Bociano Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 A mamy z fusów wywróżyć jaki masz tam cylinder? W chińczykach jest to często losowe, ale stawiam, że masz typ 2. Wówczas nie ma potrzeby jego zmiany. A czy lepiej włożyć 247, czy 363 to zdecyduj sam. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Ja mam pytanie. Mam dwie lufy wewnętrzne. JBU 6.03 363 mm i Guarder 6.02 300 mm. Która daje lepszy efekt? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Obie marki to loteria, poszczególne egzemplarze, które teoretycznie powinny być identyczne, potrafią się drastycznie od siebie różnić. W przypadku takiego wyboru pozostaje test z autopsji-założyć jedną i drugą lufę i sprawdzić która lepiej się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Słuchajcie potrzebna lufa do m14 (CYMA) dość tania , w stoku miała ona 407 a przy mojej szczelności (Na stoku m135 element 500fps) i cylindrze typ 0 by bardzo rzucało.Wsadziłem ponad 500 ze starej m14 AGM ( ponad 7 lat) widać że swoje lata ma za sobą- długo leżała w piwnicy, gumka to stara G&G(3 lata) ale kręci ładnie, Problem w tym że co któryś strzał leci hmm inaczej i rozrzut jest dość spory mimo to radziłem sobie z nim i potrzebuje coś minimalnie lepszego( nie chce promyka ani nic tak drogiego bo lufa ma być tylko minimalnie lepsza) Myślałem nad Tornado albo SHS-tyle że ich nie ma nigdzie . Coś ktoś poradzi z bardzo tanich luf? Może ja nie wiem o istnieniu innych tanich luf. Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Jak ci co któryś strzał leci innaczej to ta gumka wcale nie jest dobra. Mi się raz zdarzyło na gumce Guardera, że dokładnie co druga kulka leciała ostro w lewo i na semi i na auto. Po wymianie gumki jak ręką odjął. Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 A czy te lufy Tornado są godne polecenia za taką cenę? Porównywalne np z SHS/PPS? Ceny podobne. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Shs/pps były tańsze, ale może jest to rebrand? Któż to wie. Quote Link to post Share on other sites
Razzer Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Jaką preckę polecilibyście na 450 fps do komory madbull na długość 509 mm ? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Prometheus. Quote Link to post Share on other sites
Razzer Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 A jaka gumka/dystanser do tego ? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Równierz Promyk, najlepiej fioletowa. Quote Link to post Share on other sites
Razzer Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 A dystanser z zestawu promyka czy może typu h od df albo jakiś inny ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Jeśli chodzi o gumki to: Nie ma czegoś takiego jak "najlepsza gumka do". Na to czy dana gumka będzie się u Ciebie sprawować ma wpływ wiele czynników: - jakość wykonania konkretnej gumki - nie oszukujmy się, to nie NASA czy apteka i nie wszystko jest wykonywane idealnie - czasem zdarzają się nadlewki, braki itp.; - jakość wykonania konkretnej komory HU - może być tak, że gumka A w komorze B w mojej replice będzie działać badziewnie, ale ta sama gumka A w Twojej komorze B będzie działać idealnie, - dysza - czy się uszczelnia z daną gumką, - zastosowany dystanser. Pewnie są jeszcze jakieś. Nie można wskazać idealnej gumki do danego przedziału fps. Można wskazać polecane gumki - od siebie mogę polecić przezroczystego Guardera. Ludzie polecali gumki czarne Systemy, zielone G&G, Ultimate, a nawet gumki ACM. Z tymże niektórzy pisali, że zielone G&G się popsuły, tak samo czarne Systemy - chodzi o jakość wykonania. Trzeba wziąć jakąś z polecanych (bo na nich jest największa szansa, że efekty będą zadowalające) i jeśli nie będzie się zadowolonym z efektów trzeba szukać dalej. Quote Link to post Share on other sites
KnightBydgoszcz Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Mam G36 z firmy JG chcę poprawić skupienie. Jaka według was byłaby najlepsza do tej repliki lufa precyzyjna? Może ktoś ma G36 wymieniał lufę i jest zadowolony? No i jak się taką lufę wymienia? Po prostu wkręca starą i wykręca nową? Czy trzeba rozkładać replikę? Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Najlepiej na celność wpływa poprawa szczelności całego układu + wymiana gumki hop up + teflon fix + usztywnienie lufy. Potem dopiero na celność wpływa lufa precyzyjna. Najlepsza lufa precyzyjna w kategorii cena/jakość to prometheus 6,03 barrel. Nie opłaca się kupować półśrodków w tej kategorii, lepiej te pieniądze zainwestować w coś innego. W sumie ten opis możnaby wstawić pod każdym pytaniem w tym temacie... Quote Link to post Share on other sites
KnightBydgoszcz Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Najlepiej na celność wpływa poprawa szczelności całego układu + wymiana gumki hop up + teflon fix + usztywnienie lufy. Potem dopiero na celność wpływa lufa precyzyjna. Najlepsza lufa precyzyjna w kategorii cena/jakość to prometheus 6,03 barrel. Nie opłaca się kupować półśrodków w tej kategorii, lepiej te pieniądze zainwestować w coś innego. W sumie ten opis możnaby wstawić pod każdym pytaniem w tym temacie... Chyba nie ma sensu kupować części repliki która kosztuje 300zł (przynajmniej takie ceny tej precki znalazłem) do repliki która kosztowała 400zł. Gumkę hop up mam wymienioną na czarną Guardera. To może jakaś lufa z zakresu cenowego około 100zł? No i ponawiam pytanie jak się ją montuje? Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Chyba nie ma sensu kupować części repliki która kosztuje 300zł (przynajmniej takie ceny tej precki znalazłem) do repliki która kosztowała 400zł. Gumkę hop up mam wymienioną na czarną Guardera. To może jakaś lufa z zakresu cenowego około 100zł? No i ponawiam pytanie jak się ją montuje? Nie opłaca się kupować półśrodków w tej kategorii, lepiej te pieniądze zainwestować w coś innego. A jednak miałem racje, uniwersalna odpowiedź na każde pytanie w tym temacie :D Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Krótkie pytanie Promyk czy KM-Head? ( Długość 365, replika gazowa VFC - pasuja lufy od aegów) Zawsze kupowałem promyki i sprawowały sie swietnie, ale moze czas na jakąś zmiane? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Bierz promyka, nie kombinuj. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Tak też zrobię. Dzięki ! Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Podepnę się z pytaniem: czy ktoś już zaryzykował i sprawił sobie promyka 6,20? Jest dużo tańszy. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 http://forum.wmasg.pl/topic/145956-delta-strike-620/ Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Poszukuję niedrogiej lufy do m16 - 509 lub 550 mm. Myślałem o mosiężnym SHS'ie (PPS'ie) albo Guarderze. Ktoś miał może okazję je porównać? Czy może w tym podobnym przedziale cenowym polecicie coś innego? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Z forumkowych opinii wychodzi na jaw, że SHS/PPS jest lepszy od Guardera. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Co do KM Head czy Promyk - mam u siebie KM 6.04 509 i jest miodzio przy ok 570 fps w aug. Natomiast ostatnio robiłem aug bliźniaka, dla kolegi i tam zamontowaliśmy promyka 6.03 509 i stwierdzam że promyk mimo około 490 fps (brak jeszcze sorbo więc nie przesadzamy ze sprężyną) aktualnie ma o jakieś (na oko) 25% lepsze skupienie. Pewnie niebawem machniemy jakiś test i będę w stanie stwierdzić na 100% co jest lepsze. Ale na tą chwilę promyk dla mnie wygrywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts