gloomer Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Oooo jutro tego spróbuje bo faktycznie po użyciu telonu luzy zmalały i to bardzo. BlackShaman zrobiłem twój patent i minimalny luz. Dzięki za patent. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 (edited) Spoko. Ja swoją lufę w dwie osoby wkręcałem bo tyle teflonu nawinąłem. Teraz idealnie siedzi :] Edited February 6, 2014 by BlackShaman Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 @gloomer ja wiem co się stało - lufa ci się koliboce... kilka stron temu było o tym - wystarczy kawałek zszytej gumy z pasmanterii, ewentualnie guma z zawieszenia bungee. Zakładasz to na lufę i łoże i nie ma prawa się ruszyć. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 (edited) Właśnie zrobiłem paten z gumy z pasmanterii i nie chciało się trzymać ale to raczej z powodu, że ja mam dwójnóg harrisa zamontowany na łoże. Przez to guma niezbyt czyma ale patent blackshamana jest mistrzowski i wszystko Cię czyma :D. Edited February 7, 2014 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Wrzuciłem właśnie do komisu zestaw cylindra i części laylaxa więc jak ktoś chętny na tutning na najlepszych częściach to zapraszam. Gloomer po myśl o taśmie izolacyjnej lub opasce do kabli, załatwi kłopot. Quote Link to post Share on other sites
Warior01 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Używał ktoś tej gumki: http://deltashop.pl/pl/gumki-hop-up/765-pdi-gumka-hopup-tm-aeg.html ? Jeśli tak to co o niej sądzicie? ;D Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Jak dla mnie nie ma co kombinować. G&G, Systema to bdb gumki do tego karabinu. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Z tego co wiem PDI lubi się bardzo rwać więc nie ma co kombinować. Quote Link to post Share on other sites
komen10 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Witam, jest sens instalować coś takie w Warriora MB-01? -http://deltashop.pl/pl/l96/697-pre-order-tuningowy-zespol-spustu-l96.html -http://deltashop.pl/pl/l96/410-pelny-zestaw-tuningowy-l96.html do tego preckę od promyka i komore PDI? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Spust,lufa i komora spoko.ten zestaw tuningowy, niet. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 (edited) Ja uzywam tej gumki pdi i nie jest najgorsza:-) mam pytanie,zamowilem mancrafta i adapter na kapsuly co2 i czy jak nie wykorzystam calej kapsulki to moge ja zostawic w tym adapterze przez tydzien czy musze wystrzelac cala??pozdrawiam Edited February 12, 2014 by Thaiboxer1988 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Najlepiej zapytaj mancraftow :). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Dorwałem nowe łoże do "Dzidy" i wszystko sobie zmontowałem wpinam magazynek i postrzale tyłek magazynka odskakuje mi do dołu. Oczywiście magazynek nie wypina się ani nic i kulki dalej podaje. Kiedyś coś takiego miałem w poprzednim łożu ale samo zniknęło. Miał ktoś podobną przypadłość? Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Mam to samo i to w nowej replice na nowych magach. Widocznie jest to w standardzie tej repliki. Podklejenie tyłu maga plastrem trochę pomaga. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Mam jeszcze pytanie do gremium snajperskiego. Ma ktoś może pin spustowy? Bo mój magicznie przed sekundą się złamał... Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Jaki pin spustowy? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 łooo to http://deltashop.pl/pl/l96/702-stalowy-pin-ustalajacy.html Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Mam :P za piątaka i przesyłkę mogę wysłać.. Z jakiegoś stocka oczywiście. A to ciekawe że poszedł. Kurcze, ostatnio się czuję jak jakiś magazyn części.. "wszystko po 5-10zł". A to mi przypomina, że pewien osobnik włożył w to miejsce imbusa.... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Ten mój pin tak od samego początku się kruszył. Najpierw poszło jedno ucho, później drugie a teraz kawałek górnej części :D. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Lepiej zamówić u kogoś lub samemu zrobić ten pin z czegoś twardszego niż gównolit. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 No niedługo planuje zamówić cały zespół spustowy i mieć spokój :). Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Może jakieś dofinansowanie dla Mendi'ego za usługę sprzątania tematu? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 (edited) Może jakieś dofinansowanie dla Mendi'ego za usługę sprzątania tematu? :icon_biggrin: Właśnie wpłaciłem Mendiemu ekwiwalent za debeściackie moderowanie tematu. :icon_biggrin: SERIO, niech ma coś z tego. Teraz czekamy na Ciebie LAST! :> Edited February 13, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Podobno Mendi jako łapówkę przyjmuje draże kokosowe :D. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Uwagi do części AA (ponieważ wciąż o cylindrze mało). 1000 kulek na springu dającym 777fps. ... głowica cylindra BEZ amortyzatora a głowica tłoka czerwony laylax (twarda guma). Dziś rozkręcałem i zero śladów zużycia. Solidny sprzęt warty kasy a co najważniejsze tańszy o 130zł od laylaxa (odpada kupno głowicy, która jest w zestawie). Naprawdę fajne cacko. Prowadnica czeska... no tutaj dam minus - rozkręca się biedaczka i łożysko gubiło kulki... O ile sprężyna jest w karabinie to nie jest to problemem bo dociska łożysko.. to jednak bałbym momentu w którym prowadnica rozkręci się w karabinie. Powinna być stabilniej mocowana.. gwint ma z 3cm. Trzeba zakleić ją klejem i bangla, nic się nie rozkręci. Problemem jest to, że bez jej rozkręcenia nie wymienimy łożyska ale.. lepsze to niż ew. rozkręcenie się w środku... Ogólnie wywaliłem lunetę z karabinu. Polecam się przestawić:). Miła odmiana a na te 80-100m to nie problem trafić w sylwetkę. Nawet na prowizorycznych przyrządach celowniczych przeszczepionych z rodziny AK. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts