Miszczo Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Ew. są jeszcze tańsze magi do M47, ale trochę chyboczą w gnieździe magazynka. Ale cena 18 zł za 2. A co do tych magów z powyższego linka - lepiej zakupić drugiego shotguna u Krakmanów i masz 3 magi w takiej samej cenie co 3 magi kupione w tym sklepie. A jak chcesz koniecznie pojedynczo to masz tą aukcje : Magazynek do Mossberga 590 AGM Ps. Możesz też poszukać w dziale sprzedam w komisie. Czasem ludzie sprzedają przeważnie po 10 zł za sztukę pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 (edited) Tuksiak, zrobiłem tak jak poradziłeś czyli podłożyłem pod sprężynkę od blokady przeciwko wpadaniu kulek, niestety kulki nadal wpadają do środka. Edited July 23, 2009 by Bardos Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Niemożliwe, musisz albo odwrotnie to zakładać, albo sam nie wiem co, przy tej konstrukcji i tym, że dałeś podkładkę pod sprężynę, kulki nie są w stanie być wpychane przez springa z maga w stronę tłoka, no szans po prostu nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Nie ma rzeczy niemożliwych. :P Jakoś u mnie pomimo tego wszystkiego kulki pobiera do środka. Może dorobienie tej samej części ale trochę dłuższej pomoże. Quote Link to post Share on other sites
plakon83 Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Bardos, a nie wkładasz tej sprężynki przypadkiem do góry nogami, tzn szeroką częścią w stronę komory? W temacie o tuningu opisałem dorobienie tego dzyndzla, bo w moim egzemplarzu chińskie rączki go nie wsadziły do strzelby w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Za przeproszeniem, nie rób ze mnie idioty, mam do czynienia prawie rok z tą strzelbą i wiem jak i gdzie ma być, a ten dzyndzel sobie już dawno dorobiłem do drugiej strzelby, ale nie zdążyłem go tam sprawdzić, cylinder poszedł. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Sluchajcie, ja szczerze mogę polecić wersję krótką, gdyż rączka duuuużo lepiej się trzyma niż kolba no i nie trzeba jej odkręcać w celu włożenia do pudła :) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 A kto to w pudle trzyma i po co? Każdy sobie bierze wersję jaka mu wygodna, ja osobiście nie widzę szans celowania z czegoś takiego na dystans większy niż 10-15m więc po kiego mi bez kolby? Na tyle to z pistolem biegam. Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 A ja do mojego AGMa wstawiłem chińską M125 ciekawe ile czasu wytrzyma zanim tłok wyleci lufą :P Ma narazie 55 m skutecznego zasięgu i stał się troche głośniejszy, przeleciało przez niego już 200 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 M140, czas działania jak na razie koło 4 miesięcy, koleś wysypuje z niego średnio 1 maga na tydzień ;-). Jak na razie działa. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Swego czasu napisałem recenzje ten strzelby na innym forum, pomyślałem że tu też się przyda. :) Witam Jest to recenzja wyjątkowo udanej AGMowi Strzelby, zakupiona była pod koniec sierpnia ubiegłego roku w krakmanie, czyli replika ma już mniej więcej pół roku. Opakowanie Strzelba w dotarła w pudełku dodatkowo otulona grubą warstwą folii, w pudełku znajduje się, strzelba, 3 magazynki, szybkoładowarka, wycior, instrukcja obsługi, 100 kulek 0.20g, oraz paragon. Pierwsze wrażenie Pozytywne, gdy się podnosi pierwszy raz tą strzelbę to ma się wrażenie że to nie jest chiniol, a coś lepszego, nic się nie telepie. Wykonanie zewnętrzne Za swoją cenę aż za dobre, są nadlewki ale niewielkie, w niektórych miejscach trzeszczy, ale da się to przeżyć. Większość otworów na nakrętki jest zakryta nakładką na korpus. Metalowe jest chłodnica lufy, atrapa magazynka rurowego i prowadnica czółenka, są one wykonane ze stali. Plastik dość łatwo się rysuje, a w niektórych miejscach łatwo się uszkadza. W prawej strony korpusu jest regulacja HU, przed gniazdem magazynka jest przycisk zwolnienia magazynka. Obok spustu po lewej jest bezpiecznik. Replika nie posiada przyrządów celowniczych. Magazynki są wykonane z półprzezroczystego tworzywa Osiągi Zależą od kulek, na 0.20g replika strzela jako tako tylko na wyłączonym HU, a i tak lecą do góry, 0.23g nie używałem ich, dlatego się nie będę się wypowiadał o nich, 0.25g to kulki wprost przeznaczone do tej repliki, na pełnym Hopie kulki lecą prosto do 35 metra, maksymalny oceniam na 40-45 metrów (na 0.20g nawet może być nawet 50m, ale co z tego, skoro skuteczny to gdzieś 25m). Skupienie na 35m to 4-8 cm. Wnętrze Zacznę od lufy Jest ona z aluminium, ma ona długość około 305mm. Komora Hop-up Jest z tworzywa (to chyba oczywiste ;)), ma regulacje, podkręca dobrze nawet w zimę, no i jak da się HU na pozycje normal, to dalej ten cycek wystaje, jest połączony na stałe z lufą, nie jest klejony z nią, bo lufa się obraca w nim. Tłok, cylinder i reszta badziewia Wszystko z tworzywa (oczywiście oprócz pinów i sprężyn), Cylinder i tłok z białego tworzywa, obydwa są ruchome. Dla tych co nie wiedzą na czym polega rapid fire. Tłok i cylinder w pozycji neutralnej. Cofany cylinder pcha tłok który zostaje zablokowany. Dopóki cylinder nie najedzie na dźwigienkę po prawej, tłok będzie zablokowany, nawet jak naciśniemy spust. Gotowy do strzału Wszystko jest dość wytrzymałe, trzeba uważać przy rozbieraniu, gdyż często sprężyna wystrzeliwuje, jak i też trzeba uważać na małe elementy, bo lubią się gubić. Dla tych co myślą by przerabiać części na metal, nie warto zacznie się od jednej, a skończy się na wszystkim, czego sprężyna nie naciągnie, a po drugie jest to po prostu nieopłacalne. Wady i zalety Najpierw wady zacznę od najpoważniejszej, cylinder w tej replice ma newralgiczny punkt, czyli ząb na którym osadzony jest pin z prowadnicą, z powodu zużycia, lub zastosowania mocnej sprężyny, może się złamać. Drugą wadą jest delikatny gwint (Pod komorą HU, tam gdzie jest ta sprężynka) Powodem jest metalowa atrapa magazynka, która bardzo ją osłabia, wystarczy niezbyt silne uderzenie by go złamać. Trzecią wadą jest to że potrafi pobierać kulki do środka, powodem jest cycek (z lewej strony komory HU), który ma je blokować, a jest za krótki, wada ta nie dotyczy wszystkich replik. Zalety, najważniejsza jest stosunek ceny do jakości, nie znajdziesz tak dobrze wykonanej repliki za podobną cenę, kolejną są ponad przeciętne osiągi, zaletą też jest (przynajmniej dla mnie) zachowanie realizmu czyli jak w prawdziwej trzeba przeładować (co wydaje się naturalne w porównaniu do sprężynowych replik pistoletów i automatów), następną jest za taką cenę, regulowany Hop-up, który na pewno pozwoli oddawać precyzyjniejsze strzały. Ogólna ocena Replikę uważam za najlepszą replikę sprężynową do 100zł, jest doskonała dla początkujących z racji osiągów, oraz bardzo prostej obsługi. Replika recenzowana ma przebieg około 3500 kulek, a jej osiągi są nie zmienione, i narazie nic nie zanosi się na to by miała się rozwalić. Oceniam ją na 8/10. Pozdrawiam P.S Recenzowana replika jest repliką brata. Zdjęcia mojej Dla informacji, miała złamany gwint, ale jak widać zostało to naprawione. Moja i brata replika Quote Link to post Share on other sites
veeP Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Panowie - mam pomysł i pytanie:) Mój tato ma tokarkę i mógłby zrobić mi metalowy tłok i cylinder za free... Gdyby wsadził tam jakąś mocną sprężynę lepszą gumkę HU i tanią precke dało by to radę? :) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Niekoniecznie by dało radę, Trzeba też wymienić body, bo nie dało by ono rady utrzymać takiej sprężyny. Nikt do tej pory się w to nie bawił, bo za koszty tuningu można kupić dobrego AEG'a. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 (edited) Dokładnie pixxel, no chociaż gdyby Twój tata chciał się bawić zrobienia też body ale wątpie w to ,że Twój ojciec będzie chciał się w to bawić , 1-że jest tam wiele zakamarków którego na tokarce wątpie żeby dał rade zrobić 2-Szkoda czasu ,bo za 200zł masz shotguna full metal także sorry ale ja bym w takie coś się nie bawił. Wiem o tym ,że 200zł to nie jest mała suma ale też i nie są to miliony także proponował bym zajrzeć tu i pomyśleć nad tym : http://www.taiwangun.com/shotguny/hi-power...0_fps-1655.html Mam nadzieję ,że pomogłem, pozdrawiam serdecznie wszystkich maniaków i tych mniej maniaków AirSoftGun, Patryklen12 Edited December 4, 2009 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
veeP Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Panowie - jestem kompletnie załamany. Przyszedł mój mossberg. Magazynek - lata w gnieździe i nie podaje kulek-nawet jeśli poda to kulki zostają w środku, i niczym nie strzela. Nie ma szans na odesłanie go z powrotem do sklepu bo ledwo go od nich wydarłem. Wtedy przepadną i pieniądze i replika. Co mam robić? :( Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 A gdzie kupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
veeP Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 www.gunsport.pl (Wiem, teraz mi siebie też jest żal)... Problem był banalny. Nie wiem dlaczego, ale trzeba było bardzo mocno ścisnąć magazynek i już działa :) P.s: nie ma to jak nowicjusze:) przepraszam za kłopot, i proszę o przebaczenie. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 jakbyś poczytał gdzie kupować nie byłoby takiego problemu spróbuj na ścisk owinąć maga taśmą izolacyjną (o ile nie ma luzu na śrubkach) Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 (edited) Witam...:D Właśnie 2 godzinki temu dostałem tego shotgunka :D No i wiadomo przystąpiłem do rozpakowania wszystko ładnie pięknie zapakowane folia jeszcze steropian do usztywnienia no i ogólnie w porządku :D Wystrzelałem nim już 4 magazynki no i tu mam problem, a mianowicie z Hop Siupem. Da rade ustawić za pomocą czyjejś podpowiedzi czy będę zmuszony ustawiać go metodą prób i błędów ?? :D Jeśli da radę za pomocą podpowiedzi to będę bardzo wdzięczny jak ktoś podpowie :D P.S Kupiłem na Taiwangun :D Dzięki z góry, pozdrawiam..., Patryklen12 Edited December 14, 2009 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 tylko metodą prób i błędów inaczej się nieda reguluj tak aby uzyskać jak najdłuższy płaski tor lotu kulki Quote Link to post Share on other sites
Sajsu Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Mam zamiar go kupić, ale z tego co czytam to go polecacie i wgl. Moje pytanie brzmi, : Jak shotgun sprawdza się na strzelance, gdy wszyscy z elektrykami biegają, a tego trzeba pompować? :P Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 (edited) Moim zdaniem ten shotgun pomiędzy elektrykami tak średnio się będzie sprawdzał, gdyż AEG ma to do tego, że jest na napęd elektryczny i posiada 10 razy szybszy ROF, a ROF w shotgunach zależy jedynie od jego użytkownika. Szczerze nie radziłbym go pompować, gdyż za tym mogą pójść konsekwencje połamanie cylindra lub tego cyndzelka do spuszczania tłoka, a jest to tylko plastik także ma prawo się połamać. Raczej do pomieszczeń się bardziej nadaje aczkolwiek jak się z kupisz podasz strzału na 2-3 kulce trafisz napastnika z AEGiem w terenie. EDITA: P.S Ma też tu dużo do tego ustawienie Hop Siupa i jakich kulek używasz. Ja osobiście polecam 0.25g przy dobrym ustawieniu Hop-Siupa kulka prosto leci na 40-45m. Hmm... wiem, że nie jest to dużo ale jak na taką sprężynkę to i tak jest ""CUD"", a po za tym 40-45 to jest pułap na którym przeważnie dochodzi do otworzenia ognia. :killer: ROF - szybkostrzelność Pozdrawiam..., Patryklen12 Edited December 19, 2009 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Czy można do tego shota włożyc sprężynę M150? Jaka jest długosc lufy stockowej wewnętrznej? Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 (edited) Czy można do tego shota włożyc sprężynę M150? Jaka jest długosc lufy stockowej wewnętrznej? 1.Nie radzę, gdyż za tą operacją mogą pójść konsekwencje obłamania zaczepu, który spuszcza tłok, cylindra, a nawet może będzie to koniec twego shotguna. 2. a)Po primo on nie ma stockowej lufy b)Po drugo nie opłaca się kupować lufy droższej od niego samego(SHOTGUNA), no chyba, że masz jakiegoś zepsutego AEG`a albo coś. Wątpię żebyś miał taką stockówkę. 3. DO SZKOŁY NAUCZYĆ SIĘ ORTOGRAFII, A NIE. Mod: Z łaski swojej popraw orty, bo mnie w oczy rażą. @bushmaster, nie pytaj więcej o takie coś tylko rusz swój szanowny "TYŁEK" i przeczytaj choćby i cały temat, a potem pytaj jak czegoś nie będzie, a wątpię by nie było. Tutaj o takich rzeczach jest już od zawalenia wątków. Takie pytanie bez przeczytania tematu naprawdę denerwuje ludzi, bo po 10 razy nie mają zamiaru o tym samym pisać. Edited December 20, 2009 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
Pietrucha9807 Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 shotgun jest dobry kiedyś miałem, sprawował się dobrze. Nie było z nim żadnych problemów Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts