gloomer Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 I tak sniperzy asg wymarli, ponieważ skończył się ciężkie kulki. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 8mm to przesada, ale lufy wide bore (6.23) od Orga, czemu nie:) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Era kupowania luf pod kulki, czego to się dożyło. :D Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Wsadzisz lufę 8mm, wypuszczą kulki 8mm które znów będą puchnąć i tym sposobem dojdziemy do kalibru pb... Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Zawsze mnie ciekawiło dlaczego to taki problem zrobić dobre białe ciężkie kulki, czemu takie firmy jak g&g się nie podejmą? Zgaduje że jak zawsze skoro nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. :) Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Dokładnie tak. Trzeba poczekać aż chłopaki z MC wypchną tyle konwersji snajperskich że popyt będzie wystarczający żeby się ktoś tym rynkiem na poważnie zainteresował... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Pomysł grillowanych kulek jest dosyć ciekawy. Ale upierdliwy w praktyce... Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Z drugiej strony to ciekawe, widok snajperów na polu bitwy z kuchenkami turystycznymi smażących swoje kulki :icon_biggrin: Edited March 8, 2015 by zajcu97 Quote Link to post Share on other sites
lech Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Tak sobie po cichu śledzę ten temat i dochodzę do jednego wniosku. Ciesze się, że sprzedałem snajperkę i przerzuciłem na wsparcie :D Edited March 8, 2015 by lech Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 (edited) Dla ludzi cierpliwych sniperstwo jest... :icon_razz: dotyczy to zarowno boju jak i umiejetnosci skladania repliki, dopieszczania jej, jak i zdobywanie amunicji. Kto rozsadny to zrobil zaopatrzenie z gory na conajmniej pol roku :icon_smile: Nie jeden sniper ma ze 2 paczki roznych firm kulek, gorzej maja ci, co czekaja na gotowe opisy aby kupic to i to i zrobic tak a nie inaczej - zwykle jest juz za pozno :icon_biggrin: A jesli bedzie potrzeba wypiekania kulek w piekarniku - nie widze problemu :D Edited March 8, 2015 by oofo Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 ...w marynacie miodowo-musztardowej... Albo od nowości wykąpać je w preparacie higrofobowym... Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Dobry pomysł z marynatą. Dodałbym jeszcze do niej chili. A niech popiecze delikwenta jak dostanie od snajpera :). Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Nieee, bo chili lufy madbull i inne alu wynalazki, wyżre od środka. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Postrzelałem dzisiaj znowu z rocketsów bo się okazało, że miałem uszkodzoną gumkę HU xD, więc wymieniłem. Powiem tak latają cudnie, tylko żeby nie zaczęły puchnąć. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Już mi przyszły 0,36 ale przetestuję aż w weekend. A skoro zaszedł temat kuchni i konserwacji, to o to recepta ode mnie :icon_smile: Trzymać kulasy w smalcu! 1. Poh... wilgoć 2. Smaruje układ wewnętrzny 3. Przy głodzie - można ssać, jak cukierka :icon_smile: 4. Dzięki smalcowej powłoce kulki muszą fajnie latać Tylko z podkręceniem będzie kicha... Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Przy okazji mógłbyś sprawdzić czy lepiej latają kulki czy skwarki :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Przysięgłem sobie nigdy więcej nie kupować Rocketsów ale przełamałem się i kupiłem 0.43g. W ten weekend będę mógł je przetestować, kolejne testowanie na Borderze, jeśli dadzą dobre wyniki wstępne. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Ja też na dniach na będe 0.43 rocketsy. Strzelanie z szybkich 0.30 po wczorajszej imprezie mnie przestało bawić raz na zawsze. Więc Panowie ( i Panie oczywiście). Testować, opisywać, sam niebawem dopiszę swoje spostrzeżenia. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Kupiłem paczuszkę 0,43 jak znów będą rosnąć trzeba będzie znów reklamować Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Postrzelałem dzisiaj znowu z rocketsów bo się okazało, że miałem uszkodzoną gumkę HU xD, więc wymieniłem. Powiem tak latają cudnie, tylko żeby nie zaczęły puchnąć. Wyprałeś je wcześniej czy bez prania jest cudnie? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Bez prania xd. Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Jutro będę miał 0,43 i jestem ciekaw jakie bedą w porównaniu do pierwszej wersji rakiet ze srebną naklejką (ostatnio trochę strzelałem z nich)... Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Panowie, czy ktoś spotkał się kiedykolwiek z tym: http://www.proairsoftsupplies.co.uk/acatalog/Nuprol-0.40g-BBs-Ultra-Heavy-Diamond-Grade-3000rnd-White-9106.html http://www.proairsoftsupplies.co.uk/acatalog/Nuprol-0.43g-BBs-Ultra-Heavy-Diamond-Grade-3000rnd-White-9107.html#SID=1 Na airsoft mechanics są dobre opinie (nawet bardzo) na temat tych kulek. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Chyba jeszcze nikt tego w Polsza nie miał w łapkach :D. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Dystrybucją Nuprola (czyli WE i WE Europe) zajmuje się GF. A że GF ma własną linię kulek to chyba sami sobie nie będą robić konkurencji. Jutro powinny do mnie przyjść 0,43 rocketsy. Mam jeszcze 1,5k platynowych rakietek z 1 serii, więc spróbuję przestrzelić i pomierzyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts