Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] WARRIOR I (L96) [Well]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tja 3 się zgłosiło po komorę do mnie ściągnąłbym z japonii nie ma kłopotu, jeden się zdecydował i za nówkę zapłacił 180zł z wszystkim, a reszta płacze, że w polsce nie ma komór.

Tuleję kupisz u tokarza, w temacie powinien być odpowiedni rysunek techniczny.

A i jemu wyszło tyle, bo 3 chciało komory więc liczyłem wysyłkę do polski i w Polsce cło vat itp.

Btw graty PDI są tanie wbrew pozorom tylko w Polsce są jakieś chore ceny ciągle :D

Kaczan dzięki, wiesz w asg siedzę dłużej niż istnieje ta wersja wmasga i akurat transakcje ze mną są pewniejsze niż z niektórymi sklepami w Polsce.

Kup w Polsce łatwo powiedzieć jak nie ma na stanie nigdzie i pewnie nie będzie jeszcze długo :D

No i przybył do mnie zespół spustu od NEO i co? Kurde problem! Gdy zamontuje go normalnie to zaczep nie łapie mi tłoka :/! Zaczep dopiero łapie gdy dałem podkładki pod śrubki ale nawet wtedy nie łapie zawsze. Elka potrafi również sama wystrzelić gdy tłok zostanie złapany i cofam cylinder. Jakieś sugestie od posiadaczy owego zespołu spustowego?

gloomer rozbierz spust i zobacz w jakim stanie są sprężynki, być może jedna jest już zbyt rozciągnięta. Tą "środkową" sprężynkę która jest połączona z dźwignią i zaczepem tłoka można zastąpić sprężynką od kostki stykowej z gb v3.

Wygląda ok, chociaż sprężynka na pierwszym zdjęciu jest już trochę rozciągnięta. Zobacz czy zaczep tłoka nie ma zbyt dużego jałowego ruchu (tzn. jak duży jest jego ruch bez udziału sprężynki, w jedną i drugą stronę).

Jeżeli taki ruch jest zbyt duży trzeba by zmienić sprężynkę, lub w jakiś magiczny sposób przywrócić ją do poprzedniego stanu (krótszego).

Zobacz też czy zaczep tłoka nie jest zbytnio zużyty.

Ewentualnie kawałek dźwigni ( 2 zdjęcie, lewy dolny skraj dźwigni), który styka się z kółkiem na spuście, jest już zjechany i swobodnie ześlizguje się z kółka.

Usuń smar z tego małego kółeczka i z miejsca, w którym się ono ześlizguje na dźwigni, musi być tam sucho i czysto.

Sprawdź to wszystko i myślę, że będzie grało.

Chyba jednak jestem za tępy :icon_biggrin:. Bo dużej części nie rozumiem z tego co piszesz :icon_razz:. Mi się wydaję, że w ogóle coś jest ostro nie tak z tym spustem i po prostu wykonam zwrot tego badziewia.

P.S rzuciłem parę fajnych części do elki na komis. W tym komorę PDI :D.

Edited by gloomer

We wtorek usiądę i trochę poskładam elkę bo przez te zabawy ze spustem rozwaliła mi się trochę rączka przeładowania.Potrzebuję rady w sprawie tyłu od rączki, ponieważ wyskoczyła mi tulejka z tym pinem i sprężynką. Sprężynkę zastąpię jakoś, pin mam, a tulejka się rozpieprzyłą (nie pytajcie jak) i nie wiem jak to podmienić, bo bez tego rączka ani się nie opuszcza ani nie podnosi -.-.