Voo-Doo Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Magazynek? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Chyba dysza za długa, nie wiem na razie dokładnie bo niestety silnik mi padł :( Sprawdzę jak tylko dostanę nowy silnik i opisze co jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 zamierzam przerobić moją m14 socom na wersje wietnamską body sie już robi jescze mam pytanie jaka luneta najbardziej będzie pasować do tamtego okresu? i czy jak ją zamontuje na risie który jest w pokrywie czy coś będe widzał przez nią? jescze mam pytanie może ktoś mi podać jakieś zdjęcia gdzie najbardziej sie przeciera ten karabin albo podać? nigdzie na internecie nie moge znaleść. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 np to: i to http://www.suite101.com/view_image_articles.cfm/748822 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 np to: i to http://www.suite101.com/view_image_articles.cfm/748822 co to za model lunety, ten pierwszy? Z czystej ciekawości pytam. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 (edited) Leatherwood 3-9 x 46 ART, ale głowy nie dam. Edited July 1, 2011 by 50zyt Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 mam problem podczas strzelania moją cymą przestał działać hop up po rozkręceniu wyleciała mała sprężynka i nie moge jej znaleść ona chyba powinna sie znajdować w hopie ale nie moge jej znaleść i mam takie pytanie czy da sie zastąpić ją jakimś innym zamienikiem czy trzeba kupywać całą nową komore? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 mam problem podczas strzelania moją cymą przestał działać hop up po rozkręceniu wyleciała mała sprężynka i nie moge jej znaleść ona chyba powinna sie znajdować w hopie ale nie moge jej znaleść i mam takie pytanie czy da sie zastąpić ją jakimś innym zamienikiem czy trzeba kupywać całą nową komore? no jak nie dosztukujesz innej, to będziesz musiał kupić, logika. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 (edited) Moja komora śmiga bez tej sprężynki ;) Zawsze możesz spróbować dorobić taką ze sprężyny z długopisu albo czegoś w tym rodzaju. Edited July 2, 2011 by snup dogg Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 tak też zrobiłem . mam pytanie czy są jakieś tłumiki dźwięku do tej cymy która nie ma gwintu tylko 3 (rowki) ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Nie wiem jak to w cymce wygląda, ale w G&G można montować inne tłumiki, tylko musi się gwint zgadzać (a nie pamiętam jaki skok jest). Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Tłumiki w cymka można montować tylko w wersji z gwintem, może napisz do sillesji czy by nie zrobili na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Półkownik Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Witam. Posidam m14 socom Cymy od miesiąca ale jest to roczna używka z naprawde niewielkim przebiegiem. Chciałem ją troche tuningować, ale wszytko w granicy przyzwoitej cenie. Chciałbym zamontować poniższe elemety, główne pytanie to 'jaka bateria jest najlepszy" przy tej konfiguracji dodam iż nie oczekuje super maszynki do ścinania krzaków :) 7,4V czy 11,1 Lipo co będzie bardziej przyjazne komponentom ale jednocześnie uradzi upgrade -spręzyna 120m/s -głowica(poprawiona) -prowadnica tłoka (poprawiona) Reszta stock. Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Torus, w większości karabinów jak się blokuje semi należy przełączyć na auto oddać dwa strzały i znów na semi. Dzieje się tak ponieważ któras tam, nie pamiętam która zębatka sie blokuje. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 da sie wyeliminować jakoś ten problem? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 da sie wyeliminować jakoś ten problem? dać do dobrego serwisanta. :P Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Albo zblokować na semi, tylko na jak długo to działa to pokazała moja m14... teraz mam tylko auto. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Jak się przerywacza nie wymieni to się nie ma co dziwić że ma się tylko auto. I nie ma to żadnego związku z zablokowaniem bądź nie na semi. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Ja tam szczęście mam do swojej, po 10tys przerywacz nadal działa. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 mam pytanie czy kompletny gb od tm-a będzie pasował? i czy miejsce razem z silnikiem cymowskim (część która trzyma silnik) będzie do tma pasowała? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Wejdzie w końcu cyma, w dosyć dobrym stopniu skopiowała marui. Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Mam pytanie do obeznanych forumowiczów, znawców m14 i elektryki AEGowej. Dokładniej, kupiłem rok temu m14 cymy używane, pół roku leżało u mnie i czekało na serwis czegoś przy kablach. Okazało się, że jedna nóżka części która zdawała się być MOSFETem (przynajmniej wg sprzedawcy) się połamała i trzeba było wymienić. O dziwo ta część kosztowała około 10zł i jest dziwnie mała. Chce się dowiedzieć co to za część do czego służy i czy mogę w związku z tym, że posiadam takowe cuś przy kablach zamontowane, moge wywalić bezpiecznik? Quote Link to post Share on other sites
asmodean Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 (edited) @Christopher89 gdzie można dostać tą gumkę Mad Bull'a, o której piszesz? Nie moge nigdzie znaleźć.. EDIT: to ta? http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=74&products_id=3129&name=MadBull_-_Gumka_HopUp_Shark_60_Degree_-_Zestaw_-_Czerwona Edited August 8, 2011 by asmodean Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Witam! Kolega ma m14 cymy, a do tego dokupił sobie części od socoma TM - łoże, lufę i GB. I teraz związane z tym moje pytanie: Jakie części z cymy ewentualnie przełożyć do TMowskiego gearboxa? Zębatki? Szkielet? Czy może w ogóle nic nie zmieniać? Z góry dziękuję za odp. Quote Link to post Share on other sites
Sihan Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Witam! Kolega ma m14 cymy, a do tego dokupił sobie części od socoma TM - łoże, lufę i GB. I teraz związane z tym moje pytanie: Jakie części z cymy ewentualnie przełożyć do TMowskiego gearboxa? Zębatki? Szkielet? Czy może w ogóle nic nie zmieniać? Z góry dziękuję za odp. Tylko łożyska i zębatki proponuję :) , ja właśnie tak zrobiłem .Wogóle to te części teraz jadą na M150 SHS i jak na razie nie ma problemu . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts