Bojeq Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Co do semi w augu to dzieją się czasem dziwne cuda... Ostatnio mi zaczęło szwankować (duże opóźnienia, klekoty w gearboxie ogólnie masakra) wystarczyło, że wyciągnąłem dżirboxa, dosłownie dotknąłem blaszek, wsadziłem z powrotem i działa normalnie :P Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 też tak miałem. grzebałem kiedyś w GB, niby nie zdołałem kostki stykowej naprawić, ale po złożeniu o dziwo semi zaczął działać normalnie. niestety problem powrócił :D Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Mam pytanko odnośnie użytkowania midów KA. Czy trzeba coś przypiłować, czy nic nie ruszać. Nie chodzi mi o dopasowanie maga, ale o kanał i "trzymak" kulek przed fontanną. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) Z midami KA jest spokój po tym jak zablokujesz czymś ten wypychający bolec tak by nie obracał się względem sprężyny, ja obkleiłem go taśmą klejącą. Magazynek podaje wtedy nawet kulki pokroju Gunfire lub PJ. Jeżeli dobrze masz przekręconą zaślepkę sprężyny to nic nie ma Ci się prawa stać. Edit: Teraz doczytałem, trzymak jest jak najbardziej w porządku, ani razu nie miałem fontanny. Edited May 11, 2010 by Bojeq Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Hmm spróbuję te blaszki tak podkleić, żeby na semi było auto, bo ten spust, który czasem nie sposób mocniej wcisnąć mnie denerwuje :P. A na jaki zasięg wam kulki lecą? Bo mi przy kulkach PJ 0.25g na maksymalnie ustawionym HU lecą 30m prosto, a potem skręcają w różne kierunki i spadają. Może by tak uszczelnić replikę? Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Zmień kulki, gumkę i lufę. Potem możesz się bawić dalej. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 A mogę rozłożyć replikę(bez otwierania GB), żeby ją obejrzeć od środka i zobaczyć czy wszystko ok bez spieprzenia czegoś? Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) Aug to najlepsza replika do "przbierania" jaką w życiu widziałem :-) jeśli będziesz chciał wyciągnąć gb to najlepiej poluzować dolną śrubę w body (tak żeby Ci nie wylatał zatrzask magazynka :P) Z lekko rozgiętym body na dole GB wychodzi praktycznie sam ps:na początek to zmień kulk(blaster,excel,G&G) a pejotów nawet kijem nie dotykaj :-) Edited May 11, 2010 by rain777 Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Przeczyściłem lufę, trochę syfu się nazbierąło. Zajrzałem wewnątrz lufy i zauważyłem, że ten ,,brzuszek" od gumku HU leży krzywo. Jutro to poprawię, może będzie strzelać lepiej. Można czymś zastąpić smar silikonowy? Bo jedyny smar jaki mam to ten brązowy i gęsty jak masło orzechowe(towot?). Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 takiś biedny, że cię na olej silikonowy nie stać? Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Nie mam sklepu nigdzie w pobliżu. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Wyjąłem GB i zauważyłem, ze naprzeciw kostki stykowej są 2 blaszki-jedna koloru srebrnego, druga miedzianego. Żadna z tych blaszek nie dotyka kostki podczas SEMI. Którą mam podkleić? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Z przodu gearboxa sa styki odpowiedzialne za auto. Semi jest wewnatrz (kostka stykowa odpowiada w augu tylko za semi). Jezeli auto ci sie nie wlacza - musisz kostki na zewnatrz gearboxa odgiac do przodu (obie na w miare rowno). Jezeli nie dziala ci semi - a tylko dziala auto - to musisz je cofnac. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 oritntuje się ktoś czy w Polsce da się kupić układ "spustowy" który jest na gb ? Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Zrobiłem kilka zdjęć styków, może one pozwolą zdiagnozować brak semi. http://img707.imageshack.us/i/57670172.gif/ http://img338.imageshack.us/i/81673477.gif/ http://img14.imageshack.us/i/90206144.gif/ Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Jak pisalem posta wyzej oraz z 5 razy wczesniej bardzo precyzyjnie ... Na zewnatrz blaszki ODPOWIADAJA TYLKO I WYLACZNIE ZA AUTO. Wiec po co robisz im zdjecia jak nie masz semi ? Semi jest w srodku - odpowiada za to kostka stykowa wewnatrz. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 (edited) Jezeli auto ci sie nie wlacza - musisz kostki na zewnatrz gearboxa odgiac do przodu (obie na w miare rowno). Jezeli nie dziala ci semi - a tylko dziala auto - to musisz je cofnac. Z tej wypowiedzi wywnioskowałem, że na zewnątrz. Nie pomyliłeś czasem ze słowem ,,wewnątrz"? ;] Edited May 24, 2010 by pixxel Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Pixxel czytaj uważnie. Styki od auto są na zewnątrz (nie w środku) i jeżeli nie załącza Ci się semi to musisz je odgiąć do tyłu tak by auto się załączało po mocniejszym naciśnięciu spustu. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 No ale mi się auto załącza po mocniejszym wciśnięciu spustu. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Ach, już wiem o co biega, rozwiążę problem, gdy będę kiedyś rozbierał GB. Moje niepotrzebne posty ze zbędnymi pytaniami można wykasować, bo temat braku semi już był wałkowany(chyba mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem :P). Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 skoro wiesz, to się podziel rozwiązaniem, może ułatwisz komuś życie :) Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Moim zdaniem Kocur już przedstawił wszystkie możliwe opcje jeśli chodzi o problemy z trybami ognia i kolejne informacje są już pomału zbędne. Czy widział gdzieś ktoś może AUG'a z Blow Back'iem? Na youtube już od dłuższego czasu można znaleźć filmik prezentujący takowego ale nie ma żadnych szerszych informacji. - filmik Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Mozna samemu sobie zrobic. Mam szkielet VFC ktory ma wyciecie z tylu na wlasnie prowadnice blow backu. Spokojnie mozna dorobic jakis stalowy popychacz ktory umocujesz w tloku (jak - to juz nie jest wiekszy problem nawiercic dziurke). Potem ten popychacz musisz zamocowac do oslony wyrzutni lusek u gory (tez nie powinno byc problemu) a nastepnie wstawic przy oslonie slabsza sprezyne zeby nie obciazala tak bardzo zebatek (bo stockowo jest dosc mocna). Wszystko jest w jednej lini wiec zrobienie tego to bardzo prosta sprawa. Ale ja nie lubie blow backu wiec nie bede sie w to bawic ;) Przy niskim rofie jest sens ... ale ja mam za duzo rpsow i balbym sie o tlok. Kazde obciazenie zmniejsza rofa i zwieksza obciazenia zebatek/tloka. Moze przy 300 fps i 15 rps mialoby to sens. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 (edited) skoro wiesz, to się podziel rozwiązaniem, może ułatwisz komuś życie :) Kocur już je kiedyś zapodał, semi działa wewnątrz GB i trzeba je otworzyć, by semi naprawić i zobaczyc, czy takie plastikowe coś nie jest wyrobione. Pytanie: Czy przez brak semi i przez to, ze spring może leżec naciągnięty miesiącami, to moze się on zbić? Edited May 25, 2010 by pixxel Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 U mnie replika leżała naciągnięta do połowy przez ponad 6 miesięcy. Nic się nie stało, zasięg jak spadł to minimalnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts