Laos Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Ot tu masz linka dotego pokrowca co prawda nie w MC http://www.condoroutdoor.com/148shotgunscabbard.aspx Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Mam teraz swoj model pokrowca na strzelby. Co do sprzetu w MC - czekam teraz na dostawe cordury, wiec zawsze bedzie mozna cos z tego uszyc :] Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 (edited) OT Jakiś link z tym pokrowcem proszę :) W tym momencie mamy już opracowane dwa nowe, poprawione wzory krótkich kołczanów na strzelby. W przyszłym tygodniu wrzucę kilka fotek. Tu masz pierwsze wersje, jeszcze z początku zeszłego roku: No dobra, ale koniec OT. Edited May 1, 2009 by cavtan Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Może w złym miejscu pisze ,ale mam takie pytanie.Mam spodnie helikona w MC i pod prawym kolanem mam taka kieszonke i 4 gumki.Tam sie jakos nóż wsadza? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Broń Boże. Światła chemiczne - w teorii. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 (edited) Ty patrz ja mam tam tylko jedna gumke przeszyta po srodku... To kieszonka np na opatrunek w a gumkach mozna nosic swiatla chemiczne choć nie probowalbym. C22 byłeś szybszy. Edited May 4, 2009 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 (edited) O którym mundurze mówisz ? Bo MC helikona w wersji SF a w wersji Combat to zupełnie co innego pod względem kolorów. SF ni cholery nie przypomina oryginalnego MC, nie ma ciemniejszego odcieniu brązu w przejściach. Combat zaś wygląda już elegancko i jest zbliżony do oryginału. Zreszta ThePesh już się na ten temat wypowiadał opisując combat shirta helikona, że jest mu bliżej do oryginału niż Propperowi lub Tru-specowi (te dwa maja zdecydowanie ciemniejszy odcień niż oryginał, bliżej nim do polskiego Multikam niż do mc z CP) Ari :) Widzę że obiegany jesteś w temacie :) Mundur jaki sobie zakupiłem to ten http://www.allegro.pl/item618858521_kpl_bl...ikon_roz_l.html Jak możesz podaj link do sklepu W POLSCE gdzie mogę zobaczyć ten mundur "lepszy" o którym mówisz. Propera nie chciałem bo materiał jest sztywny jak ^%^$*& Kthulu, jak materiał dotrze, możesz dać znać, będę na bank zainteresowany taki pokrowcem http://www.condoroutdoor.com/148shotgunscabbard.aspx w sumie może być oliwkowy, MC kojot też :) Dzięki wszystkim za wyczerpującą odpowiedź. Edited May 5, 2009 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Dzięki koledzy,już się głowiłem jak zabezpieczyć ostrze zeby sie nie pociąć. :wink: Przetestuje to rozwiązanie na nastepnej akcji. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Ari :) Widzę że obiegany jesteś w temacie :) Mundur jaki sobie zakupiłem to ten http://www.allegro.pl/item618858521_kpl_bl...ikon_roz_l.html Jak możesz podaj link do sklepu W POLSCE gdzie mogę zobaczyć ten mundur "lepszy" o którym mówisz. Propera nie chciałem bo materiał jest sztywny jak ^%^$*& Ten mundur który kupiłeś, to właśnie helikon ten gorszy o którym wspomniałem. Lepsza wersja to to http://www.e-militaria.pl/p-260/combat-tro...ulticam-helikon oraz http://www.e-militaria.pl/p-240/bluza-comb...camogrom-nowosc Propper jest sztywny i ciemny. Tru-spec zaś bleh ... zamiast ciemnych brazowych plamek to sa az czarne i wygladają jakby markerem były malowane :P Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 (edited) Ari: 1. Combat shirt zdaje sie tylko pod balistyke lub ewentualnie na lato więc troche lipa polecac komus jako lepszy. Poprostu inne zastosowanie i tyle. 2. Co zaś w truspecu bleh? Mam spodnie nyco truspeca i poza brakiem ciemnego brazu te camogromu helikona sie nie roznia kolorystycznie a tkanina i szycie jakosciowo jest dużo dużo lepsze w truspecu. Bluze truspeca mam z pesco i faktycznie jest ciemniejsza ale to dlatego ze ta tkanina inaczej przyjmuje kolory w stosunku do nyco. Relatywnie truspec ma najlepsze materiały bo propper faktycznie sztywny. Czy koniecznie muszę robić i znowu zamieszczać na tym forum zdjęcie porównawcze kolorów? Bo już w którymś wątku dawałem tylko nie pamiętam w ktorym. Edited May 5, 2009 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 No zimowe combat shirty nadają się na przykład jeszcze na zimę. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 No ale helikon takich nie robi... Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Takie pytanie jeszcze.Widziałem tylko CS Helikona za około 150 zł.Czy znajdę cudem gdzieś taniej? :???: Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Jaeger, ale ja mówie tutaj o kolorze MC, nie zastosowaniu czy jakości materiałów i dlatego mówie, że lepszy. Mam spodnie nyco truspeca i poza brakiem ciemnego brazu te camogromu helikona sie nie roznia kolorystycznie Tylko ze przez brak tego ciemniejszego odcieniu brazu, traci sie efekt lepszego maskowania. To tak jakby mialo nie byc w MC koloru zielonu i mial pozostac sam braz, bo w helikonie SF mamy do czynienia z "TANem" i zielenia i pojedynczymi ciemnymi braozwymi i bialymi plamami, co juz bardziej pasuje na pustynie niz w "roslinki". Wszysytko zalezy od natezenia swiatla. Moj chinski Ciras w "MC" w pokoju b.fajnie wygladal jak normalny MC, zas na swietle dziennym byla to juz jasna zielona mieszanka. Na strzelance takze juz nie jedna osoba mowila ze MC jest do dupy kamuflazem i jak mozna w tym wlazic do lasu, szkoda tylko ze osoby z ktorymi sie spotkalem co tak mowili, widzialy wlasnie MC helikona SF, a nie inne wersje (bo chociazby Propper i Tru-spec sa ciemniejsze i sie nadaja bez problemu do lasu, ale maja ciemniejszy odcien niz oryginal). Dlatego byl ten moj wywód apropo MC ;) i combata helikona. Bo z Cordura 1000D MC oraz oryginalnym MC ladnie sie prezentuje moj combacik ;) a w propper i tru-spec widac "kontrast" . PS. Bywaja tez osoby co twierdza ze wszystkie te MC wygladaja tak samo ... no coz, ich wypowiedzi nie bede komentowal :P Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 W tym momencie są chyba przestoje w produkcji CS w camogromie, bo trudno je w ogóle znaleźć. Za to jakiś czas temu pojawiły się ciuchu w NYCO rip-stop, jakiej jakości jest ten materiał w wykonaniu Helikona? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Ari spoko. Po prostu precyzuj nastepnym razem ze chodzi Ci o multicam na PESCO bo ten na NYCO jest jak najbardziej zblizony do cordury. Swoja drogą naprawdę szkoda ze w camogromie brak tego ciemnego brązu, kamuflaz serio na tym traci. A co do mówienia że MC nic nie daje to zazwyczaj slysze to od milosnikow pantery, dpma i tych co nie mają MC... Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 MC nic nie daje :P A tak serio, tez tak myslalem, do czasu az zobaczylem kiedys jak ladnie znika cala grupa ludzi w MC w czasie jesieni (gdzies mam nawet swoje zdjecie w zielonej kamizelce, z minimi i w MC gdzie wlasnie tylko kamizele i giwere w rzeczywistosci widac, bo reszta zlala sie z tlem). Aha, jakby kogos interesowalo mam te ladne panele maskujace na rzepy (w 3 rozmiarach 5x5cm, 5x10cm i 10x10cm) w ulubionym tutaj camo (ah te wszechobecne reklamy) :P Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Z Trup-Specem miałem do czynienia z kapelutkiem, ale nie pamietam jaki to materiał był. Na fotkach również srednio sie komponuje (mundur) Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 A ja mam podobny problem jak gość z wątku "DPM a CB". Tylko, że u mnie do kupionej bluzy CG Helikona nie pasuje OD z Miwo. Bez sensu było by wymienianie wszystko na CB lub MC, szczególnie że drugim moim mundurem jest właśnie DPM. Zamierzam to czymś dodatkowo pomalować (jakieś paski i ciapki, najlepiej sprajem). Pomoże mi ktoś jakie kolory i ile ich dobrać? Na razie myślę o spłowiałej zieleni i piaskowym (albo khaki, bo taki jest też w palecie DPM). Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Zanim zaczniesz malowac zrób sam sobie konkretne testy. I wywal po nich MC :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 bez komentarza Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2195 Ki szatan ma to już ktoś?? Szukałem o tym całym T&T ale nic nie znalazłem... Tani chiński chłam? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 To że to czajnaman to widać na pierwszy rzut oka. Podróbka Wastacha HSGI z pomieszanymi akcesoriami wzorowanymi częściowo na Emdomie. Co do jakości trudno orzec, ale ma za to kuriozalne rolki taśmy na ramionach. Oryginał np. tu: http://www.optactical.com/wasatch.html Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Ja polecałem i będę polecał Eagle-a. Mam i sprawdza sie super, ale niechaj nikt sie nie "ubiera" w krakmana w żółtych okularach zmienia kolor na... różowy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Gdzie można dzisiaj jeszcze dostać ten mundur/materiał? (ozn. US-21). Myślę nad zaprojektowaniem mundurka od zera w dwóch wersjach: Field i Combat. Potrzebuję jeszcze źródła tych ichnich nakolanników i nałokietników. Projekt w ciągu tygodnia wrzuciłbym tutaj na forum. Cel: w miarę uniwersalny, multifunkcjonalny, wytrzymały mundurek w kamuflażu a'la multicam dopasowanym do polskich warunków. Jakby się nas kilkoro zebrało to myślę ze projekt mógłby wyjść taniej = przystępniej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts