Szaszłyk Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 XS, S, M, L i XL. Może warto użyć Google? Quote Link to post Share on other sites
Jack ONeil Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Witam, czy można połączyć ochraniacze różnych firm? (zaznaczam, że chodzi mi o rekonstrukcje, a nie wzorowanie!!) Konkretniej mam na myśli nakolanniki Alta, a nałokietniki Bijan's. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Pooglądaj fotki na MPnecie, wszystko Ci się rozjaśni. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Witam, czy można połączyć ochraniacze różnych firm? (zaznaczam, że chodzi mi o rekonstrukcje, a nie wzorowanie!!) Konkretniej mam na myśli nakolanniki Alta, a nałokietniki Bijan's. Pzdr To zależy jaki okres chcesz rekonstruować. Tak na prawdę to prawie nikt nie używa ochraniaczy na łokcie. Quote Link to post Share on other sites
Jack ONeil Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Wiem właśnie, lecz na militaryphotos znalazłem kilka fotek, gdzie maja ochraniacze na łokcie(czarne Alty), a wiem jednocześnie, że w boju w naszych warunkach sie przydają - szczególnie przy czołganiu :D Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Czy najlepiej wykonaną repliką M9 (najbardziej zgodna z orginałem) jest replika i jest jako tako dostępna na rynku: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...S-M9-FM_srch_m9 Oprócz okładzin chwytu pistoletowego wydaje się mieć z obrazkami z wikipedii i gogla najlepsze oznaczenia-bo ma jako takie. Czy jest jakaś inna replika np. na WGC dostępna która nie gryzie w oczy napisem MADE IN TAIWAN CAL 6mm itp.? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Ta podobno lepsza ;) http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/...il?prodID=17933 Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Nie dziwię się :). Jednak zostanę przy swoim typie :P Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...ustom%20Pistols Ja mam ten z w/w linku, fajna sprawucha :). Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Tyle że ja szukam czegoś co ma szansę być dostępne, Twój Cybulu jest niestety nowy nieosiągalny, a gaziaka chcę jak już to nowego. Skoro nie mówicie że ten jakiś taki zły bardzo to oznacza że ujdzie :P, więc prawdopodobnie sobie go sprawię. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 Tak się zastanawiam, czy MEU używało Interceptorów w 3-color na MARPATcie kiedykolwiek? Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 A ja się zastanawiam, czy zdarzało się Marines noszenie oporządzenia w Coyote Brown na woodlandzie (zwykłym nieMARPATowym)? Mi się takie zestawienie niesamowicie podoba, ale czy ma jakikolwiek sens pod względem realiów? Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Tak się zastanawiam, czy MEU używało Interceptorów w 3-color na MARPATcie kiedykolwiek? MEU nie widzialem, i watpie w to czy uzywali, ale w najnowszy, SoF jest artykuł zatytulowany bodajze "Trigger Man", w artykule jest zdjecie grupowe jednego z FT USMC, na ktorym pare osob ma IBA w 3-color, i bynajmniej nie sa to tlumacze. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Ja mam taką fotkę, ale to z siakichś ćwiczeń... Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 http://media.militaryphotos.net/photos/album79/aaw?full=1 Być może chodzi o tą fotkę. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 US Marines training Chilean Marines, Vine del Mar, Chile, 3/23/05 I wszystko powinno być już jasne.;p Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 http://media.militaryphotos.net/photos/album216/bpb?full=1 patrol - Fallujah, Iraq, 12/14/05 :) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Tyle, że to jest raczej tłumacz. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 (edited) Na to wygląda, nie ma ładownic, ma same Wiley'e... Panowie, wiecie jaka to ładownica udowa jest którą nosi żołnierz na pierwszym planie tego zdjęcia? Czy to aby nie jest przerobiony bandolier, ten łatwo dostępny i tani? Edited August 1, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Zwykły bandolier... Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Czy takie zestawienie bezie dobre. Trochę poczytałem, poczytałem i wg mojej wiedzy wychodzi na to, że takie zestawienie bezie dobre. Hełm: MICH 2000 Mundur: MCCUU Marpat Leśny Kamizelka: CIRAS Martime w CB Buty: ALTAMA Desert Ochraniacze: Bijan's Gogle/Okulary: ESS NVG/ESS ICE 3.0 Chcę się wzorować na USMC, czy takie zestawienie to dobry wybór, czy coś jednak tu nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Co do CIRASa - dyskusja teologiczna na warrior.pl mowi, ze FR nosiu CIRASy w wersji Land, zas regularne jednostki nosza jeszcze IBE. Wersja Maritime rzekomo jest uzywana przez Seals. Zeby nie bylo - nie recze za te informacje, mowie tylko co przeczytalem i na czym wzoruje sie ja. Ochraniacze - lepiej Alta moim zdaniem, sa wygodniejsze od Bijanow. Buty to chyba Belleville 550ST / Jungle Boots. Do reszty zastrzezen nie zglaszam ;-)... Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 (edited) Zależy co w USMC chcesz odwzorowywać :-F :-F Jeśli zwykłego grunt'a to hełm : LWH , nie MICH, elegancko też jest nałożyć kamizelka : IBA, MTV, SPARTAN, FLC(na IBA) w kojocie, wiadomo. buty : łatwo dostępne BATES 85501, 25501, Belleville 550 / 550ST nakolanniki : ok rękawiczki : nomexowe by się przydały ;) plecak: małe i duże ILBE, assault pack nie będzie herezją jeszcze neck gator na szyję jeśli FR ( które nie istnieje już jako osobna jednostka ) to MICH LAND-CIRAS ( i inne oporządzenie z FSBE II ) buty tak jak wyżej nakolanniki : raczej ALTA. ale to wszystko to temat-rzeka i generalnie to co tu napisałem to WIELKI telegraficzny skrót po spartańsku :P Edited August 4, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 A gdzie dostać kopie MTV? No ja raczej chce Force Recona odwzorowywać nie mylić z rekonstrukcją. ALTY nosiłem i są nie wygodne wg mnie. Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 nie ma kopii MTV. zresztą USMC już je wycofuje... a skoro chcesz FR (sic!) to oni raczej nei uzywali MTV, bo ta była produkowana głównie dla gruntów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts