reggie Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Kilka razy się spotkałem z takim określeniem, przeważnie na amerykańskich stronkach i na allegro. Ale mniejsza o to. A jakie buty w miarę tanie. Altamy, ale chyba nie ma w CB? Na Belleville mnie nie stać. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Jak Cie nie stać, a Cię stać na resztę to trochę dziwnie no ale niech będzie. Poszukaj na Ebay'u bellevillie z EGA, na pewno znajdziesz coś w rozsądnej cenie jak np. Ja. Bellevillie Bates A z ciekawości co byś jeszcze dodał Procent ? Prócz pierwszej linii. Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Większość to by były chińskie kopie, nie licząc munduru, okularków, googli itd. Dlatego mówię o wzorowaniu się na USMC FR a nie reko. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 No a używane Belki da się znaleźć na Allegro spokojnie na 200 zł. Z e'bay'a za tyle możesz ściągnąć nawet nowe Batesy. No tak jak pisałem, co się wiąże z pierwszą linią jakąś kaburę udową, dump poucha/baga. Poza tym właśnie maskę p-gaz, na hełm montaż NV, gogle, jakieś noże itp, ale to już bardziej moje zdanie. Po prostu FR do MOUTa czy CQB nosiło dość dużo pierdół. No i zamiast munduru chyba lepiej nomexa. Rękawiczki tez jakieś sensowne itp itd. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Jack , z tego co wiem w USMC jest dosc duza roznorodnosc jesli chodzi o wyposazenie.. Ja nie wiem co to ludzie mają z tą dość dużą różnorodnością w wyborze wyposażenia. Używają to co zostanie im wydane z magazynu. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Czyli na przykład szelki M67 :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Jack ONeil Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 (edited) 1) Co powiecie o łączeniu woodlanda z marpatem? Mam na myśli mundur: marpat, a np kamizelka: woodland. Na zdjęciach często można zobaczyć, że marines łączą właśnie te kamuflarze i zastanawiam sie czy to nie jest wynik po prostu tego, co aktualnie mieli w magazynie :| 2) Z drugiej strony nie chciałbym się zaopatrywać w oporządzenie w CB, tylko jeżeli to możliwe najlepiej olive, a konkretniej kamizelkę czy brać właśnie olive Vesta ( http://allegro.pl/item357479951_kamizelka_...odland_ucp.html ) czy woodland kontrakt? 3) Panowie, czy on ma na sobie 3 kamizelki? Ja tutaj widzę pod spodem jakąś balistyczną chyba, wyżej jakby FLC, a samym wierzchu LBV :D http://media.militaryphotos.net/photos/ratamacue01/abp Edited May 15, 2008 by Jack ONeil Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Ad. 1 - gdy byli w okresie przejściowym między oporzadzeniem w WC a CB to była dość powszechna praktyka Ad. 2 - wzorujesz się to noś co chcesz. Rekonstruujesz to albo WC albo CB. Ad. 3 - tak, ma trzy kamizelki: IBA, Grenade Carrying Vest i ITLBV. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Jak kogoś już na belki nie stać to lepiej niech sie nie zabiera choćby za "wzorowanie"... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 No chyba, ze ktoś chce mieć koniecznie nowe, to już może być go nie stać, bo w Polsce to średnio jakieś 450 zł. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Cholera - 450, jak teraz non stop na allegro Belleville z EGA po 250 zł - 300 zł chadzają...tanieją ! Kupować ludzie bo tanio, albo nie wiem z Yurim się dogadać ? Jest tyle opcji, albo samemu z Ebay'em kombinować. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Ja tam nie widzę nowych za 250-300... Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 To kolejne pytanie. Jak wszyscy wiedzą etatowym kolorem oporządzenia Marine jest Coyote Brown. Jak sprawa wygląda z Coyote Tan? Czy mają możliwość używania go w każdej sytuacji na równi z CB, czy są jednostki w których nie można używać Tan? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 No ładownic na kontrakt systemu MOLLE nie robią w TANie z tego co wiem, wiec siłą rzeczy z przydziału nie dostaną. Widać natomiast jak noszą na IBA itp produkty Eagle czy BHI (ładownice na magi najczęściej). Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 (edited) Jedyną kontraktową rzecz w Coyote tan (a dokładniej sam TAN), którą możesz dostać jest Camelbak MOLLE II z setu DCU. Edited May 17, 2008 by Flame Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Chyba z setu 3C :). Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 no znaczy się. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Właśnie sobie zamówiłem Alty w Tan i może będę się próbował wymienić nie wiem zobaczę, bo zastanawiam się nad tym cały czas i osobiście bardziej mi siedzi Tan. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 No to co, używają. ;-) Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Witam. Szukam, szukam i nigdzie nie zauważyłem. Jakiego konkretnie koloru koszulek używają marines. Olive, czy to nie jest zbyt rozległe pojęcie? Jak ma się kolor t-shirt OD-109 do koloru koszulek marines? Czy 1/4 sleeve jest dopuszczalny w takim przypadku? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Jakich szelek nisko profilowych używano do 1 linii oporządzenia? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Bądź konkretny - kto, kiedy. Bo można odpowiedzieć krótko - takich jakie sobie kupili. Czyli jeżeli ktoś nosił linie oporządzenia a byli to raczej FR/Recon/FAST to głównie HSGI. Jedyne oficjalne szelki do firstline'u to te z zestawu FSBE II. Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Noszą się FLC w woodlandzie i do niej ładownice w tym samym camo ? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Tak, same się noszą, a czasami się nawet wożą... też same. A jeśli trafiłem dobrze w to, "co autor miał na myśli", to obecnie noszą CB i tylko to, woodland spotyka sie już bardzo rzadko w polu. Tyle Procent Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 A, jak dokładnie ma się kamizelka FSBE w USMC, a dokładnie w oddziałach specjalnych? Czy jest ona powoli wycofywana i jest zastępowana innymi kamizelkami? Czy ma się dobrze i jest używana podczas akcji specjalnych itp? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts