kufel_wro Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Domyślnie noszę LARGE-REGULAR wg. rozmiarówki US. Zamówiłem rozmiar XLarge i... okazało się że combat shirt jest w rozmiarze LARGE-SHORT, a spodnie w rozmiarze ciut większym niż MEDIUM-REGULAR. Sprzedałem dalej ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 (edited) I tu jest problem, bo z ciuchów korzystających z rozmiarówki US mam tylko Helikona, którego UCP mam Small - Long a spotkałem się z twierdzeniem, ze ich Small to USmańskie Medium. I co tu sądzić? Ogólnie jestem chudy a wysoki. Celuję w Medium tylko nie wiem czy będzie dobry (ach te japońskie wymiary). Edited December 19, 2011 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Rzekłbym że rozmiarówka helikonowskiego ACU, SFU i MCCU jest w miare dokładna z rozmiarówką Tru-Speca. A ta raczej jest identyczna jak kontraktowa. Natomiast rozmiarówki chinolskie, które ma też część produktów Helikona, min kopie combatów crye są zaniżone. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Dzięki Jaeger za rozwianie wątpliwości. Czyli spróbujemy z tym kompletem w rozmiarze M lub L. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Tylko uwzględnij, że rozmiarówka wewnątrz samej linii produktów Helikona też nie jest sobie równa (np. SFU) - na 4 czy 5 kompletów jakie miałem, każdy się różnił jakimiś szczegółami i delikatnie rozmiarem ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Mam ACU i SFU spodnie, bluze TCU i polarek Patriot. Spodnie rozmiarowo są ze sobą identyczne. Bluza jak na S-R jest w sam raz a polar mógłby być rozmiar większy (źle się pomierzyłem :teeth:). W styczniu dam znać co wyszło z tego kompletu (ewentualnie brat dostanie prezent spóźniony :D). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Helikon nawet w swoim wlasnym rozmiarze w tym samym modelu ciuchu potrafi sie roznic. Z reszta w nie jednym sklepie juz mi to potwierdzano i zalecano przymierzenie danego egzemplarza przed zakupem Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 U mnie te zachwiania rozmiarów pomiędzy poszczególnymi portkami były, a to 2 cm wiecej w pasie, a to spodnie 1 cm krótsze, ale nie było to tyle zeby sie nie zmieścić albo wyglądać jak w worku na kartofle. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 No ja mam 2 pary spodni w rozmiarze S. Jedne black, drugie beżowe. Black leżą na mnie perfekt, nie musze paska, ani bocznych ściagaczy ściągać, a beżowe niedość że ściągacze wziete na max to i tak bez paska ani rusz. Oczywiście o ich "workowatych" nogawkach nie wspomne Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=50_181_183&products_id=3444&name=Condor_-_Czapka_Tactical_Cap_-_Multicam Ma ktoś może w/w czapkę? Jak ma się jej kolor do multicamu tru-speca na przykład? Kolory ma normalne czy jakieś wariacje? Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Używa ktoś Multicamu razem ze szpejem w Nato Oliv? Nie chodzi mi tu o walory estetyczne, lecz o to jak to ze sobą działa, czy szpej w tym kolorze nie jest za ciemny? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Całkiem fajne się to komponuje. Oceń sam: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=270327826325199&set=a.270327636325218.70406.100000439518414&type=3&theater Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Komponuje się jak w całym prawie DWS. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Kamizelki DWS są w kolorze Ranger Green, od Nato Olive się różni, zwłaszcza tego najpopularniejszego w Polsce czyli RAL7013DE. Najbliżej mu do Nato Olive włoskiego. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Używa ktoś Multicamu razem ze szpejem w Nato Oliv? Nie chodzi mi tu o walory estetyczne, lecz o to jak to ze sobą działa, czy szpej w tym kolorze nie jest za ciemny? http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/38273-miwo-praszka/page__view__findpost__p__1622328 Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Twój link z tematu MIWO Praszka nie bangla. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 http://imageshack.us/g/233/dscn3615e.jpg/ załadowałem jeszcze raz Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Mam wrażenie, że Praszka ma chyba jakiś inny Nato Oliv niż np. Currahee. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Bo Nato Olive to nie jest określenie na jeden konkretny kolor, w wielu państw Nato ma swoje własne odcienie. Quote Link to post Share on other sites
Brozek Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Panowie, proste pytanie - jakbyście mieli brać dla siebie, wybralibyście spodnie Multikamowe Miwo-Military czy Tru-Speca? Zastanawiamy się z kumplami po przejechaniu się na Camogromie Helikona nad jakimś Multicamem, i chcielibyśmy wiedzieć, które byłyby lepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Mam Currahee i jest to genialny mundur, świetny krój, dobre szycie. Każdy mundur z oryginalnego materiału będzie wg mnie dobry - Tru-Spec, Miwo L, Currahee, Cryee, Vertx itd. Quote Link to post Share on other sites
Brozek Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 No właśnie to jest Miwo Praszka :) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Praszka szyje z polskiej podróby mc a nie z oryginalnego. Reszte sobie sam dopowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 mam mc w lublińca i w 100% polecam. nie jest tak blady jak ten proppera, ale ostatnio ceny poszły mocno w górę Quote Link to post Share on other sites
Gandziej Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 (edited) Spodnie UP MULTIKAM Czyli wcale nie Multicam. Zdaje mi się, że MIWO szyje tylko z tej polskiej wersji, tak samo jak Helikon itd. Osobiście polecam spodnie Proppera. Słyszałem, że Tru-spec ma dość specyficzny krój, ale za to głową nie ręczę. ;) /EDIT. Dokładnie o to mi chodziło, Kac. Może trochę nie tak ująłem. Edited January 14, 2012 by Gandziej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts