Piasek89 Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Taki set na paso-szelkach to klasyka zielonej w wykonaniu 1PSK. Weź dwie ładownice po 3 magi (zwykłą do lasu lub jak piszesz CQB) w każdej, resztę miejsca na pasie zapchaj potrzebnymi kieszeniami + nadupnikiem. I bierz w oliv lub wz.93 ;) Quote Link to post Share on other sites
Klojtex Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Ok dzięki:) Kiedyś może pomyślę o czymś do czarnej ale osobno.W tej chwili tylko las będzie bo nie mam zbyt dużo miejsc do CQB. Tylko się zastanawiam właśnie nad tymi ładownicami,bo zdaje się ,że te do CQB są wygodniejsze? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Z doświadczenia kolegi wiem, że te zwykłe też można zrobić "CQB". Po prostu patkę wkładasz do środka, mag siedzi trochę ciaśniej (ale da się go sprawnie wyjąć) i jest w porządku. Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 (edited) Witam, sądzę ,że ta cordura wcale nie jest brzydka jeśli chodzi o kwestie kolorystyczne. Jeśli chodzi o wytrzymałość przekonam się jak zamówię i podzielę się opinią. Edited December 1, 2010 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Witam! Dawno mnie tu nie było, ale postaram się nadrobić zaległości. Na początek pragnę poinformować, że MP na okres przed świąteczny wprowadziła promocję. Myślę, że warto zajrzeć na stronkę. Ogólnie zapowiada się nieco zmian, tak w jakości wykonania wyrobów jak i organizacji stronki. I tu pozwolę sobie na pytanko: Co Was denerwuje w Naszej stronie? Odpowiedzi proszę kierować na adres goryl017@wp.pl Zapowiada się też trochę nowości. Ale o tym niebawem. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 (edited) Wreszcie coś się ruszyło w MP... . Promocja jest bardzo ciekawa ,bo na większym zamówieniu można oszczędzić trochę kasy. Edited December 2, 2010 by Sebo_NS Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 (edited) Witam! Tak, mamy zamiar trochę ruszyć do przodu. Na początek, ktoś pytał o sprzęt w 1PSK, no to w odpowiedzi: Pozdrawiam! Edited December 3, 2010 by goryl017 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Nie kłam, wszyscy dobrze wiemy, że ubiera ich Renia. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Nie kłam, wszyscy dobrze wiemy, że ubiera ich Renia. lol :biggrin: Czy na zdjęciu widać Orlika? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Dość nisko noszona płyta, moim zdaniem. Da się wyżej? Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 To w końcu kto ich "ubiera", Praszka czy Lubliniec? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Oba MIWO... między innymi. Przypominam że obaj założyciele MIWO (od ich pierwszych sylab ich nazwisk pochodzi nazwa firmy) są czynnymi/byłymi żołnierzami 1PSK. Sprzęt od nich zawsze trafiał na oddziały chociażby poprzez indywidualne zamówienia ze strony kolegów. Quote Link to post Share on other sites
Nemo_GAS Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Witam. Zastanawiam się nad kupnem kamizelki, mój wybór pada na KT-8 ub chińczyka - niemodułowego. Czy do którejś z nich jest możliwość zamontowania worka zrzutowego? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 (edited) Do KT8 tak - albo po lewej stronie, gdzie jest wolna przestrzeń taśm, albo do taśm na cargo. Chińczyk posiada taśmy na pasie, więc tam można, ale to tylko z prawej strony/na tyłku. Swoją drogą, chińczyka niemodułowego miałem już dawno temu, a obecnie mam KT8 do konfiguracji z ZPG. Uważam, że KT8 jest lepsze. Za tym przemawiają do mnie fakty, że ma 2 kieszenie wewnętrzne, ładownice na magi do krótkiej, wolną powierzchnię po lewej stronie oraz taśmy na cargo i szelkach. Jest to kamizelka o nieco szerszym zakresie od chińczyka, przy niewielkiej różnicy w cenie. Edited December 6, 2010 by Azur Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Witam! Tak to ORLIK. Co do płyty, to tez bym nosił wyżej. Ale każdy ma swoje własne preferencje. Natomiast co do kwestii użytkowania przez 1 P.S.K. to Catch22 ma całkowitą rację. Zdjęcie to pokazuje jak różnorodny sprzęt jest używany i o jak różnorodnej kolorystyce. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Witam! Dla zainteresowanych, MP na allegro wystawia różne takie, co zalegają na magazynie. Myślę, ze ceny są atrakcyjne. Natomiast od stycznia szykuje się trochę zmian w MP. Nowa stronka i nieco nowości (od całkiem nowych do modernizacji starych). Ogólnie w 2011 MP planuje dużo zmian. Mam nadzieję, że na lepsze. Jak się wyrobie to wkleję kilka fotek. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Vyderka Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Może trochę info na temat tych zmian i nowości? Może jakiś smock? Przydałoby się coś takiego na rynku. A jest szansa na combat shirty? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 A można prosić o jakiegoś linka do tych aukcji? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Goryl, odnośnie allegro, można prosić nazwę konta, z którego wystawiasz te aukcje? Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Chciałbym kupić sobie kamizelkę modułową , nie za drogą. Do 200 zł , ponieważ musi mi jeszcze starczyć na kieszenie. Co powiecie o tym ? http://miwo-military.net/-produkty/pid,313/KAMIZELKA-MODU-OWA-TAJ Jest w miarę tania ,ale nie wiem czy wystarczająco dobra , nie chce kupić badziewia , ale kamizelka nie musi być też pancerna , nie będę jej katował. Edited December 21, 2010 by Yaramo Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Zależy w czym Ci wygodnie, ale TAJ to jeden z najlepszych wyborów z tej oferty (moim zdaniem oczywiście). Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Mam plan kupic kamizelke modułową,tylko zastanawiam się nad dwoma wiariantami mianowicie interesuje mnie: 1.http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,311/KAMIZELKA-MODU-OWA-ATEK-3 2.http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,306/KAMIZELKA-MODU-OWA-KONTRAKTOR 3.inna najlepsza waszym zdaniem. Która z tych tu wypisanych według was jest najlepsza,chciałbym usłyszec opinie użytkowników wymienionych kamizelek. Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Witam, Czy posiada ktoś zdjęcia oporządzenia w tej polskiej cordurze? Najlepiej jakiś większy zestaw opo. Pozdrawiam, Lupus Quote Link to post Share on other sites
Lelek Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Ja posiadam zdjęcia w Pl cordurze[panel udowy,pokrowiec na wode,apteczke mała zrywana] Jesli znajde chwilkę czasu to wrzuce tutaj,bądz na PW chetnym wysle. Edited December 21, 2010 by Lelek Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Chciałbym kupić sobie kamizelkę modułową , nie za drogą. Do 200 zł , ponieważ musi mi jeszcze starczyć na kieszenie. Co powiecie o tym ? http://miwo-military.net/-produkty/pid,313/KAMIZELKA-MODU-OWA-TAJ Jest w miarę tania ,ale nie wiem czy wystarczająco dobra , nie chce kupić badziewia , ale kamizelka nie musi być też pancerna , nie będę jej katował. W tej cenie to chyba tylko Taj pozostaje, ewentualnie ktoś mógłby się zastanowić nad chińczykiem (tańszy, miękkie szelki, niektórym będzie on wygodniej leżał od taja). Są wprawdzie ciekawsze konstrukcje typu RRV czy chest spearpoint od MTG, ale są one także wyraźnie droższe. No, są jeszcze małe kamizelki typu KP-8, jednak mi osobiście bardziej leżą chesty - wolę mieć ładownice bardziej z przodu, aniżeli po bokach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts