gloomer Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Ale to pomaga na luz góra, dół? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Klasycznie, owijasz wszystko izolką, czyli sklejasz body i lufę. Redukuje to luzy, choć znacznie utrudnia rozbieranie repliki, a niestety ten badziew na stocku trzeba często rozkręcać. Zamiast izolki użyłem gumy - jak chłopaki mi radzili. Nadała się świetnie gruba czarna guma z zawieszania bungee, zszyłem końcówki i na 3 pętle trzyma świetnie. @Mikadorus dzięki za głowicę, po cynowaniu i polerce daje rade. W tłoku AP obstukałem tą blachę na głowicy, a na korpusie zrobiłem 4 rzędy nawiertów - udało się go odchudzić z 42g do 35g. Przy okazji, w tym mb-04 całe łoże, zwłaszcza w miejscu tego bajeranckiego chwytu snajperskiego, wygina się jakby gumowe było. Tragedia. up. ma ktoś może na sell stockowy cylinder do tego dziadostwa? Poprzedni wesoły włąściciel repliki wstawił za długie śruby mocowania spustu, które wydarły piękne rowki w cylindrze, przez co pękła na końcu i rączka zostałą mi w ręce :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
Snajpero Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Dzisiaj przyszedł mi mój MB-08, którego zamówiłem u Krakmanów i mam problem. Gdy naciągam sprężynę, to co któryś raz tłok mi nie wskakuje i za nic nie chce tego zrobić. Ponoć siedzi tam wzmocniony tłok i prowadnica. Wiecie może co jest przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Coś blokuje zaczep tłoka (nie powraca na pierwotne miejsce), sprężynka nie cofa zaczepu tłoka, lub tłok jest zjechany/za wąski. Quote Link to post Share on other sites
Snajpero Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Jest to jakiś tłok montowany od Krakmanów, więc może to jest powód. Dziękówa. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Ten tłok raczej nie jest powodem. To chiński szajs ale działa. Lepiej zestaw kupić oddzielnie. Podobnie cenowo a masz jeszcze sprężynę i stockowe elementy w razie "W". Jak nowy to odeślij, jak nie możesz to może być to wina złego skręcenia lub tego co kolega podał 2 posty wyżej. Jest jeszcze patent spiłowanie zestawu spustowego (naprawdę mało) jednak takie operacje lepiej by zrobił ktoś kto się zna na takich sprawach. Mam jeden tak odratowany zestaw i daje radę. Quote Link to post Share on other sites
Snajpero Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Krakmani wymienili tylko tłok i prowadnicę, chińskiego zestawu nie wsadzali, poinformowali mnie jedynie o ewentualnym zakupie. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 (edited) No właśnie o to chodzi. Nie wiem po co dawali wzmocnione podzespoły tam gdzie ich nie trzeba. Dali by wzmocniony zestaw spustowy to byłaby to wreszcie jakaś sensowna alternatywa dla SWD (nawet by ten zespół trzymał do M160-70) to by było już coś. A tak to nadal karabin, który jest dość trudny w tuningu bo na start trzeba wydać o 300zł więcej. Jakby był w stocku TB wzmocniony to przynajmniej ludziska by wsadzały normalne tłoki, normalne prowadnice i springi a nie kupowali tanie zestawy. Edited January 3, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Ale widzisz u mnie w środowisku ten tani zestaw wystarcza bo i tak mam ograniczenie do 600fps :D. Quote Link to post Share on other sites
Snajpero Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Jest to normalne, że po odciągnięciu rączki do tylnej pozycji ona trochę lata góra-dół? Quote Link to post Share on other sites
lysybolek Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Jak oficjalny to napiszę. Mam okazję kupić mb01 za 50zł. Na początek, na tuning byłbym w stanie wydać jakieś 900zł. Chciałbym dowiedzieć się od kogoś bardziej doświadczonego w springach, co powinienem kupić? Dodam, że myślałem na razie o precyzji i uszczelnieniach- na moc przyjdzie czas jak sobie lepszy zespół spustowy zafunduje. . Oczywiście, jeśli jest jakiś spec z olsztyna to prosiłbym o wiadomość prywatną :) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 (edited) Jak oficjalny to napiszę. Mam okazję kupić mb01 za 50zł. Na początek, na tuning byłbym w stanie wydać jakieś 900zł. Chciałbym dowiedzieć się od kogoś bardziej doświadczonego w springach, co powinienem kupić? Dodam, że myślałem na razie o precyzji i uszczelnieniach- na moc przyjdzie czas jak sobie lepszy zespół spustowy zafunduje. . Oczywiście, jeśli jest jakiś spec z olsztyna to prosiłbym o wiadomość prywatną :icon_smile: Powiadasz, że w okolicy Olsztyna jest osoba która oddaje rzeczy za pół darmo? Daj namiar. :icon_wink: Jesteś pewien, że to wella a nie np agm? Co do tuningu to wszystkie części znajdziesz w deltashop'ie i jak dobrze wybierzesz to się bez lufy się w 900zł zmieścisz. Edited January 4, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 (edited) Błagam nie ASpro. Stronę temu pisałem czemu NIEKTÓRE CZĘŚCI SĄ "FUJ". Mendi także się wypowiedział. Już lepiej zachomikować na potem i kupić chiński tuning, komorę pdi, lufę promyka i gumę G&G/ systema. To bardzo fajny zestaw na którym długo biegałem. Praktycznie nie do zajechania. Jak poszukasz po komisie to w 500zł zmieścisz się z tuningiem do ok. 600fps. Dalej zostaje tylko zestaw cylindra z prawdziwego zdarzenia (nie AP) i TB (mech. spustowy) za ok. 200-300zł, akurat ten produkt AP można brać. Edited January 4, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 ^ Chodziło mi o komorę pdi, spust i gumkę, oraz ewentualny dwójnóg czy lunete bo wtedy mieści się w 900 zł bez precki. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 :D sorry ale jako, że delta jest raczej od AP to musiałem się wtrącić. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 ^ Chodziło mi o komorę pdi, spust i gumkę, oraz ewentualny dwójnóg czy lunete bo wtedy mieści się w 900 zł bez precki. Po co mu komora skoro lufy porządnej nie będzie miał? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Po co mu komora skoro lufy porządnej nie będzie miał? Lepsza pdi i jakaś systema niż stockowa komora i przerabianie. Quote Link to post Share on other sites
lysybolek Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 (edited) mb01 + Szukałem części i tak: http://www.specshop....HopUp_do_APS_96 http://www.specshop....roducts_id=2995 http://www.specshop....a_Glowica_Tloka http://www.asgshop.p...ukt.php?id=3371 Jeszcze gumkę trzeba doliczyć tylko nie wiem jaka byłaby odpowiednia. Czy to jest dobra opcja na początek do 900zł na tuning? Jeszcze do tego musiałbym kupić tłumik i przejściówkę, żeby się lufa zmieściła. Z góry dzięki Edited January 5, 2014 by lysybolek Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Gumkę daj systemę energy. A co do lufy, to lepiej wziąć promyka 500mm i nie bawić się w tłumiki i przejściówki. A komorę masz dostępną i trochę taniej tutaj: http://allegro.pl/komora-hop-up-pdi-typu-aps-96-warrior-i3844489697.html Pozdrawiam Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
lysybolek Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Dzięki bardzo za odpowiedź i rady. Dużo nie stracę na tej krótszej lufie? Bo jeśli dość dużo to wolałbym się jednak pobawić w tłumiki. Teraz tylko pozostało znaleźć kupca na m4 i brać się za wella. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Nie odczujesz tego, ba więcej mistrz od sprężyn Dex jest zdania i to potwierdzam, że przy lufie ponad 40cm nie ma różnicy na skupieniu, chyba że jest różnica na wykonaniu czyli promyk kontra pdi. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 (edited) Lipny ten tuning. Tłok i głowica LL to pomyłka w Twoim wypadku bo do stocka tego nie włożysz bo musisz mieć inną sprężynę i prowadnicę.... no i są bez sensu bez wzmocnionego zespołu spustu. Włożyć to je możesz ale po co skoro by je sensownie użyć MUSISZ kupić wzmocniony spust? Powiedz do ilu FPS chcesz go robić, bo jak do 600-650fps to stykną części AA, które są tańsze a od biedy da się stockową sprężynę stosować jako zamiennik gdy są wyśrubowane limity... możliwe, że stockowy spust nie pójdzie w rozsypkę bo tam max m160 (tyle pamiętam) wchodzi. Ech - czytałeś pierwszą stronę tematu? Edited January 5, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Lepsza pdi i jakaś systema niż stockowa komora i przerabianie. Chodzi o kolejność... lysybolek pisał, że na początek chce precyzje, a nie moc, wiec komora, gumka, lufa. Po co mu wzmocniony spust na stockowe bebechy? Z czasem oczywiście kasa będzie to zakupi cała resztę, ale po co zaczynać od dupy strony? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 A po co mu tłok, którego nie włoży? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrott Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Panowie fachowcy :) Nabyłem ostatnimi czasy MB-01 WELL'a .. sprzęt jest stockowy i troszkę "po przejściach" (brak blokady spustu, drugiego spustu i magazynka [chwilowo ładuję go "dolufowo"]) generalnie replika nie jest w złym stanie (przynajmniej wizualnie) ale chciałbym doprowadzić ją do stanu używalności.. na początku rozglądam się za magiem i chciałbym wymienić coś z bebechów.. nie jestem znawcą tak jak niektórzy i nie znam się na tuningu, ale natknąłem się na taki zestaw http://deltashop.pl/pl/l96/410-pelny-zestaw-tuningowy-l96.html czy ktoś próbował coś takiego montować? Żeby poprawić osiągi, co koniecznie musiał bym jeszcze wymienić? Bo muszę dodać że z celnością i zasięgiem (na oko :) +/- 40 m szału nie ma :( wiem że to zdecydowanie za mało jak na kar. snajperski. Proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts