Lambert Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Tak. I innych, takich jak: G&P, King Arms. W zasadzie nie widzę między nimi różnicy - kiedyś wydawało mnie się, że G&P jest lepszy ale bo ja wiem..? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Na komisie jest ta kopia m3, bodajże king arms, za 170zet. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Odkopię temacik w sprawie Leupolda M3 od KA. Optyka całkiem spoko, tylko na początku miałem problem z ostrością. Jednak po przefokusowaniu ostrość jest wyśmienita. Na realia ASG styka. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Znajdzie się jakaś kopia lunet schmidt & bender (seria PM II)? Albo jakaś bardzo do nich podobna? Ew. czy gdzieś w Polsce idzie dorwać kopię leupolda m3, ale 40mm, a nie 50? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Kiedyś tych blogów 3,5-10x40, stanowiących niezłą kopie M3, było na kilogramy, obecnie faktycznie ciężko z dostępnością. Tu masz zacną optykę, o parametrach zbliżonych do bloga http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/526590 tylko tubus ma mniejszy, przez co światło ciut gorsze. Ale poza tym szczegółem, to cycuś :D Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Kurcze, Mendi - znów ogoliłeś brwi! Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 (edited) Czy mogę prosić o pomoc w wybraniu lunet? Pewnie niektóre były opisywane ale chodzi mi o porównanie: Luneta celownicza KANDAR 4-16x40 AOME red/green Luneta dla wiatrówek Luneta celownicza Hawke Sport HD 3-9x40 Mil-Dot IR Też dla wiatrówek i z powlekaniem soczewek systemem powłok antyrefleksyjnych FC (Fully Coated). Luneta celownicza Leapers 5th Gen 3-12x40 AO MilDot R/G Luneta "True Strenght" cokolwiek to znaczy Potrzebuję lunety która będzie: - Wytrzymała - Będzie "jasna" i będzie dobrze "ostrzyć" - Nie będzie za bardzo "zachodziła mgłą" - Będzie łatwo ustawić krzyż na bliskie "asgowe" odległości - W miarę szybko będzie można składać się do strzału i "zgrywać" oko z lunetą. I ostatnie pytanie. Czy znacie jakąś w miarę solidną lunetę "wiatrówkową" w cenie do 500pln z krzyżem: MP-8 Edited February 8, 2014 by Aurendil Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Kurcze, Mendi - znów ogoliłeś brwi! Pozdrawiam, Lambert Nie wiem Lambert o co Ci chodzi nawet... mi się brody golić nie chce, a co dopiero brwi... Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Kopia leupolda od ACM trafiła mi się beznadziejna (absolutny brak ostrości >7x) i raczej nie chce ryzykować kolejnej wtopy. Znacie może jakieś sklepy za granicą, gdzie można dorwać bloga 3.5-10x40 (bez podświetlenia najchętniej)? Samemu znaleźć nie mogę... Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Poszukaj produktów G&P lub King Arms w WGC albo na eHobbyAsia. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 (edited) I ostatnie pytanie. Czy znacie jakąś w miarę solidną lunetę "wiatrówkową" w cenie do 500pln z krzyżem: MP-8 Za te 500 zł, to możesz pomażyć. Za 500 $ też jest ciężko. Najtańsze to super sniper 10x42 i 6x42 z siatką MRAD. 1350 zł + pół roku czekania. Mam obydwa (na innych zabawkach :: ) i sobie chwalę. 6x42 czasem szpanersko do ASG założę :). Ewentualnie delta optical FFP Potrzebuję lunety która będzie: - Wytrzymała - Będzie "jasna" i będzie dobrze "ostrzyć" - Nie będzie za bardzo "zachodziła mgłą" - Będzie łatwo ustawić krzyż na bliskie "asgowe" odległości - W miarę szybko będzie można składać się do strzału i "zgrywać" oko z lunetą. A na ASG - delta optical Clasic 3 x9x40 spełnia twoje wymagania. Żadna z cytowanych przez Ciebie raczej nie... Edited March 16, 2014 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Miałem leapersa 3-9x40 i obraz był na prawdę wyśmienity. Sądzę, że skoro jest to model "wyżej" to powinno byc co najmniej tak samo dobrze. Z braku dobrych kopii leupolda chyba sobie kupie jeszcze raz leapersa. Tylko że celuję w 4-16x50 AOE. W Chinach i HK można dorwać za na prawdę śmieszne pieniądze (z vatem wyjdzie ~300zł). Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Od 2 tygodni testuje aimpointa micro zamocowanego na mancraftowej replice. Zasieg ustawiony na 60m celnego, z 70-80 calkowitego. Powiem szczerze, ze wiecej do szczescia nie potrzebuje poki co... Replika M4 CQB. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Wpisem powyżej pomyliłeś fora, Fliqu. Przeczytaj jeszcze raz nazwę tego działu i epatuj swoim szczęściem gdzie indziej. Pozdrawiam, Lambert Edited April 13, 2014 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
CarteR Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 ja zamierzam kupić z ACMa 3.5-24x40 ew 50 ze zmienna paralaksa ale nie wiem czy przy np 15-20x powiekszeniu obraz nie bedzie rozmazany i nie lepiej poszukać dobrego 3-9x40-50 używał ktoś? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Będzie. Nie łudż się że w taniej lunecie będziesz miał dobre soczewki. Ceny lunet przez które coś widać zaczynają się w okolicach 1000 nowych złotych. Poniżej tej ceny optyka praktycznie nie różni się między sobą. (pomijam wszystkie chińskie nonejmy bo to nie jest optyka a tylko coś co ładnie na replice wygląda). Jeżeli natomiast chcesz lunetę przez którą da się bez zmęczenia oka coś namierzyć polecam serię Entry lub Classic Delty Optical. I są to niestety najtańsze lunety na rynku. Reszta to tylko repliki. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Arend, Leapersy UTG i Accushoty nie są zabawkami a poniżej 1 tysiąca też są. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Te poniżej tysiąca niestety to jest niestety klasa najniższa. Przejdź się do dobrego sklepu z optyką i porównaj jakość obrazu dawanego przez Lapersa za złotych pięćset a takiego za dwa tysie. Owszem, do asg wystarczą lunetki z niskich przedziałów cenowych, szczególnie że używający ich mają z zasady blade pojęcie o strzelaniu z optyką. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Dobra, Arend - pomentorzyłeś, to teraz dawaj wykładnię.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 DOE 3-9x40 MD ;P Tyle że niedostępna. Trzeba szukać z drugiej ręki. EDIT A nie jednak jeszcze nowe się znajdą http://allegro.pl/luneta-do-wiatrowki-delta-entry-3-9x40-md-i4142075936.html Quote Link to post Share on other sites
Jarhead903 Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Witam Słuchajcie mam pytanie co do tych dwóch lunet: 1. http://gunfire.pl/product-pol-1152199054-Luneta-2-5-10-x-42-Swiss-Arms-DIG.html 2. http://gunfire.pl/product-pol-1152201522-Luneta-ze-stalym-powiekszeniem-4x32.html Czy ktoś coś o nich wie?? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Tania chińska optyka rebrandowana przez niby szwajcarską firmę SwissArms , brandowana przez Cyberguna. Może robić za atrapę celownika na replice, Dłuższe używanie powoduje ból oczu. Jeżeli chcesz tanią a w miarę niezłą lunetę polecę http://allegro.pl/luneta-do-wiatrowki-delta-entry-3-9x40-md-i4142075936.html Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 wie ktoś może na jakim zoomie jest true mil-dot na blogu 3-9x50? Bo nie wiem jak liczyć odległości względem siatki ;/ a żeby podstawić do wzoru to potrzebna jest ta liczba.. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 W airsofcie.?! ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 No :D kto bogatemu zabroni :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts