Sterling Archer Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Co do Shootone. Myslicie, że miałoby sens próżniowe pakowanie kulek (odsysanie powietrza z worka foliowego) po 100 sztuk po otwarciu paczki? Bo 1000 ciężko wystrzelać w 2 tyg, a po takim czasie mniej więcej przestają być użyteczne. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Mi po 6 tygodniach nadal hulają w pdi, która waga shootone ci tak szybko spuchła? Na opakowaniu jest 2 miechy przydatności od otwarcia paczki, w teorii jakby je od razu po otwarciu rozsypał i próżniowo zamknął to było by to samo co fabrycznie i mogłyby tak dłużej poleżeć. Teoretycznie... a jak w praktyce będzie, to trzeba by sprawdzić. Z tym, że podejrzewam, że za 2 miechy to całkiem inne kulki zabłysną na chwilę. Praktyka wskazuje że białych, ciężkich kulek nie ma sensu chomikować, bo tak czy tak, niezaleznie sposobu opakowania i temp. składowania, rosną. Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Kulki shootone pakowane próżniowo trzymają wymiar 2 mieś po otwarciu a nie 2 tyg bynajmniej tak deklaruje producent. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 (edited) A moje shootone doszły uszkodzone, a w zasadzie to opakowanie, obie torebki mają 2 malutkie dziurki, tak jakby ktoś się szpilką bawił czy coś, a że przyszły w nieuszkodzonej kopercie bąbelkowej, prawdopodobnie były takie przed wysyłką To jak, warto mrozić czy to nic nie da? Edited June 6, 2016 by Giermen Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Mrożenie nic nie daje jednak, ewentualnie moze tylko spowalnia proces. Wiec w polaczeniu z prozniowym pakowaniem moze i by rok wytrzymaly Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Mi po 6 tygodniach nadal hulają w pdi, która waga shootone ci tak szybko spuchła? Na opakowaniu jest 2 miechy przydatności od otwarcia paczki, w teorii jakby je od razu po otwarciu rozsypał i próżniowo zamknął to było by to samo co fabrycznie i mogłyby tak dłużej poleżeć. Teoretycznie... a jak w praktyce będzie, to trzeba by sprawdzić. Z tym, że podejrzewam, że za 2 miechy to całkiem inne kulki zabłysną na chwilę. Praktyka wskazuje że białych, ciężkich kulek nie ma sensu chomikować, bo tak czy tak, niezaleznie sposobu opakowania i temp. składowania, rosną. 0,43 blokują się już w magu SR25CA, strzela jedną, trzeba wypiąć, wpiąć i strzela znowu jedną. 16 dni po otwarciu. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 0,43 blokują się już w magu SR25CA, strzela jedną, trzeba wypiąć, wpiąć i strzela znowu jedną. 16 dni po otwarciu. Paaaanie, jest różnica pomiędzy zacinaniem się kul w lufie i w magach. Niestety, ale szorstkie kulki (słabo wypolerowane) mają tendencje do blokowania się w magach dwurzędowych, wcale nie muszą być spuchnięte by to robić. Dzięki Shamoth za info, też brałem Edgi pod uwagę do mojej zapasowej snajperki, a wychodzi na to że trzeba będzie znowu kupić PDI. BTW. Mógłby ktoś w wolnej chwili ustawić swoją gazową snajpę na 500fps (na 0.20g) i sprawdzić jaki wynik będzie na 0.43g ? Może wieczorem będę szczylał to sprawdzę. 0,43g jakichś konkretnych użyć? Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Obojętnie Mendi jakie te 0.43g. Aktualnie strzelam ze Straightów, ale szkoda tak zacnych kulek na takie pomiary ;) Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Czyli mówisz, że polerka i będzie ok? Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Ten test kulek chyba się w tym roku nie odbędzie tak apropo :P Quote Link to post Share on other sites
Ozzy Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Chyba nowość w sklepie na S. 0.36g armatech jasnoszare, ktoś strzelał? Quote Link to post Share on other sites
TNTx2 Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Znajomy na ostatniej strzelance miał, pożyczyłem parę od niego. Są sporo ciemniejsze niż madbulle i guardery 0.4. Widoczne były na niektórych kulkach żółte odbarwienia, na pierwszy rzut oka nie było widać większych ubytków. Latały w miarę stabilnie, ale też nie było jakiejś większej rewelacji. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Chyba nowość w sklepie na S. 0.36g armatech jasnoszare, ktoś strzelał? Mam całą palete armatechów 0,2-0,36, robię im test, powinien pojawić się na głównej w tym miechu. Quote Link to post Share on other sites
Thomas9999 Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 To ja czekam na testy Armatechów :) A co do ShootOne mam mieszane uczucia mam 0.36 otworzyłem jedną paczkę i niektóre są lekko popuchnięte i powodują u mnie zacinki w lufie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Na fejsie są już te kulki od Angoli w różnych wagomiarach :) Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Ozzy Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Gdzie szukać na fejsie? Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 https://m.facebook.com/groups/1762086734004862?ref=bookmarks Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 (edited) Macie jakieś namiary poza pejsem, bo nie mam konta i nie zamierzam zakładać. Edited June 15, 2016 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Obojętnie Mendi jakie te 0.43g. Aktualnie strzelam ze Straightów, ale szkoda tak zacnych kulek na takie pomiary :icon_wink: Sorka, zapomniałem, zarobiony jestem, może dziś się do swojego wiosła dokopię, bo na dnie szafy jest, a szafa pełna replik serwisowych. Macie jakieś namiary poza pejsem, bo nie mam konta i nie zamierzam zakładać. +1 Polać normalnemu. Swoją drogą, to strzelał już ktoś z tych zamówionych w UK kulkuff 0,45g? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Wyślij gołębia xD Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
żaku90 Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 (edited) http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2JuDd/ Tutaj ProBall-e dla ludzi bez facebooka :icon_wink: Edited June 15, 2016 by żaku90 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Cena kosmiczna. Chyba narazie zostanę przy SO. Nawet gdybym miał połowę wyrzucić do śmieci to wyjdzie taniej a latają przyzwoicie. Quote Link to post Share on other sites
TNTx2 Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 (edited) mareq, tylko że nawet starannie wyselekcjonowane shootone mogą latać gorzej od proballi. Z resztą, jeśli masz fest porządnie poskładaną replikę i się ,,nauczyłeś'' jej zachowania zależnie od sytuacji, to możesz takich kulek zużywać mniej niż 200 na strzelankę, włącznie z regulacją hopka i lunety na początku... W praktyce wychodzi taniej takie snajpienie niż bycie typowym szturmowcem wystrzeliwującym co strzelankę około 1500 G&G :icon_wink: Edited June 15, 2016 by TNTx2 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 mareq, tylko że nawet starannie wyselekcjonowane shootone mogą latać gorzej od proballi. Mogą, ale nie muszą, właśnie o to cały czas chodzi, by sprawdzić. W praktyce wychodzi taniej takie snajpienie niż bycie typowym szturmowcem wystrzeliwującym co strzelankę około 1500 G&G :icon_wink: Tak, tyle że takie 0,25 czy 0,28 od G&G, które nie tną sie w niczym i świetnie latają, dostaniesz w każdym szanującym się sklepie, natomiast ciężkich, DOBRYCH, snajperskich kulek w zasadzie obecnie nie ma i dlatego się każdej brzytwy chwytamy. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Ja mam akurat porządnie poskładane repliki i na jedną strzelankę ze snajperki to nieraz zużywam do 50bb a jak biorę szturmówkę to mój rekord jest 800bb a typowo poniżej 500. Na kulki też mnie stać ale szkoda wywalić mi tyle kasy na kulki, które nie wiadomo jak latają, nie wiadomo ile ważą naprawdę i nie wiadomo kiedy spuchną. Gdyby nie było żadnej alternatywy to może bym się skusił. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts