Regdorn Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 No... jak dla mnie to Capri i przyjaciele zrobili co mogli z ich strony, ale jak widać nie o zabawę TVN chodziło, a o nasze zabawki. Foka, o ile wiem, to nikt sie nie pchał przed kamerę, a jeśli już, to lepiej, żeby to był ktoś taki jak np. Capri czy Dzikki niż... ktoś przypadkowy ;) Ja myślę, że ów pan instruktor chciał się polansować i dorobił naszym zabawkom trochę teorii. Nie martwcie się, będzie więcej takich materiałów ;) Malowanie luf nic nie zmieni, ale pan instruktor przecież jest instruktorem :F Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Właściwie jedynym plusem jest to, że nie przedstawili nas jako bandy narwanych wariatów biegających w dresach po lesie z wiatrówkami i gwałcących niewinnych grzybiarzy. Tym nie mniej jeszcze kilka programów tego typu w odpowiednim natężeniu, dookoła sprawy podniesie się smrodek sensacji i skończymy z giwerami w ulubionym kolorze Sylwusi. Link to post Share on other sites
kozłov Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Szkoda że niepomyśleli o słowie "replika" Poto są podróby Ferrari by znajomych oszukać że ma sie Ferrari. A repliki z załozenia jak wiadomo ają imitować oryginał wiec sory co to znaczy replika w jaskrawym kolorze? Replika Glocka z trademarkami a w rózowym kolorze? To chyba Doda to kupi... Link to post Share on other sites
orkanradar Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) HM.. A tak lubiłem czasem oglądać ten prgram.Takiej stronniczości i niewiedzy i..........................jeszcze nie wiem czego bo tylko inwektywy pchają mi sie na usta.A czemu żaden psycholog i socjolog się nie wypowiedział.A czemu nie czepili sie malarzy.A my za to zapłacimy.Teraz policja będzie robić co chwila naloty na strzelanki i brać nas za zorganizowaną zbrojną grupę przestępczą .A może z zazdrości że mamy sprzęt za grube tysiące a oni......... Szkoda słów. Może jakiś bojkot i napisać protest i zarządać sprostowania. Edited April 23, 2008 by orkanradar Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Również oglądałem ów reportaż. Jak zwykle, jak czegoś się nie rozumie to się tego boi, a co za tym idzie - jedzie z góry na dół. Jeszcze kilka takich programów w TV i się skończy na pomarańczowych końcówkach i zezwoleniach na 350 fps+. PZDR Link to post Share on other sites
Mori Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 No i wyszło standardowo - bandziory przy użyciu asg będa robić napady, dzieci bawiące sie militarnymi zabawkami wyrosną na morderców, no napewno będą miały wypaczony umysł. A od dzisiaj juz wiem, że asg - ergo zwykły gaziak - działa jak PRAWDZIWA broń. Pana instruktora z CWKS Legia - pozdrawiam i życzę sukcesów w zyciu prywatnym. Oczywiście malowanie replik na rózowo wszystko rozwiąże, gdyż bandziory nie przemalujż sobie gaziaka na czarno :D Link to post Share on other sites
hichel Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 9mm to samo mnie zabolało ...... Jakieś szowinisty normalnie - tak jakby już kobiet w AS nie bylo :( Generalnie reportaż w stylu TVN - tania sensacja i szukanie problemów tam gdzie ich nie ma... TVN ma jakąś misję zbawiać świat czy co?? Aczkolwiek jak dla mnie załoga Capri i chłopaki z AS widać że się starali... ale reporterzy i instruktor pojechali Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) Witam., No to ja zamawiam w pre-order różową L85 koniecznie z futerkiem!! A listę osób do rejestracji to chyba z WMASGu wezmą. Tylko czekajcie jak wam kapitan Żbik zapuka do drzwi!! :wink: Pozdrawiam. Duncan ?McLain. Edited April 23, 2008 by Duncan McLain Link to post Share on other sites
Garam Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 http://uwaga.onet.pl/1483086,archiwum.html Jak coś to dyskutujemy o tym na "klasycznym ;) " czacie Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Jaskrawe repliki-Np. Kałach produkcji cymy.,,Dziś mamy do zaoferowania wersję różową.Kolba oraz okładziny wykonane w kolorze fioletowym, a reszta w różowym. :wink: Link to post Share on other sites
luxis Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Panowie kto z was dołączy się ze mną do Big zamówienia na różowe glocki?? ŻAL.PL Link to post Share on other sites
Krzysiekpila Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 uff xd nic złego nie mówili na szczęscie :P tylko cos o znakowaniu replik Link to post Share on other sites
Fizia Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Witam , Jakoś nie widzę pozytywów w tym materiale + jak różowe P90 będzie pasować do mojego zaje*bistego zielonego munduru . Po za tym po moich doświadczeniach w TV (miesiąc praktyk) 50% informacji to czysta manipulacja(przynajmniej w pozanańskim oddziale TVP) Pozdrawiam , Fizia Link to post Share on other sites
Killeropreist Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Bez przesady z tą dyskryminacją, gafe poprostu popełnili a jak by sie przyczepic to wogóle nic o ochronie oczu nie było mówione, mnie osobiscie nie było miło tego oglądac, no z początku ok, obgadanie oco w tym chodzi, ale później masakrycznie.. i do tego ten "różowy zamek" nie no trzymajcie :poddanie: Link to post Share on other sites
juni_or Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Oczywiście zrobili z nas potencjalnych przestępców... ale czego się po TVNie spodziewać. Pomysł z malowaniem zamków i końcówkami iście śmieszny. Mam tylko nadzieję że nikt w Sejmie nie wpadnie na pomysł regulowania środowiska ASG. Dobrze że chociaż Panowie pokazali się z dobrej strony. Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Temu co poddał pomysł TVN-owi każdy prawdziwy maniak powinien zasadzić potężnego KOPA! Nic tylko czekać aż jakieś ważniaki z rządu wymyślą coś "inteligentnego" w sprawie replik i ASG. Będziemy biegać z różowymi replikami i każde spotkanie asg trzeba będzie zgłaszać policji. Do osób występujących w reportażu: Wiecie że w razie draki będziecie współodpowiedzialni za konsekwencje :P Jednym słowem totalna porażka ! Link to post Share on other sites
Mateo Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Ludzie jaka rejestracja?? To pierwszy krok do tego, żeby policja na tym łapę położyła i będzie jak z czarnoprochową w projekcie ustawy o broni przygotowanym przez KGP. Poza tym można sobie kupić np Berettę wiatrówkę bez rejestracji i też napadać na banki. Na bank można napaść tez i z hukowcem. O ASG powinno się mówić, ale nie w ten sposób jak w tym programie. Ty niestety moim zdaniem autorzy trochę zmanipulowali wypowiedzi, aby wycisnąć sensację z tego. Cóż zwykłe hieny z TV. A my potrzebujemy rzetelnego informowania o ASG. Schodzenie do informacyjnego podziemia z ASG też naszemu hobby się nie przysłuży. Link to post Share on other sites
AnR Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Na szczególna pochwałę należą również policjancji wnikliwie analizujący repliczkę za szybą włącznie z patrzeniem się w lufę. Brawo! :> Link to post Share on other sites
Biper Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Z założenia twórców materiał miał przekonać społeczeństwo że repliki trzeba znakować(czerwona lufa fe), no ale koleś z tym jaskrawym zamkiem całkiem popłynął :roll: Zarejestrowanie broni lub pozwolenie bym zniósł, może mniej gówniarstwa(nie chodzi tu o wiec tylko o usposobienie) by sie kręciło. Ale czerwonej lufy to był już nie zniósł, czarna farba i "ANARCHIA" ;-) A reportaż mógłby sie zakończyć pozytywnym stwierdzeniem: "lepiej żeby ktoś napadł na bank z repliką niż z prawdziwą bronią". Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Reportaż do połowy interesujący, od połowy miałem wrażenie jakby został on skierowany przeciwko nam. Panowie z Uwagi chyba zostali zhamerykanizowani. Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Capri zrobil co mogl, podobnie jak strzelajaca zaloga (oj, MARPATow to tam multum bylo ^_^). Fajnie przedstawiony przekroj spoleczny, ze bawia sie wszyscy i podchodza do tego zdrowo i odpowiedzialnie. Material z dziecmi - przegiecie totalne. Rozowe koncowki jak "na zachodzie"? A ze pierwsze co ludzie robia "na zachodzie" to przemalowywanie koncowek to ani slowa nie bylo. Chlopaki dali z siebie jak najwiecej i bylo to w stu procentach pozytywne - nie mozna im niczego zarzucic. Najwiecej ciala daly sluzby mundurowe w zoltych kamizelkach ignorujac problem repliki na wierzchu i genialny pan instruktor, dla ktorego Glock KWA (bez jakichkolwiek oznaczen broni ostrej!) jest identyczny z ostrym odpowiednikiem (ktorego z reszta zamek jest metalowy i swieci sie jak psu jajca, w przeciwienstwie do chropowatego, plastikowego KWA). Jak obejrzla to ktos z wladzy - bedzie gnoj. Trzeba sobie to jasno powiedziec. Kazdy cywilizowany kraj rozwiazal by te kwestie normalnie, ale po caloksztalcie dzialalnosci Ewy Sowinskiej - nie ma co liczyc na inteligentnych politykow. Link to post Share on other sites
naytec Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Broń, broń, broń, broń... Gafa ze strony pana z Capri, moim skromnym zdaniem. Link to post Share on other sites
Fizia Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Witam , Tak samo jak "zabijanie" i dodanie później słowa "ale" przez jednego z maniaków które to słowo w socjotechnikach unieważnia poprzednie komunikaty niweluje je Pozdrawiam , Fizia Link to post Share on other sites
Regdorn Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Panowi redaktorowi zdaje się oczy zaświeciły na widok ruchomego zamka w gazowym Glocku (to jest replika, sprężynowy już nie ;)) i wyszło "jak w prawdziwym". I to nawet pan instruktor podkreślił, że zupełnie jak w prawdziwym, no to znaczy, że zupełnie ;) Jakby to miało jakiekolwiek znaczenie, poza negatywnym dla przestępcy w przypadku użycia. Ale powiem Wam jedno... TVN swój cel osiągnął. Nawet nasz serwer obciążacie :F Link to post Share on other sites
Krzysiekpila Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 jeszcze dojdzie do tego ze za pare miechów ustawa wejdzie na zakaz albo za pozwoleniem...;/ ******y tvn... Link to post Share on other sites
Recommended Posts