filo16 Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 (edited) Ok, drobny reviev w moim wykonaniu kopi Crye precision Chassis Armour generacji pierwszej. Ogólnie Jak widac na załączonym obrazku kamizela kusi swoim kosmicznym wygladem. W obecnych czasach szturmu maniaków CS'a i ludzi przekonanych ze połowa gnatów została zaprojektowana w krzemowej dolinie a potem łaskawie poproszono kogos zeby zrobił bron realnie strzelającą, sukces murowany. Jednak projekt powstał nie na potrzeby poszukiwań Allspark'a ;) Do rzeczy: Kopia pochodzi ze sklepu ebaybanned.com co odsyła nas do chińsko-tajwańskiego półświadka tanich lekarstw na drogie apetyty. Pochodzenie niestety daje sie we znaki. Materiały uŻyte do sklecenia jej w całość oczywiscie mogły by byc lepsze ale tragedi tez nie ma.Pamietajmy ze oryginał zrobiono z cor550 a tu uŻyto cor600. PALSY przyszyte prosto, nie ma problemu z aplikacją ładownic poniewaz zachowano poprawne luzy na tasmach przez co nie potrzeba kombinerek do przeplatania a ładownice nie lataja. Co do Nadruku kamuflazu. No niestety Multicam to to do konca nie jest. Powiem tylko tyle ze paleta odcieni jest oszczedna... no ale nie ma tragedii, wystarczy przyzwyczaic oko. kamizela składa sie ze skorupy i jakby osobnych plejtów. Niestety jedno bez drugiego nie ma racji bytu. Front Plate Carrier: Hybryda, połaczenie kształtu kieszeni dla "Crye-proprietary shaped front plate" a rozmiarami dla płyt SAPI. (6 rzedów palsów: 4rzedy po 8 kolumn, 1x6,1x4) Rear Plate Carrier: Jak widać, niestety mimo paru wersji tylnego panelu nie znalazłem takiego o 7 rzedach Wnetrze wykonanie środka także poprawne. Mamy odpowiednia ilosc poduszek o prawidłowym kształcie. Niestety nie jest to żelowa pianka samokształtujaca sie jak w oryginale ale tłusciutka gabka obszyta drobną siateczką.Działa i jest przyjemne. Środek obszyty puchatym materialem (nie mechatym rzepem,uff) Zapiecie front plate'a oczywiscie nieoryginalne i ogranicza sie do zabezpieczonego (zagiecie na wew. strone kamizelki i wpychane pod poduszke) zapiecia wielgachnym rzepem. QR działa jedynie w tym przypadku.Położenie regulowane i to naprawde w szerokim zakresie (+/-;R/L) Mamy do tego dwa zabezpieczenia które mozna zdemontowac lub założyc gdzie i jak sie chce. Bardzo dobrze bo bez tego byłaby tragedia z odstajacym talezem. mocowanie rear plate'a to wolna amerykanka. mamy ściagacz i QR. Oba mocowania (sic) niezalezne czyli o rozpadaniu sie kamizelki mozemy zapomniec chyba ze ktos ma ochote dorabiac plastikowe przelotki dla gumki mocowane do kabla QR bo w zestawie nie ma ale mozliwosc aktywowania tego bajeru jest. Jak to wszystko działa razem? No jak to? wszystko jest skrecone :lol: regulacja? 2ga dziura :) przód juz nie ma reg. bo sa usztywnienia. Ciekawe doznanie jak sie strzela ale nie przeszkadza. Przy prawidłowej postawie kolba siedzi pewnie a przy kombinowanej i nakładce gumowej na kolbe mamy perfekcyjne trzymanie i zero ześlizgu. Usztywnienie rózni sie wytłoczeniem od oryginału. na dowidzenia Kamizelka jako sam projekt jest bardzo ciekawa i w ASG ma wiele zalet. Przedewszystkim wentylacja! jak sama nazwa wskazuje jest to cos "samonosnego". ten cały stelaż nie wisi na człowieku a go opina. Kamizelka ma kanały wentylacyjne na poduszkach ale cały bajer tkwi w tych łaczeniach pomiedzy lewa a prawą skrupka. Plate'y odstaja i wentyluja. Pierwsza kamizelka w ktorej mimo zabudowanych pleców sa one suche! Niektórzy pytaja jak z powierzchnią? Podstawowe rzeczy tu wchodza, pamietajmy ze kamizela współpracuje z blast belt'em i tam mamy trzymac pierdoły. Kamizelka jest lekka mimo "masy". Przychodzi z miekkimi "wkładami" ale sa one tragiczne dlatego pierwsze co to dołozyłem 2 warstwy karimaty do nich i plate'y nabrały normalnego kształtu. Pare dni wczesniej przeszła mi przez rece kopia @Zdzisia choc moze on o tym nie wiedziec :wink: Powiem szczerze ze jest to zupełnie inna kopia, inaczej rozwiazana i wykonana. Miałem ja za krótko zeby dokładnie sie rozpisac ale przedewszystkim super materiał, działajace QR i wnetrze, brak reg na ramionach, duzo mniejsza. Dla tych co dobrneli dziekuje za uwagę Linkg dla ambitnych i głodnych szegółowych zalet samej koncepcji Klik Kamizelka jest do sprzedania. 500zł cena wywoławcza. Poprawione pare rzeczy, raz wytestowana. Ostrze zeby na gen2 która pojawiła sie dopiero jak mi wysłali gen1. [stosuj polskie litery.] Edited October 27, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
clown Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 http://img267.imageshack.us/img267/5876/p1010031sd9.jpg SPR/A G&P + M3 3.5-10x40 G&P i osłona przeciwsłoneczna Guardera Rączka RIS King Arms Zestaw MODSTOCK King Arms OPS 38x215mm King Arms Snajperska osłona spustu Guarder W środku juz niedługo: M130 Systema Bore-up Systema 550mm KM-Head Quote Link to post Share on other sites
gvd Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 (edited) IBA point Blank oporządzenie AITES (ładownice, canteeny, hydration pack, IFAK, 100rd pouch, cell phone pouch, dump pouch, leg holster, 40mm pouch) Gentex Mich Ach NVG mount Wiley-X sunglasses ESS gogles NVG profile (Black) M4 G&P z kolbą 6 pozycyjną + m203 G&P (QD) + Eotech 553 Holosight + Magnifier x4 z flip to side mountem, STAR battery box z laserem (wszystko z oryginalnymi oznaczeniami) Mundur ACU (org) M9 KJW i reszta pierdół w szafie (nakolanniki, rękawice i buty) Edited October 31, 2008 by gvd Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 (edited) Plate Carrier z Cummerbundem systemu RLCS dla 75th Ranger Regiment Edited November 12, 2008 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Pozwolę sobie pokazać wytwór pracy rąk mych: Główna zmiana to drewna boyi w które włożono sporo pracy: szlifowanie, ciemnienie, i kilkadziesiąt warstw rubinowej politury szelakowej Do tego ciekawy kolimator rosyjski PK-A na montażu umożliwiającym instalację na AKSU. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Na bazie noża jednostek powietrzno-desantowych Bundeswehry, powstał bardzo ciekawy i praktyczny nóż ratunkowy Eickhorn RT-I-TAC. Jest on przeznaczony dla jednostek specjalnych Bundeswehry, policji i AT. Ciekawostką tego modelu jest to, że jego konstrukcja i wygląd pozwoliły urzędnikom niemieckim uznać go za narzędzie a nie za nóż. - Materiał: 1.4110 Stal (HRC 56) - Długość ostrza: 8,5 cm - Grubość ostrza: 3,3 mm - Długość rękojeści: 13,7 cm - Długość całkowita: 22,2 cm - Waga: 210 g Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Oakley 6" Desert Assault Boots, wojskowa wersja - logo producenta nie jest z błyszczącego metalu. 8) Quote Link to post Share on other sites
ajaxiasty Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 http://i443.photobucket.com/albums/qq157/a...ty/SANY0032.jpg AK74MS Jest to replika aeg calkowicie ze stali wykonana przez firme inokatsu bebechy sa systemy i prometheusa niestety jest to tylko 350 fps (prawo w anglii) stalowy tlumik pbs1 i psop (oryginalne rosyjskie z magazynow naszej armi) z oslonami lunety http://i443.photobucket.com/albums/qq157/a...ty/SANY0031.jpg Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 A co ja się tam krępuje... http://templar.idd.net.pl/foto/SAW.jpg M249 Para Kolka teleskopowa G&P RIS zamiast dwójnogu Chwyt Guarder AN/PEQ2 G&P Eotech 552 SAW100 MAG Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Plecak na zestaw narzędzi wyłomowych, produkcji NFM :) Niestety nie stać mnie na zapełnienie go oryginalnymi narzędziami od BH :( Oraz 2 rzadkie ładownice od NFM Po lewej - torba na maskę p-gaz w 3locku, po prawej, ładownica na gaśnice/duży gaz. Fartem, cena: mniej niż myślisz (: Ma jednak małą wadę. Nie dostałem do niego szelek i pasa biodrowego. Sprzedawca mówi że ma je w magazynie na 100% tylko musi odnaleźć i mi dośle.... zobaczymy jak to będzie. Plecak w obecnym stanie, da się założyć na plecy, jednak obawiam przy obciążeniu narzędziami, noszenie może stać się mało komfortowe. Zobaczymy, w razie czego zwrócę się do jednego z krawców szyjących szpej o customowe szelki i pas :) Tak to wygląda od tyłu. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 http://img228.imageshack.us/img228/1140/39615723zy6.jpg http://img228.imageshack.us/img228/4994/79457278pf2.jpg chyba już skończona m9 (więcej mi się nie chce do niej cisnąć ) m9 elite ksc + metalowy zamek +lufa zewn. g&g z gwintem + tłumik płomienia (poprawia metaliczny klank przy przeładowaniu i wystrzale) mont. king arms pod lufe z szyną ris i latarka xenon g&p (świeci dalej niż to m9 strzela) Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Motorola Saber Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 (edited) Sądze, że to będzie ciekawe. Mój pierwszy custom na zamówienie. Składalem sam. Reszta tutaj: http://s297.photobucket.com/albums/mm239/markhool/ A co to? - Body Vltor z KA - CAVS z KA - Kolba wraz z pistol gripem Magpul'a - Paintjob właściciela, uzdolnionyc chłopak z niego :F - w środku: a) Obudowa GB Cymy z MP5 b) Bebechy z Scar'a CA c) Dysza JBU d) Komora KA e) Precka systemy f) Silnik z mp5 cymy - chiński ACOG - tłumik G&P SOCOM Wszystko wykręcone na 360 fps. Bardzo jestem z niej dumny, jak też i sam właściciel. Edited February 7, 2009 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Rastax Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Sprzęt może nie jest wypasiony ale starałem się stworzyć trochę klimatu. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 To I ja zamieszczę swoje zdjęcie sprzętu. - G&P M4 RAS - Latarka PentagonLight X2 - Green Laser (po drugiej stronie) - AN/PEQ-15 Vanaras (narazie atrapa ale niedługo w pełni działający (części już prawie są skompletowane) - Kolimator Hurricane 552 - na magach Ranger Magpul Dodatkowo: - w pełni działająca słuchawka, profesjonalnie zrobiona H-250/U podłączona pod radio GXT750 No i mapa wojskowa AL FALLUJAH. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 prawie ukończona ;) (co w niej mam to już pisałem wcześniej) dodałem tylko drewienko, lunete, muzzle break'a i bipodzik narazie dalej tylko 380fps ;) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Jakoś nie zauważyłem, żeby ktoś się chwalił... Oto UBACS (Under Body Armor Combat Shirt) w DDPM. Brytyjska koszulo-bluza pod kamizelkę (W szczególności Ospreya). Wykonana z coolmaxu (Korpus, panele pod pachami, wnętrze kołnierza i patki kryjącej suwak od środka) i materiału z jakiego szyje się pustynne sorty mundurowe BA. Na barkach znajdują się kieszenie z wyjmowalnymi wkładami z pianki, identyczne kieszenie znajdują się na łokciach i przedramionach (Wkłady na przedramionach to porażka). Na ramionach kieszenie zapinane na rzep. Kołnierz: Panel z coolmaxa pod pachą i kieszeń: Regulacja mankietu (Widać co powoduje piankowy wkład na przedramieniu): Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 RILBE, czyli ILBE w wersji Recon. Main pack: "Pielucha" do mocowania assault packa: Kieszeń boczna: Assault pack (identyczny z CAP ILBE, ale bez organizerów i z inną metką): Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Kombiak AT-3 No i wszywka, bo co to za lans bez metki 8) Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 (edited) W sumie to nie sprzęt, ale można to podciągnąć pod elementy umundurowania, chyba że mod uzna inaczej. Troche współczesnych, ciekawostek naszywkowych, w Polsce napewno dosyć rzadkich. Pamiątkowe naszywki 101st Airborne z kampanii i kofliktów: Normandy, Vietnam, Iraq, Afghanistan. "Cięty" sposób wykonania charakterystyczny do późnych lat 60tych XX wieku. Trzy "ślepe" 101st Airborne (błąd w produkcji, coś na wzór II wojennych 101 z białym językiem). Wersja kolorowa, zgaszona, pustynna: Podkład to kawałek II wojennej amerykanskiej czaszy spadochronowej. Edited March 29, 2009 by shellshock Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 (edited) :) moje nowe dziecko :) desert eagle TM z metalową konwersją guardera (+ stalowa muszka i szczerbinka) , wzmocnionymi spr. 150% guardera, wzmocnioną dyszą tej samej firmy, zaworkami nine ball o wiekszej przepustowości , precką km head 6,04mm a co do g3 z 1 posta na tej stronie to kolba jest już czarna :D :F Edited April 15, 2009 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Doszło trochę szpeju, więc wypadałoby się pochwalić ;) Znajdzie się kilka Condorów, kontraktów US, Polskich gadżetów i wyrobów NFM. Jednak na największą uwagę zasługuje kamizelka - M07 RENA produkcji NFM, w Norweskim kamuflażu pustynnym. Druga taka kamizelka w Polsce ;) Z kamizelki niewiele widać, cała przyozdobiona połczami. II linia: Od góry lewo: kieszeń na opatrunek osobisty, Janysport kieszeń na 2 opatrunki osobiste, Miwo Hand grenade pouch, SDS kieszeń na radio, Miwo dół: kieszeń uniwersalna, Janysport. Idealnie mieszczą się 3 magazynki do M4/16 ;) ładownica na magazynek pistoletowy, Janysport Shingle x3 M4/16 mag, kontrakt albo SDS - nie pamiętam. shingle x2 M4/16 mag, Condor medic pouch, condor 2x2 M4/16 mag pouch, condor. Dziwnie, aczkolwiek na moje preferencje funkcjonalnie, założona na shingle x3 oraz x2. na plecach - plecak na camelbak, Condor. Do tego wszystkiego headset Navcomm, fajna sprawa ;) I linia: PT-3 Janysport, od lewej: Średnia kieszeń uniwersalna, chyba ;). Kamuflaż Belgijski, NFM. Worek na zrzut, Miwo Sustainment pouch, kontrakt Kieszeń na manierkę, Helikon... Ładownica na 2 magazynki do M4/16, Miwo (służy jako kabura na USP Compact) Kieszeń uniwersalna duża, kamuflaż Belgijski, NFM. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 No to lans-tajm. :-P A na zdjęciu: Scar-L od Stara, czysty stock. Latarka Solarforce L600. Chiński Eo-tech 557 i przystawka FTS x4 do niego. Zawieszenie jednopunktowe OPS w Multicamie Dywan taktyczny nieznanej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 (edited) Dawno nie było nic "czarnego" ;) Kamizelka NFM-1 Edited May 4, 2009 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
snipermaku Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Stare , ale może komuś się spodoba ;) Beret w Ranger Tan'ie z flash'em 75th Ranger Regiment HQ (batalion dowodzenia). Stopień rekonstrukcyjny :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts