Papuaz Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 (edited) Na wszystkie pytania odpowiedzi udzielił już Sebciu, więc od siebie tylko dodam, że lepiej wziąć wersję z dłuższą lufą. Pozdrawiam ! Edited July 10, 2010 by Papuaz Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 (edited) Witam. Ciągle się zastanawiam między Barem-10 a l96 Wella jako repliką karabinu snajperskiego to tuningu etapowego (powód - brak kasy) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4958 Dokładnie chodzi mi o tą wersje. Mam kilka pytań: Czy ta sprężyna - http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2655 wejdzie do bara ? Oczywiście chciałbym się dowiedzieć czy ktoś testował wrzucenie jej do stockowej repliki ? Ile działała ? Drugie pytanie odnośnie preclufy , czy można zamontować ją bez konieczności zmieniania komory HU - jak w przypadku Warriora l96 wella i komory PDI? Czy standardowe gumki od AEG pasują do stockowej komory HU? Co musiał bym ew. wymienić aby wsadzić do środka sprężynę SP150 Jak wygląda szczelność układu po wymianie lufy , gumki i zostawieniu standardowej komory? Czy w stocku jest plastikowa prowadnica sprężyny? Czy ktoś testował patent z wzmacnianie zestawu zespołu spustowego klejem ? Edited July 31, 2010 by Tymbark Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Up.Przepraszam , nie znalazłem wcześniej topicu o tuningu Bara-10 , proszę admina o usunięcie postu :) Quote Link to post Share on other sites
Kaspero Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Troszkę odświeżam ale ciekaw jestem czy jeszcze gdzieś w Polsce dostępny jest owy BAR10 (nie wersja G) ? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 A ja mam bara G i powiem tylko tyle precka + teflon , pianka do ocieplania rur przez całą lufe i tłumik gęsty smar na springa i jesteśmy nie usłyszalni z 10m. Reasumując dobrze zrobiona wersja G może dać o wiele więcej przyjemności niż warrior i 600fps. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Ktoś pytał o wersję G-spec: http://allegro.pl/karabin-snajperski-bar-10-jg-tlumik-luneta-i1265269042.html Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 Wie ktoś może, czy wersja bara z dłuższą lufą na gwint 22mm czy 20mm ? Zastanawiałem się, czy ten adapter podejdzie. .http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5488&name=King_Arms_-_Adapter_tlumika_do_VSR_-_CCW Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Co trzeba zmienić w barze, by z dobrą kulturą pracy pociągnął na sprężynie dającej 550fps? Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Kowalpl Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Witam, chciałbym odświeżyć temat... Mam problem, z podawaniem kulek. Mianowicie przy strzale kulki nie wypadają, jest tylko taki pusty dźwięk jakby się blokowała w lufie... Czy miał już ktoś problem z tym ? Pozdrawiam K. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Pewnie się zapychają w komorze hopa, rozbierz i obadaj. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 (edited) Witam, po dłuższej nie obecności trochę napiszę o swoim Barze. O dziwo replika nadal pracuje na stockowych częściach a była używana również w zimę. Widocznie trafiłem na jakiś dobry model :icon_biggrin:. Jedyną rzeczą która "odmówiła posłuszeństwa" w replice to... gumowe pokrycie łoża. Zaczęło się łuszczyć w niektórych miejscach, na szczęście oddałem go już do "malarza" ; )). Karabin strzela jak strzelał, bez jakichkolwiek awarii. Dokupiłem w między czasie jeszcze magazynki jeden z TM a drugi z G&P. Zarówno jeden jak i drugi potrzebuje podpiłowania na tylnej ściance aby wszedł do łoża, ale podają bez zarzutu. Póki co tyle, jeśli tylko odzyskam kolbę to podeślę jakieś zdjęcia mojego karabinka. Pozdrawiam !! Papuaz Edited June 9, 2011 by Papuaz Quote Link to post Share on other sites
Kaspero Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Czy BAR10 w wersji bez G jest jeszcze gdziekolwiek dostępny ? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 (edited) Już jakiś czas nie widziałem. A nie możesz kupić samej lufy np. od MB Well'a? Edited January 13, 2012 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Mam pytanie jakiej długośći lufa będzie najlepsza do bara? Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Wg mnie najlepiej dedykowaną 430mm. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 (edited) Wczoraj dostałem bara, dzisiaj przestrzeliłem i liczony zasięg gdzie kulka już opada to 35m. Rozkręciłem go i wyczyściłem komorę, bo była cała w jakimś oleju czy Bóg wie czym. Jutro sprawdzę jak strzela po wyczyszczeniu. #Edit Strzelałem z kulek 0,25g G&G. Napisano 20 październik 2012 - 10:06 Ślicznie, ślicznie latają kulaski. Po wyczyszczeniu hopka maksymalny zasięg skuteczny to do 50 metrów, z tym, że wczoraj prawie nie było wiatru. Edited October 20, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Pierwsze 20 strzałów i już po piston sear; ) Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 U mnie było podobnie, ale już wymieniłem cały zespół spustu. A stockowy starł się o 0,5mm i już nie łapało. Quote Link to post Share on other sites
hax Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Witam chciałbym się dowiedzieć czy do Bar 10 będzie pasował adapter http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4227&name=PDI_-_Adapter_tlumika_do_VSR ?? Quote Link to post Share on other sites
SadisticVenus3 Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Witam mam problem z Barem 10. A mianowicie gdy podkręcam hop up to kulki zamiast lecieć do góry to spadają po 10 metrach.Ale gdy hop up jest ustawiony na zero to kulki lecą tak na 35 metrów.Czy ktoś wie czego to może być wina ? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Wyczyść komorę hopcia, bo prawdopodobnie jest uwalona jakimś olejkiem, smarem, whateva. I nie dawaj mocnego podkręcania, ustaw na stocku 4-5 "stopień regulacji" (na komorze jest ok. 30 dziurek, a jedna to jeden "stopień"). Quote Link to post Share on other sites
SadisticVenus3 Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Komora wyczyszczona a problem nie ustąpił.Im bardziej podkręcam kulkę to bliżej spada. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 W dobrą stronę regulujesz? Quote Link to post Share on other sites
SadisticVenus3 Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 W prawo więcej w lewo mniej to jest zbyt proste żeby się pomylić Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts