PatOBrien Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 A czy jest ryzyko że się coś uszkodzi albo zgubi (prócz dystansera) ? Najbardziej obawiam się jakiś części od selektora ognia ;/. Nietrzeba wybijać żadnych pinów czy coś? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Co ty gadasz? Można wyjąć HU bez wyjmowania GB. Trzeba wybić pin głowny, zdjąć front, odkręcić komorę od "gondolki", strzelić z GB aby dysza była w tylnim położeni, wyjąć klocek w kształcie L i wyjmujemy komorę. Taaadammm! A nie GB nie wiadomo po co wyjmować :P. Dlatego lubię kawasze bo szybko do komory można się dostać :). Edited May 15, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Jest gdzieś w PL dostępna wersja SW?Bo szukam,szukam i znaleźć nie mogę. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Na ten moment nie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Co ty gadasz? Można wyjąć HU bez wyjmowania GB. Trzeba wybić pin głowny, zdjąć front, odkręcić komorę od "gondolki", strzelić z GB aby dysza była w tylnim położeni, wyjąć klocek w kształcie L i wyjmujemy komorę. Taaadammm! A nie GB nie wiadomo po co wyjmować :icon_razz:. Dlatego lubię kawasze bo szybko do komory można się dostać :icon_smile:. W M4 jeszcze szybciej :) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Wyleciała mi sprężynka od zawiasu kolby, ktoś wie, jakiej wielkości jest ta sprężynka? Quote Link to post Share on other sites
benio56 Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Dzisiaj, po niewielkim przebiegu (400<) zaciął mi sie kałach. Słychać cykanie silnika, ale gb nie reaguje. W środku nic nie wymianiałem. Jest to rk01sw. Co moge z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Podłączyć mocniejszą baterie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Najnowsze dane: Jakiś sylikon- dzieje się co opisałem. guarder przeźroczysty-problem jest tylko na magach pj. dystanser, z-bez niema różnicy. Więc jest nieźle, ale co z tymi magami, kiedyś nie miałem z nimi problemu. Z tym dystanserem, to miałeś zmienić na twardszy albo bardziej miękki i sprawdzić czy nie ma poprawy, nie zaś go wyjmować. Quote Link to post Share on other sites
benio56 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Podłączyć mocniejszą baterie. właśnie na mocniejszej teraz nie chce ruszyć, a wcześniej ruszał. Po za tym za często to się zdarzało Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Odkręć silnik, podłącz batkę, przestaw na auto, zakręć nim, przykręć. Powinno działać. U mnie ma to samo. Edited June 16, 2013 by Pan_Flint Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Wyleciała mi sprężynka od zawiasu kolby, ktoś wie, jakiej wielkości jest ta sprężynka? długość: 14mm. średnica: 4mm grubość zwoju: ~0,8mm Quote Link to post Share on other sites
benio56 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 gb wyczyszczony przesmarowany i działa lepiej. teraz jeszcze takie pytanie: Jaką baterię polecacie do tego aku - LiPo 7,4 czy NiMh 8,4/9,6? Oraz jaka pojemność; i jak to będzie wyglądało z kwestią bezpieczeństwa jeżeli batka będzie leżała na gearboxie? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Nie stanie się nic jej jak będzie leżała na gb. Co najwyżej jak kupisz za duże lipo i je zgnieciesz to najwyżej Ci się replika w rękach " rozgrzeje i zapali" ;p Ale ogólnie jak stokowe części to 7,4 turnigy nanotecha dawaj jakiegoś i ogień! Quote Link to post Share on other sites
Cycu95 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 http://www.madonion.eu/zaczep-kolby-skladanej-ak-p644.html Czy będzie to pasować do rk-01 ? Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Powiedzcie Mi czy wszystkie AK od Boyia w tym RK-01W maja komory zamkowe ze stali czy może zdarzają się z gównolitu? Na GF nie napisali co jest stalowe wiec mam wątpliwość.W przeciwnym razie brał bym Cymę bo na razie nigdy Mnie nie zawiodły. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 (edited) cymy maja wszystko z gownolitu oprocz korpusu, w boyi jest roznie, ale rk-01ws jest całe ze stali. Prawy Alt Ci się zepsuł? Edited August 9, 2013 by Marrtinez Zdublowana treść posta Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 No właśnie SW. Na GF i reszcie sklepów jest tylko wersja "W" więc to inny model jak sądzę,chyba,że się mylę. Pozostaje wysłać jeszcze maila z zapytaniem do sklepu,lecz pewnie odpowiedz dostanę w poniedziałek. Quote Link to post Share on other sites
AS333pl Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Z tego co się orientuje to wszystkie rk mają stalowy korpus, kolbę i pokrywę. Jeśli jednak nie ma "s" to cała reszta drobiazgów jest ze znalu, A te drobiazgi w większości są ważne i trzeba je wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Z tego co czytałem to te drobiazgi to: tylni i chyba przedni zatrzask kolby (tylni zapewne od razu zamówię stalowy z TG), lufa i przyrządy celownicze oraz płytka zamka. O to się nie martwię. Swoją cymkę cioram i jeszcze nic nie odpadło więc tutaj też nie będzie problemów :] Tylko ten korpus-kolba Mnie martwi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 korpus i kolba są zawsze stalowe, tylko wersja z 2007 miała je znalowe. ja bym nie brał z gf, tylko popisał do innych polskich sklepów - niech sprawdzają, czy nie mają full steela. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 AKS-74U RK-01 SW według Gunfire będzie za 2-3(4) miesiące. Po sezonie... Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 SW posiada wszystko ze stali? Czy są jakieś pierdółki znalowe? Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Lufa. Ewentualnie sklep może nie napisać że jakieś mniejsze elementy są znalowe. Stalową lufę można dorwać w jednym z polskich sklepów. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Ale czy ktoś sprawdzal dokładnie co jest zalowe a co stalowe? Może gównolit z domieszką wiórów i dlatego przyciaga? :D Czy mogę ktoś opisać swoje przeżycia z SW? Opłaca się? Bo wydaje mi się,że to jedyna 'stalowa' replika Suki a zależy mi na suce chyba,że są innych firm stalowe? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts