pidzejfat Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Na gunfire jest za 200zł około na taiwangunie też... Edited June 28, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Taiwangun odpowiedział, że dysza głowica cylindra i tłoka prowadnica sprężyny łożyska Zalecają również wymianę zębatek na te 300% elementa(chyba elementy to były) Ja wstawiłbym bez nowych zębatek ponieważ i tak jechałem tylko semi na stocku. Jak zamek się psuje? Ja moim bawię się ostro.(bez skojarzeń) Edited June 28, 2008 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Słabe punkty to na pewno bolt-catch. Wypadł mi na 2 strzelance. Ułamałem też osłonę muszki (ale to z mojej winy, zahaczyłem i ścianę :F. Najtańszy możliwy tuning to: M110 i po prostu teflon fix. Dla bezpieczeństwa usunąłem auto. Strzela w miarę dobrze, koszty minimalne - jak będę miał kasę to pokombinuję z resztą części i M120. Ciekawostka - Do v.7 pasuje prowadnica od v.3 po lekkich modyfikacjach - słowa Krakmana. http://img120.imageshack.us/img120/6282/m1...c7editedgj2.jpg[...]Jak ta luneta tam siedzie bo jakoś nie widze szyny Drugi pierścień jest zamontowany na szynie, a pierwszy na kawałku metalu przed szczerbinką. Jest tam mała dziurka z gwintem... Nic specjalnego - ale nie zamontujesz tak nie mając konwersji z szynami z przodu. Pytanie: Kto używa low-capów AGM'a? Kolega ma M14 EBR, sprawdzałem jak siedzą w M14 Cymy. Dosłownie wypadają z gniazda i lądują na ziemi. Miał ktoś taki problem? Boję się że kilka warsta izolki nic nie da przy takich luzach. Edited June 28, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 (edited) to masz coś ze swoją cymą. Ja ich używam i wypadają tylko wtedy gdy sam je do tego zmuszę. Jak mają to siedzą sztywno. bolt'a zabezpieczy się silikonem lub jakimś czarnym glutem to chyba normalne w M14. Używam magów deep fire i AGM... Edited June 29, 2008 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 (edited) A wiecie może czemu ta M14 jest krótsza od innych o 10 cm? Edited June 30, 2008 by luxis Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 (edited) Mówię o tej wersji z taiwangun. To chyba nie jest SOCOM http://taiwangun.com/?str=product&prId=750 pisze 102cm i to chyba nie jest SOCOM Edited July 1, 2008 by luxis Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Mówię o tej wersji z taiwangun. To chyba nie jest SOCOM http://taiwangun.com/?str=product&prId=750 pisze 102cm i to chyba nie jest SOCOM no to sie nie pomyliłem,na taiwanie i na gunfire podają że DŁUGA M14 ma 102 cm a agm 113 cm więc co jest?? wina chińczyków? źle ją odskalowali?ktoś ma możliwośc porównania na żywo obu tych replik? Quote Link to post Share on other sites
Predalien93 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Tiaa, mnie też to zdziwiło - np. wersja M14 z długą lufą AGM ma 112 cm, SOCOM 93cm, a CYMA - 102 cm... Właśnie się przymierzam do kupna eMki i teraz jestem w kropce - CM ma o wiele lepszą tą emkę niż AGM, ale z drugiej strony wolę mieć replikę 1:1 o.0 Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Porównywałem Kartowską M14 z M14 z Cymy i są takiej samej długości, a Kartowska ma 112cm, mierzone. Cymka też, bo mierzyłem ;) Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 O tym napisane jest wcześniej. Ja zalecam wszystkim którzy kupują emke wymiane okablowania co może zwiększyć działanie baterii koszt takowej wynosi 35 zł przy zakupie, ja jeszcze oprócz tego zamontuje od razu zestaw RAS-ów. Potem to już jakiś aimpoint i gumka systemy. Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 No ale pisaliście coś o usterkach, które wystepują w M14'tkach więc prosiłbym o odpowiedź, bo mój tata za niecały miesiąc wraca..... :D Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 selektor... Quote Link to post Share on other sites
Predalien93 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 I zamek ;) Ponoć w wersji Cymowskiej nie psuje się tak jak w AGM, ale i z tym to różnie bywa. Jeden jej posiadacz mówi że mu się szybko zepsuła, a drugi że działa, mimo iż bawi się nią ostro (pwn3d) :D Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Ja swój zamek katuje już od pół roku i wszystko działa gicior...za to z selektorem różnie bywa, czasem wariuje (dziwne że zazwyczaj jak bateria jest już słaba - po naładowaniu znowu jest OK). Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Mój kumpel parę godzin temu dostał to cacko- wygląda świetnie(imitacja drewna), zamek chodzi elegancko, ale krakmani nie zamontowali mu jednej części po lewej stronie zamka(jak się go odciągało to nie mógł powracać), po montażu owej części(taka blaszka, pod nią jest sprężynka,a trzyma się na takim kołku) powraca bez problemu. Mało miejsca w kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Mój kumpel parę godzin temu dostał to cacko- wygląda świetnie(imitacja drewna), zamek chodzi elegancko, ale krakmani nie zamontowali mu jednej części po lewej stronie zamka(jak się go odciągało to nie mógł powracać), po montażu owej części(taka blaszka, pod nią jest sprężynka,a trzyma się na takim kołku) powraca bez problemu. Mało miejsca w kolbie. tak na ten kołek trzeba uważać bo łatwo go zgubić, najlepiej od razu go czymś zabezpieczyć Pasti, Krakmani zamontowali tę blaszkę tylko jak już powiedziałem "kołek" łatwo zgubić i podczas wyjmowania repliki z pudełka wyleciał. Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Czyli najczęstszymi usterkami występującymi w M14'ce są : Zamek, który nie odbija, selektor ognia... Ale wspominaliście coś jescze o jakimś Bolt Catchu co to takiego??? Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Taki magiczny guziczek, który przytrzymuje zamek w tylnym położeniu...nic nie wnoszący do strzelania bajerek. U mnie działa OK. Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 (edited) Acha czyli ten Bolt Catch odpowiada za to, żeby pociągniety zamek wracał do dawnej pozycji, a jeśli ten magiczy guziczek sie zepsuje to musimy zamek samemu pchać??? Jeśli źle to określiłem to poprawcie mnie.Aha i jeszcze poprosiłbym o jakąś fotke tego Bolt Catcha....... Edited July 8, 2008 by Kuki71 Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 No nie do końca...jak odciągniesz zamek i wciśniesz BC to zamek pozostaje w pozycji tylnej http://pl.youtube.com/watch?v=NEGk3jG_A1A Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 (edited) No i masz pierwszy chrzest bojowy mojej mki i już zgubiłem BC gdzieś w lesie. Rzeczywiście jest tandetnie zamocowany, muszę zastąpić go jakąś inną blaszką. Edited July 12, 2008 by Wint Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Ja ten guzik do Bolta zakleiłem takim czyms..takim czyms jak miód do kejenia parkietów( amerykańskie :D)...jest zarąbisty, ma czarny kolor to nie widac, i nie ma wafla zeby cos sie teraz zgubiło :) Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Problem natury użytkowej. Chyba za daleko włożyłem baterię w kolbę. Teraz nie mogę jej ruszyć z miejsca, boję się pociągnąć za kable żeby czegoś nie zerwać. Czy muszę rozkręcać całą konstrukcję ? Jeśli tak to jak I drugie pytanie, a w zasadzie prośba. Prosiłbym o zapodanie jakiś zdjęć BC, najlepiej w zbliżeniu, gdyż swojego zgubiłem gdzieś w lesie a mam zamiar dorobić sobie nowy. Tylko potrzebuje dokładnego wzoru. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Problem natury użytkowej. Chyba za daleko włożyłem baterię w kolbę. Teraz nie mogę jej ruszyć z miejsca, boję się pociągnąć za kable żeby czegoś nie zerwać. Czy muszę rozkręcać całą konstrukcję ? Nie, nie musisz tez tak mialem. Odepnij kable od batki, złap za nia i poruszaj na boki, szarpnij pomałuwyjdzie jesli z czuciem to zrobisz..te zie nad tym namordowalem ale jakos dało rade. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 a nie możesz tylko stopki zdjąć?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts