Shadow Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Tu mają w khaki: Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Jestem pewien, że Sealsi używają CIRAS'ów TYLKO w Khaki, innego oporządzenia nie wiem, bo to nie moja działka, ale temat jest o CIRAS'ach. A używają w sumie CIRAS'ów w Khaki to każdego munduru. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Obecnie SEALsi już jakby mniej w ACU a bardziej w swoim - marpatoidalnym DIG2 Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 estem pewien, że Sealsi używają CIRAS'ów TYLKO w Khaki, innego oporządzenia nie wiem, bo to nie moja działka, ale temat jest o CIRAS'ach.A używają w sumie CIRAS'ów w Khaki to każdego munduru. Wiesz trudno jednoznacznie określić czego i w jakim kamuflażu używają SEALsi możemy to wnioskować ze zdjęć lub domyślać się i pisać wywody w stylu "bo mogą". Ostatnio widziałem zdjęcie SEALsa który był ubrany w kurtkę/bluzę dla leśniczych lub myśliwych ;-) Masz może Catch22 jakieś poglądowe zdjęcie jak to DIG2 wygląda ? PS. Wnioskuję to tylko ze zdjęć ale ten Eaglowski khaki wygląda na zdjęciach jak CB np. Aitesa, może to wina oświetlenia/światła na zdjęciach, a może to moje ślepia już nie tak działają jak powinny. A i zdaje się że SEALsi używają MAR-CIRASa? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Dobrze się zdaje, dobrze. A tu dokładniejsze fotki CIRASa: http://www.specwargear.com/SEAL-GEAR-2007.html Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 No dobra tyle, że : 1 - Nie temat o Sealsach :P 2 - Jak już OT, to i ja dokończę - CB używają Marines i im pokrewne, i PODOBNO tylko oni jako takie, cała reszta ( no z małymi wyjątkami ) używa MJK - Matt Johnson Khaki. 3 - temat o CIRAS'ach wiec wszystkie wypowiedzi moje maja na uwadze jedynie CIRAS'y, a nie ogólne oporządzenie np. Sealsów na których faktycznie się nie znam. P.S. Co do tych kolorów - pewien nie jestem gdzieś tak jakoś wyczytałem, a obserwacje potwierdziły. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Masz może Catch22 jakieś poglądowe zdjęcie jak to DIG2 wygląda ? Szaszłycki jak wróci to wam wklei w stosownym wątku. Obrazowo powiem tak - wygląda jak ten absurdalny granatowy piksel marynarki, tylko że ma kolory jak pustynny MARPAT no i nie ma nadruczków z EGA. Z 3 metrów raczej nie odróżnisz. Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Tu mają w khaki: Ja tam cirasa nie widzę :poddanie: Ktoś używa LANDów? prócz ersoftowców... Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Oczywiście, wiele formacji, chociażby Force Recon. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 A czy FR właśnie nie używa wersji Maritime? Rangers'i używają LANDów. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Nie, FR używa LAND'a. A jeśli Mar.też, to w takim razie obydwu, ale ja widziałem przede wszystkim LANDy Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Paul, a czy ja napisałem, że na zdjęciu są cirasy? Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Shadow333: a o czym ten temat jest? ;-) Macie jakieś ciekawe foty plecaków na cirasach? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 A o czym były dwa posty nad moim? Po prostu się czepiasz. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Kłóćcie się na PW, gg, czy gdzie tam chcecie, ale nie tutaj. Plecak Molle II Patrol Pack na moim Cirasie (nie zwracajcie uwagi na bardzo taktyczny pas, nie dorobiłem się jeszcze PT2 :P ) Edited March 25, 2008 by AirBorne Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Fajnie, fajnie ale zaraz Cię Foka zje, że masz plecak tak zamontowany, że nie zadziała QR. No chyba, że źle widzę to sorki ;-) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 A proszę bardzo, niech je ile wlezie :) Tak jest zamontowany, racja, ale założyłem tak dla eksperymentu. Owszem, jest trochę wygodniej, ale i tak tak nie noszę, bo musiałbym Cirasa ściągnąć, aby mieć dostęp do plecaka, więc bez sensu. Więc z jedzenia mnie nici :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 musiałbym Cirasa ściągnąć, aby mieć dostęp do plecaka, więc bez sensuWłaśnie :) Poza tym, co juz pisałem wcześniej, CIRAS nie do tego został stworzony. Plecak leży na Humvee, a koleś w CIRASie zasuwa po budynkach i wraca do pojazdu. Noszenie plecaka (obciążonego czymś więcej niż termosem i bułkę ;)) na plate carrierze jest nieszczególnym pomysłem. Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 a czy ktos moze cos powiedziec o tym? http://taiwangun.com/upload/products/qdya8...2jr1xcor06z.JPG tanszy niz tamte Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Oprócz tego że wygląda jak cerata i świeci się jak psu klejnoty na razie nie. Chyba lepiej już do zbierać te 150 zł i mieć CIRASa na dobrym poziomie... Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 (edited) widzialem go wczoraj w sklepie na zywo i nie swieci sie jak cerata ani nie wyglada jak psu jajca. jest praktycznie taki sam, jak ten drozszy. chodzilo mi poprostu o to, czy ktos go juz przetestowal Edited April 6, 2008 by brzozer Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Chyba lepiej już do zbierać te 150 zł i mieć CIRASa na dobrym poziomie... Lepiej do zbierać już nawet na G&P, albo Phantoma... Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Popieram przedmówcę :roll: Poza tym trudno uwierzyć, że ten za 150zł jest taki sam jak za 300... Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Ten taniak z taiwangun to jest po prostu cierpka szmata z nylonu wątpliwej jakości... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 ...sprzedawana tylko po to, aby kamizelka za 300zł nagle okazała się na dobrym poziomie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts