songoku Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 gumke wymienilem, lufe mam prec systemy, co mozna wymienic dla poprawienia zasiegu ? Quote Link to post Share on other sites
sauron22 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Ale czy warto kupić tą broń, czy 430 fps, jak podaje obecnie Taiwangun, wytrzyma ta broń, proszę o jakieś krótkie stwierdzenie Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 w 0.36 jest metal komora hopsiupa? Nie. Stockowa jest z czarnego plastiku. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 komory stockowe w kalaszkach sa odpowiedniej jakosci. Tylko w emkach trza od razu wymieniac. Quote Link to post Share on other sites
przemekp Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 (edited) Witam, Posiadam ten model Cymy (CM.036a) - moje pytanko brzmi: Czy próbował ktoś z Was zamontować w tym modelu kolbę składaną "na bok" na wzór np. Beryla? Znalazłem sporo informacji nt. standardowej składanej kolby do AKM/AKMS ale mnie interesuje jedynie taki element dla którego nie trzeba będzie wiercić otworów w body (nie liczę oczywiście przeróbek przy kablach itp.) Chodzi mi dokładnie o coś takiego: http://www.allegro.pl/item648428607_zestaw...ana_na_bok.html PS:jeżeli pytanie miało być w innym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego :) Dzięki! Edited June 3, 2009 by przemekp Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 (edited) Kolba od kbk Tantal? O ile się nie mylę to jest montowane w miejsce stałej kolby bez żadnej modyfikacji... Ale gwarancji nie daję. http://www.works11.pl/?product_id=21271&category_id=496 Tutaj mogę potwierdzić, że jest to oryginalna kolba. Edited June 5, 2009 by Germ Quote Link to post Share on other sites
goliat1939 Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 Kolba składana jest na tej samej obsadzie co kolba stała, ale jak znam życie trzeba będzie pobawić się ze spasowaniem. Jak ktoś juz to robił, to nie się pochwali ;) Quote Link to post Share on other sites
Sidd Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 na allegro cymka 036 była po 300zł http://allegro.pl/item654404762_akm_cm_036...etal_pilne.html w sumie okazja :D Quote Link to post Share on other sites
Drakiva Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 (edited) Mam problem,którego sam nieumiem rozwiązać. Mianowicie ten czerwony element przy łożu przesuwa się do przodu i drewno zaczyna latać w przód i tył ręką cofne go do tyłu i troche potrzyma,do energiczniejszego ruch bronią. Macie jakiś pomysł?? Bo wszędzie popodkładałem izolke itp. zeby nietrzęsło się,ale z tym rady sobie dać nie mogę,a jest to irytujące. Edit: poprawiłem nazwę na "łoże" Edited June 16, 2009 by Drakiva Quote Link to post Share on other sites
goliat1939 Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Miałem tak przez miesiąc, potem jakoś się ten element sam ułożył. Nie wiem jak. Albo się wyrobił odpowiednio, albo go "wcisnąłem" za którymś razem odpowiednio mocno. Mam wersję drewnianą. Nie wiem jak z plastikami. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Trzeba wyjąć wycior i małym imbusem odkręcić śrubę pod wyciorem co trzyma kolanko gazowe(tak to się nazywa?) potem docisnąć na maksa do tyłu i przykręcić śrubkę. Jak ja miałem plastiki to to samo miałem. Powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Drakiva Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Dociśnięte jest i popdklejane estetycznie izolką,ale to nic niepomogło.Ja też mam wersje drewnianą :) Quote Link to post Share on other sites
Drakiva Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Słuchajcie mam problem. Założyłem silnik G&P m120 High speed kręci ładnie tylko strasznie grzeją się przewody batka oraz bezpiecznik i silnik przestaje kręcić. Co jest mam rozebranego gb na wieszchu i niema śladu przetarć czy czegoś. Batka naładowana do fula po ostygnieciu przewodów znów działa rozgrzeją się nie ma siły kręcić silnik. Na sucho silnik kręci ładnie i sie niegrzeje. Batka stock 8,4V 1100mah. Any ideas?? Help plx. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Wyreguluj silnik - delikatnie odkręć śrubę regulacji. Jak nie podziała: MOSFET, kable głośnikowe, czyszczenie styków oraz silnika. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Witam. Czym się różni gearbox w tym AKMie od gearboxa montowanego w Cm028 i 031? I czy w Cm035 jest ten sam co w Cm036? Quote Link to post Share on other sites
Gryzli4242 Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Siema, chciałem wymienić body w moim AKM'ie, ale chciałbym, abyście mi doradzili, które spośród tych znalezionych przeze mnie (może macie inne propozycje) będzie pasowało na 100%: http://www.taiwangun.com/shop,show,1040 http://www.taiwangun.com/shop,show,258 http://www.taiwangun.com/shop,show,53 Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Cyma i SRC powinny pasować, ale po co wymieniać znal na znal? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 (edited) A ja mam lepsze pytanie po co psuć wygląd broni wkładając do niego inna komorę zamkową niż była w oryginale... Te komory zamkowe są od AK a nie od AKM to ostatnie od AKS74N to już pomijam Edited August 27, 2009 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
Gryzli4242 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Muszę wymienić body, ponieważ moja się zjechała w tym miejscu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...7980272c0a.html Mianowicie zjechane są: 1. Gwint przy śrubkach trzymających magazynek oraz osłaniających spust (zjechany gwint nie jest śrubek, ale body). 2. Zgubiłem prawdopodobnie przez upadek małą metalową część utrzymującą szczerbinkę (o niej piszę przy okazji i chciałem spytać, czy nie macie takowej na sprzedaż...?). Proszę o podpowiedzi, jakie body wybrać. Chciałbym zamontować kolbę od Tantala. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Body SRC jest podobno badziewne i nie ma co przepłacać. Ja mam to najtańsze body Cymy i nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 (edited) Ponieważ z replik karabinków AK jestem totalnym laikiem proszę o potwierdzenie że poniższa replika to CM.036 Z góry dzięki. I przy okazji, gdzie dokupię stopkę kolby? Edited October 30, 2009 by PRESTON Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 (edited) Chwyt przedni powinien być szerszy na dole, oraz body powinno być kołkowane z tego co się orientuję w 0.36, nie mówię że Twój to nie AKM tylko na zdjęciu tak dokładnie nie widać. Kupiłeś od kogoś ? Edited October 30, 2009 by ajgor_aa Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Wreszcie kupiłeś kałasza Preston :) Wygląda jak 036, rzeczywiście przedni chwyt nie ma rozszerzenia na dole, może się Chinolom zapomniało. Sprawdź na chrono, jak będzie miał 430 fps, to jest na pewno 036. Stopkę powinni mieć Krakmani, ale i tak ją zaraz zgubisz :P Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Wreszcie kupiłeś kałasza Preston :) Wygląda jak 036, rzeczywiście przedni chwyt nie ma rozszerzenia na dole, może się Chinolom zapomniało. Sprawdź na chrono, jak będzie miał 430 fps, to jest na pewno 036. Stopkę powinni mieć Krakmani, ale i tak ją zaraz zgubisz :P Chwyt ma szerszy na spodzie. Ale brak mi do niego maga a podobno jeden taki Stalker go ma. Strzelałem dziś z niego parę "próbnych" serii i muszę powiedzieć że ładnie daje. Jak wiadomo brzydzę się serią AK ale stylizacja wymaga poświęceń :wink: . Obiecuję że w ramach pokuty przeczytam cały topic. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Jak zobaczysz jak to sieje, to sprzedasz te wszystkie swoje badziewne emki :D Maga mam i dam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts