukasz, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, MP18 27. Kamil, Państwa Osi LXXXIV Korpus Armijny, strzelec, Thomspon Alianci: 1. MiśQ, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand (game master). 2. Dzida, GB 6 DPD, strzelec, No.4 3. Wojtas, USA 101 DPD, strzelec 4. Maks, USA 101 DPD, strzelec, Thompson 5. Bazyli, GB 6 DPD, radiooperator WS no.38, Thompson M1928 6. Cortes, GB 6DPD, oficer/strec, PM Lanchester 7. Warek, USA 101 DPD, strzelec/LMG, Garand/.30 cal LMG 8. Arkusz, GB 6DPD, oficer/strzelec, No.4 / STEN 9. Leśnik, GB 6DPD, oficer/strzelec, MP18/Thompson (ZB-26 opcjonalnie) 10. Vlad GB sgt/strzelec/medyk/ Sten 11. Wish USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 12. Poznaniak, USA 2 bat. Rangers, strzelec M1903 13. Hiszpan, USA 101 DPD, oficer, Thompson 14. Junior, USA 101 DPD, strzelec, do uzupełninia 15. Thompson, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 16 Szaman, USA 101 DPD, strzelec, M1 Garand 17. Matt Baker, USA 101 DPD, strzelec lub saper, M1 Garand 18. Janik, USA 101PDP, strzelec, M1 Garand 19. Piotr1984, GB 6DPD, strzelec Sten lub LKM Zb26 jako Bren 20. Bullet, GB 6DPD , RKM 21. Viktor GB , strzelec Thompson M1928 22. Gonzo US 101st AD, strzelec, M1 Garand 23. Michał GB 6DPD, strzelec, sten 24. Gabrysia, US 101st DPD, strzelec Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts