morus71 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 witam, czy miał ktoś styczność z nowymi mosiężnymi lufami Guarder 6.02? Czy może to być godny następca Systemy? Quote Link to post Share on other sites
pawelkq Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Jbu są aluminiowe i po roku kupujesz nową Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Jbu są aluminiowe i po roku kupujesz nową JBU może i tak, ale Guarder to mosiądz... Quote Link to post Share on other sites
pawelkq Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 (edited) 8-) 8-) 8-) Tylko Guarder jak już :P Edited February 21, 2010 by pawelkq Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Jam bym na Waszym miejscu nie podniecał się zaraz mniejszą średnicą. Cytuję własną odpowiedź, z tematu obok ("6,01mm i SpecShop") (...)To znaczy, że średnica lufy w takich małych przedziałach jak między 6.08-6.00mm, nie determinuje nam lepszej czy gorszej celności. Liczy się tu bardzo właśnie powtarzalność jakości na całej wewnętrznej powierzchni lufy, tak by kula przy każdym strzale odbijała się w mniej więcej tych samych miejscach - to zapewnia powtarzalne strzały(...) Choć to nie znaczy, że ta Guarder'a 6.02 jest jakaś gorsza, ale nie należy zakładać, że ciaśniejsza lufa to lepsza lufa - jest to bzdurą... Quote Link to post Share on other sites
pawelkq Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 No to wiem bo można kupuć JBU 6,01 i lufa sie poszerza bo jest z takiego materiału Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 No to wiem bo można kupuć JBU 6,01 i lufa sie poszerza bo jest z takiego materiału Przepraszam bardzo, można jaśniej? Jakim cudem lufa może Ci się poszerzać? Quote Link to post Share on other sites
pawelkq Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 zapomniałem dodać w " poszerza ponieważ aluminium w lufie się ,no nie wiem jak to powiedzieć" ściera" czy" poszerza" od toru lotu kulki po pewnym czasie uzyskujesz mniejszą precyzje .nie wiem ile trwa ten czas ale były takie przypadki Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Piszesz bzdury, JBU są teflonowane i nic Ci się za szybko nie powyciera. Chyba, że zamiast strzelać z dobrych kulek, będziesz walił z byle czego, a lufę będziesz czyścił na sucho papierem ściernym. Tam mam taką lufę, tak ma ponad 2 lata, tak przeleciało przez nią kilka-naście-dziesiąt k kompozytu i nadal jest bardzo dobrą lufą. Się dba, się ma :-P. Quote Link to post Share on other sites
pawelkq Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Kurde to gdzieś przeczytałem bzdurę a kolega podkreślił na własnym przykładzie i sprawdziłem lufy są teflonowe . Sory zwracam honor masz racje moja pomyłka Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 (edited) Kurde to gdzieś przeczytałem bzdurę a kolega podkreślił na własnym przykładzie i sprawdziłem lufy są teflonowe . Sory zwracam honor masz racje moja pomyłka Jakby to była lufa z aluminium, lipnego aluminium, bez żadnego pokrycia to przyznałbym rację. Tyle, że na rynku nie ma luf czysto aluminiowych. Edited February 22, 2010 by slepy Quote Link to post Share on other sites
pawelkq Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 no tak ale nie ma ale jak by były to miał bym racje Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Tak prawie miałeś rację... Quote Link to post Share on other sites
pawelkq Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 prawię :-F 8) :-F :-F :-F :-F :-F :-F :-F Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 (edited) Co powiecie na lufkę? Niby prometheus ale tylko 185zł? Edited March 7, 2010 by valadi12 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Nic z tego sklepu nie wolno kupować! Najwyżej wbij sie tam do nich i obejrzyj czy to wszystko ok i dopiero można płacić, ew. dla odważnych paczka za pobraniem i dokładne sprawdzenie produktu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 "Produkt niedost�pny." Kup i będzie git ;] Quote Link to post Share on other sites
tomash21 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Nie znalazłem żadnej opinii na temat nowych luf guardera. Ktoś ma może taką lufę? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3670 Quote Link to post Share on other sites
zbytek Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Przy okazji: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6735 Coś nowego od MADBULLA? Ktoś może użytkuje bądź słyszał jakieś opinie? Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Dla ludzi, którzy twierdzą iż lufy JBU można o kant pupy potłuc, gdyz są aluminiowe i się zarysują, zmienią średnicę czy są niedokładnie wykonane Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Ale nie kumam, czego to ma dowodzić? Turlanie po stole, zarysowanie nożem od zewnątrz i posmyranie od środka czymś? Nota bene nożyk fajny, CRKT :) Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Dowodzi jakości wykonania powierzchni wewnątrz(własnie to posmyranie od wewnątrz) lufy oraz jej twardości. Ktoś w temacie dowodził, iż wykonanie nie stoi na wysokim poziomie, pojawiła się również opinia iż taka lufa może zostać zniszczona przez piasek jak się dostanie do wewnątrz Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Ten filmik niczego nie dowodzi a już napewno, że jest dobrze wykonana. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 (edited) Przy okazji: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6735 Coś nowego od MADBULLA? Ktoś może użytkuje bądź słyszał jakieś opinie? Montowaliśmy taką u kumpla w eMce. Skupienie się poprawiło, przy springu SP120 jest około 50 metrów zasięgu celnego w postać człowieczka. Gumka Systemy pasuje idealnie, komora to metalowa JG. EDIT: Mam pytanie, czy ta lufka KLIK ! będzie pasować do normalnej komory od M4? Edited April 17, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Metalowa JG? A co to takiego? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts