Across321 Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Umknęło mi, mój błąd :P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Więcej pytań nie mam :D. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Orientuje się ktoś gdzie można dostać taką tulejkę jak tutaj jest? Narazie w Polsce nie ma komór PDI więc jakoś trzeba radzić. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Chodzi Ci o tą białą tulejkę? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Tja 3 się zgłosiło po komorę do mnie ściągnąłbym z japonii nie ma kłopotu, jeden się zdecydował i za nówkę zapłacił 180zł z wszystkim, a reszta płacze, że w polsce nie ma komór. Tuleję kupisz u tokarza, w temacie powinien być odpowiedni rysunek techniczny. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Tą tulejkę sie dorabia ze stockowej gumki HU. Tylko 180zł? To ja stówę przeplacałem -.-. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 (edited) A bo jest darmowa wysyłka z Japonii :icon_biggrin: Edited April 16, 2014 by samael16 Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 samael16 jak na poczatku z twoich wyliczeń wychodziło niecałe 300zł czyli prawie tyle ile zapłaciłbym za 100% pewną transakcję ze sklepem w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 No to kup w Polsce :D. Po prostu teraz jest taniej bo jest darmowa wysyłka. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 A i jemu wyszło tyle, bo 3 chciało komory więc liczyłem wysyłkę do polski i w Polsce cło vat itp. Btw graty PDI są tanie wbrew pozorom tylko w Polsce są jakieś chore ceny ciągle :D Kaczan dzięki, wiesz w asg siedzę dłużej niż istnieje ta wersja wmasga i akurat transakcje ze mną są pewniejsze niż z niektórymi sklepami w Polsce. Kup w Polsce łatwo powiedzieć jak nie ma na stanie nigdzie i pewnie nie będzie jeszcze długo :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 Samael to o kupieniu w Polsce to była ironia :D. Masz za mało postów i dlatego Ci ludzie nie ufają :D. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 Wiem, aż założę sobie temat w dziale zamówień zagranicznych dla spokoju. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 No i przybył do mnie zespół spustu od NEO i co? Kurde problem! Gdy zamontuje go normalnie to zaczep nie łapie mi tłoka :/! Zaczep dopiero łapie gdy dałem podkładki pod śrubki ale nawet wtedy nie łapie zawsze. Elka potrafi również sama wystrzelić gdy tłok zostanie złapany i cofam cylinder. Jakieś sugestie od posiadaczy owego zespołu spustowego? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 Kaczan ja mam taką tulejkę ma ona u mnie 7,6mm :) Dostałem kiedyś przy gumce. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 gloomer rozbierz spust i zobacz w jakim stanie są sprężynki, być może jedna jest już zbyt rozciągnięta. Tą "środkową" sprężynkę która jest połączona z dźwignią i zaczepem tłoka można zastąpić sprężynką od kostki stykowej z gb v3. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 A czy wszystkie części są kompatybilne ze stockowego zespołu spustu? Kazana spotkałeś się z takimi jazdami u siebie? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 Ze stockowego nic nie jest kompatybilne ze spustem NEO (przynajmniej z tych kompletnych które robił). U mnie tylko sprężynki pękały, reszta była ok. najlepiej żebyś go rozkręcił i zerknął co się dzieje w środku. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 Jak podrzucę fotki to obejrzysz mi go? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 (edited) Tak, nie ma problemu. Edited April 17, 2014 by Kazana Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 Myślałem, że normalnie tego nie złożę :D. Ale udało się. Sprężynki wyglądają ok. https://plus.google.com/photos/107992042807501756816/albums/6003354769563432801 Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 Wygląda ok, chociaż sprężynka na pierwszym zdjęciu jest już trochę rozciągnięta. Zobacz czy zaczep tłoka nie ma zbyt dużego jałowego ruchu (tzn. jak duży jest jego ruch bez udziału sprężynki, w jedną i drugą stronę). Jeżeli taki ruch jest zbyt duży trzeba by zmienić sprężynkę, lub w jakiś magiczny sposób przywrócić ją do poprzedniego stanu (krótszego). Zobacz też czy zaczep tłoka nie jest zbytnio zużyty. Ewentualnie kawałek dźwigni ( 2 zdjęcie, lewy dolny skraj dźwigni), który styka się z kółkiem na spuście, jest już zjechany i swobodnie ześlizguje się z kółka. Usuń smar z tego małego kółeczka i z miejsca, w którym się ono ześlizguje na dźwigni, musi być tam sucho i czysto. Sprawdź to wszystko i myślę, że będzie grało. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 (edited) Chyba jednak jestem za tępy :icon_biggrin:. Bo dużej części nie rozumiem z tego co piszesz :icon_razz:. Mi się wydaję, że w ogóle coś jest ostro nie tak z tym spustem i po prostu wykonam zwrot tego badziewia. P.S rzuciłem parę fajnych części do elki na komis. W tym komorę PDI :D. Edited April 18, 2014 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 19, 2014 Report Share Posted April 19, 2014 We wtorek usiądę i trochę poskładam elkę bo przez te zabawy ze spustem rozwaliła mi się trochę rączka przeładowania.Potrzebuję rady w sprawie tyłu od rączki, ponieważ wyskoczyła mi tulejka z tym pinem i sprężynką. Sprężynkę zastąpię jakoś, pin mam, a tulejka się rozpieprzyłą (nie pytajcie jak) i nie wiem jak to podmienić, bo bez tego rączka ani się nie opuszcza ani nie podnosi -.-. Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 Witam Czy chodzi o tą małą mosiężną tulejkę w której pracuje pin? Jeżeli tak to spróbuję wyjąć swoją i dorobić taką lub podobną. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 Dokładnie chodzi mi o to :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts