Dread Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Późno jest, upierać się nie będę :) A tak serio, to masz rację, 24, a nie 20 :) Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Cześć! Mam pytanie jak jest z wersją SW, a konkretnie czy wszystko jest wykonane ze stali (głównie chodzi mi o rączke przeładowania, bo z moją ostatnią sztuką była tak że yhhh, została mi w ręce (ale była to wersja znalowa). http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191185-RK-01-SW.html taki śliczny :x Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Te wersje SW w gunfire nie są w pełni stalowe. Wiem bo sam zwracałem moją sztukę z tego powodu. Obsada lufy, obsada kolby, lufa, zatrzask kolby są znalowe. Suwadło było stalowe. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 (edited) Te wersje SW w gunfire nie są w pełni stalowe. Wiem bo sam zwracałem moją sztukę z tego powodu. Obsada lufy, obsada kolby, lufa, zatrzask kolby są znalowe. Suwadło było stalowe. No to teraz mam duży dylemat. Ale raczej nie powinno walnąć nic z tego co wypisałeś, jedynie zatrzask wygląda podejrzanie. Przynajmniej lepsze to niż cyma będzie... dzięki za odpowiedź. Edited July 30, 2012 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Potwierdzam, trzeba dość ostrożnie podchodzić do replik SW z Gunfire. Zdarza się, że bojacze zamiast stalowych są mieszane. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Uderz to taktyczny.com. Mają boyie stalowe tylko w opisie jest full metal. Kod produktu 01B mówi wyraźnie, że to wersja SW. Co do tych stalowych boyi to trzeba zejść na ziemię, to tylko repliki, w dodatku drugiej kategorii. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Ładniej wykonane są AK Boyi czy LCT? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 link zdechły. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Boyi - http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/product-1721.html LCT - http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=LCT-AEG-AKS74UN&search=special&rs=aks74u&catid=&cat= Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Witam. Noszę się z zamiarem zakupu 01SW. Ochotę mam przeogromną dokręcić doń TGP-1 ale nie wiem czy gwint na zakończeniu lufy wytrzyma (tłumiczek troszkę waży choć to nie oryginał) .I stąd me pytanie: gwint to stal czy ZnAL?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Według opisu z gunfire lufa jest stalowa, więc "gwint to stal" :wink: Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 (edited) Gwint jest częścią lufy, lufa jest z amelinium, barwiona na czarno. Edited September 3, 2012 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Co do gwintu już wszystko wiem :) Dręczy mnie natomiast inne pytanie: skąd zakupić "suczkę" ??? Różnica 100zł między GF a Taktycznym przemawia na korzyść tego drugiego ale jakoś tak ....... :/ Brał już ktoś od Nich (taktyczny.com) 01SW?? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 (edited) Tak, ja brałem i była cała stalowa oprócz lufy. Edited September 4, 2012 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Ale czy gwint nie powinien być 14 lewy i 24 prawy? | żeby być jeszcze dokładniejszym to M14x1 lewy M24x1,5 prawy (przyda się jak ktoś będzie dorabiał jakiś tłumik etc. Quote Link to post Share on other sites
Kamill07 Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Cześć, Zastanawiam się nad zakupem RK-01SW, na jakie skupienie i zasięg skuteczny można liczyć w stocku? Powiedzmy na te 30, 40m kulki układają się w tarczy A3 czy lepiej/gorzej? Z góry dziękujęza pomoc :icon_smile: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 40 metrów w a3 i troche lepiej, zależy od egzemplarza. Quote Link to post Share on other sites
Kamill07 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Dzięki za odpowiedź, czyli jak na stock nieźle, ale promyk nie zaszkodzi pewnie :icon_razz: Nie wiesz może czy te metalowe mid-capy Boyi dobrze siedza/podają? http://gunfire.pl/pr...ap-do-AK47.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Do suki pakujesz magi 7,62? Profanacja, moim zdaniem. Magi powinny pasować, bo to ten sam producent. Ode mnie pytanie, czy są jakieś banany od RPK74 (najlepiej hi-cap), które będą pasować do tego AKSu? (Osama style) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 (edited) AKMSU miały magi 7,62. Raczej będą pasować, w końcu ta sama firma ;) . Edited September 11, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Kamill07 Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Do suki pakujesz magi 7,62? Się machnąłem, kompletuję sprzęt dla kumpli (AK47) i już się gubię w tych linkach/zamówieniach. Do swojej zamówiłem oczywiście midy do AK74 :icon_mrgreen: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Reno Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Witam wszystkich Zamierzam w niedługim czasie zostać szczęśliwym posiadaczem tej repliki. Prosiłbym o rzucenie okiem na zestaw i ewentualne porady, czy coś zmienić: 1. RK-01SW 2. magazynki midcap do ak47 boyi (http://gunfire.pl/product-pol-1152194527-Magazynek-Mid-Cap-do-AK47.html) - jak rozumiem magazynki będą pasować do repliki? 3. Gumka hop up ULTIMATE miękka lub g&g silikon zielona 4. Bateria.... tylko jaka? Ogólnie poza zmianą gumki nie zamierzam na tą chwilę bawić się w żadne zmiany bebechów - w niedalekiej przyszłości chcę zmienić sprężynę na słabszą, żeby zejść do 320-350 fps. Na stocka, jakie kulki polecacie do tej repliki? I najważniejsze pytanie: jaka jest różnica między RK-01SW z taktyczny.com a tym samym modelem z gunfire albo airsoftguns.pl gdzie replika jest o 100 zł droższa? 100zł wydaje się zastanawiająco dużą różnicą jak za ten sam model repliki, a ktoś wcześniej pisał, że te droższe mają elementy z shitmetalu. Pozdrawiam Reno Quote Link to post Share on other sites
wONsh Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Nie to żem znawcą :icon_wink: ale ad.1) :icon_mrgreen: ad.2) pasują, podają ale do "suczki" magi 7,62 ?! ad.3) G&G ad.4) ja mam do swojej takie http://allegro.pl/pa...2611283293.html i śmiga wszystko jak trzeba :icon_smile: "Suczkę" brałem z Taktycznego i nie zawiodłem się :) Solidne chłopaki :) Zatrzask stalowy, obsada lufy stal, mocowanie pokrywy stal :) ogólnie wszędzie gdzie powinna być stal-stal jest :) Edited September 15, 2012 by wONsh Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Bierz replikę z taktycznego. Magi będą pasować, jednak lepiej kupić plastiki od ak74. Lżejsze i ładniej wyglądają w SU. Guma G&G zielona. Quote Link to post Share on other sites
Reno Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Dzięki panowie za odpowiedź Jak rozumiem nikt nie wie, dlaczego jest taki rozstrzał cenowy między tymi sklepami? Co by nie stukać kolejnego posta na przyszłość: czy jest na forum ktoś, kto próbował "ustawić" rof na tym samym poziomie, jaki jest w "ostrym"? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts