rumak Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Witam, czy ktokolwiek widział czy ktokolwiek wie jak sprawdzają się w boju lufy 6.01mm, np:PDI?? Czy powodują jakąś zauważalną różnicę w porównaniu do 'zwykłych' precek?? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Czyli wsadzam do eMki lufe promyka gume systemy i m110 gaurdera i smigam ? Czy bedzie widoczna poprawa w skupieniu i zasięgu ? Czy w zniwelowaniu łączenia na kolbie i chwycie silnikowym pomogą drobnoziarnisty papier scierny ? Sorka za OT. Tak będzie. Jedne z lepszych luf. Do drugiego też TAK. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Szybkie pytanie - jak wyglądają opakowania od luf Promyka? Bo mam ofertę, by zakupić lufę w podejrzanie niskiej cenie, nówka nie śmigana, oryginalnie zapakowana i boję się, że mogę trafić na jakąś podróbę, co prometheusem jest tylko z nazwy. Czy oryginalne opakowanie jest czarne z "płomiennym" napisem i podziałką wzdłuż lufy? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 http://www.specshop.pl/images/Laylax-Lufa.jpg Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Dziękuję. Moje wątpliwości zostały rozwiane. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Szybkie pytanie - jak wyglądają opakowania od luf Promyka? Bo mam ofertę, by zakupić lufę w podejrzanie niskiej cenie, nówka nie śmigana, oryginalnie zapakowana i boję się, że mogę trafić na jakąś podróbę, co prometheusem jest tylko z nazwy. Czy oryginalne opakowanie jest czarne z "płomiennym" napisem i podziałką wzdłuż lufy? Tak, a sama lufa jest stalowa (sprawdź magnesem, bo na prawdę mało luf jest stalowych), a koronka na lufach prometheus jest głębsza o wiele niźli np. lufach systemy. Podał bym Ci jeszcze średnicę zew. tej lufy z suwmiarki elektrycznej, ale nie wiem gdzie się zapodziała. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Podłączam się o pytanie o te lufy 6.01 JBU. Testował ktos ? Czekam na replikę, tylko montowana będzie 550 mm. Dam znać jak wygląda względem stokowej KA, 6,03 KUAN`a JBU. Z 6.03 jestem więcej niż zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
kanimal Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Witam, czy ktokolwiek widział czy ktokolwiek wie jak sprawdzają się w boju lufy 6.01mm, np:PDI?? Czy powodują jakąś zauważalną różnicę w porównaniu do 'zwykłych' precek?? Podłączam się pod pytanie. Kwota znaczna. Pytanie na ile znacząca jest poprawa w skupieniu, zasięgu i powtarzalności strzałów. Ktoś je testował? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) Ponawiam pytanie. Czy ktoś wie coś o użytkowaniu precek 6.01 PDI i innych? Czy te precki dają jakieś widoczne polepszenie osiągów? Czy ktoś o nich w ogóle coś wie?? Edited January 30, 2010 by rumak Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Hmm po dzisiejszym strzelaniu z mojej SR jestem lekko zaskoczony na + . Kupiłem w promocji (za coś ok 30 zł) 590 mm elementa, przy 470 FPS i BB 0.32 PJ na 60 m i lekkim boczny wietrze 9/10 wchodziło w moje kuchenne drzwi z czego 6 w szybę . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 sprawdź magnesem, bo na prawdę mało luf jest stalowych Dobre stale nierdzewne niektóre (np ta z której LL robi prowadnice do VSR) nie są ferromagnetykami ;-) Nie wiem czy akurat promyk ale radzę uważać zanim sie komuś powie że sprzedaje podróbki. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Niektóre stale nierdzewne (niektóre kwasówki) nie są ferromagnetykami... Co oznacza słowo dobre, bo co prawda żelazo-węgiel i żelazo-cementyt uczono mnie ponad 20 lat temu, ale rad bym się dowiedzieć... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 a bo ja wiem? Wiem tylko że często używam pęset i niektórych narzędzi z takiej właśnie stali. Oraz to że prowadnica LL do VSR magnes łapie ledwo ledwo, tylko tam gdzie jest łożysko (ono jest z normalnej stali). A niewątpliwie stal to jest ;] bo z ciekawości sprawdzałem kiedyś. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Ktos jest w stanie doradzic która lufe wybrac - Km Heada 550 czy promyka tej samej dlugosci ? Bo z tego co czytam jedni polecaja promyka drudzy km heada ... Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Miałem km i mam promyka. Według mnie lepszy km Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 (edited) Promyk i tylko promyk! Jedna i druga dobra, ale promyk jednak zauważalnie lepszy. Widziałem jedno i drugie, strzelałem z jednego i drugiego. Precki promyka dają rewelacyjne skupienie. @Walker86: Jakoś nie mogę w to uwierzyć... Jak dla mnie promyk wygrywa jeszcze tym, że to stal nierdzewna bez teflonu i innych dziwnych wynalazków, trudno go uszkodzić. PS. Lufy promyka są bardzo słabo przyciągane przez magnes - Systema Magnum ledwo je chwyta. Edited February 8, 2010 by Ravenkan Quote Link to post Share on other sites
Patryczek Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Witam. Zakupiłem lufę precyzyjną firmy guarder i mam zapytanie do kogoś kto się na nich zna, a mianowicie są one czarne? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Witam. Zakupiłem lufę precyzyjną firmy guarder i mam zapytanie do kogoś kto się na nich zna, a mianowicie są one czarne? Guardery są chromowane. Czarne są MadBulle. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Promyk i tylko promyk! Jedna i druga dobra, ale promyk jednak zauważalnie lepszy. Widziałem jedno i drugie, strzelałem z jednego i drugiego. Precki promyka dają rewelacyjne skupienie. @Walker86: Jakoś nie mogę w to uwierzyć... Jak dla mnie promyk wygrywa jeszcze tym, że to stal nierdzewna bez teflonu i innych dziwnych wynalazków, trudno go uszkodzić. PS. Lufy promyka są bardzo słabo przyciągane przez magnes - Systema Magnum ledwo je chwyta. Potwierdzam ;) Jak macie kasę i okazję to brać tylko Promysia ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Wlasnie przestudiowalem ten stary test niemiecki luf i tam tez wygrywal promyk (przed PDI ale na to szkoda mi troche kasy). Wiec dzieki za rady. Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Proszę o fachową poradę. Jestem w trakcie kończenia prac nad pewnym customem i chcę wstawić tam lufę precyzyjną o max. długości 435mm. Minimalna długość jaka biorę pod uwagę to 407mm. No i moje pierwsze pytanie: Jaka preclufę powinienem wybrać? 1. MadBull-6.03 Black Python - 455mm (skrócić do 435-już skracałem madbulla) - 99,00pln. 2. JBU - Lufa Precyzyjna KUAN - 6.03 - 407mm - 115,00pln. 3. SRC-chromowany mosiądz - 410mm -96,04pln Pytanie drugie: Każda z tych luf będzie miała powyżej 400mm. Czy wymienić również cylinder na ten bez otworu? Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Z tych co podałeś osobiście wybrałbym SRC, ale prawdę mówiąc żadna z nich na miano precyzyjnej nie zasługuje IMHO. A skracanie aluminiowej lufy, na dodatek z teflonem w środku, to bardzo zły pomysł. Wymień. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Ja bym wziął Systeme takiej długości. Quote Link to post Share on other sites
morus71 Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 witam, czy miał ktoś styczność z nowymi mosiężnymi lufami Guarder 6.02? Czy może to być godny następca Systemy? Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Proszę o fachową poradę. Jestem w trakcie kończenia prac nad pewnym customem i chcę wstawić tam lufę precyzyjną o max. długości 435mm. Minimalna długość jaka biorę pod uwagę to 407mm. No i moje pierwsze pytanie: Jaka preclufę powinienem wybrać? 1. MadBull-6.03 Black Python - 455mm (skrócić do 435-już skracałem madbulla) - 99,00pln. 2. JBU - Lufa Precyzyjna KUAN - 6.03 - 407mm - 115,00pln. 3. SRC-chromowany mosiądz - 410mm -96,04pln Pytanie drugie: Każda z tych luf będzie miała powyżej 400mm. Czy wymienić również cylinder na ten bez otworu? Pozdrawiam Chlor. Ok, sam sobie odpowiem fachowo: 1. Najlepiej nie skracać lufy a pozostałe dwie marki są h@j#w%. 2. Do długości lufy 410mm montujemy cylinder typ 1. Koniec końców zamówiłem preckę madbulla 455mm, cylinder typ 0 i dłuższy tłumik dźwięku dla ukrycia lufy wewnętrznej. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts