FullX Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 (edited) Dziękuję za rzeczową odpowiedź. Na moim worku nic nie pisze, bo został szary, ten próżniowy, ale zewnętrzny też był i tam pewno pisało, nie zwróciłem uwagi. Czyli te kulki po kilku miesiącach ze zwykłych stockowych luf robią w magiczny sposób preclufy :icon_wink:. Może się komuś przyda: razem z OneShotami leżały Guardery 0,36 -nie spuchły, wystrzeliłem setkę bez zacinki. Natomiast One Shoty wszystkie są do wywalenia. Mendi: Zauważyłem, że zniknęły OneShoty z ofert sklepów, czego teraz używasz? Dzięki i pozdrawiam :icon_smile: Edited January 29, 2018 by FullX Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Z łatwodostępnych to obecnie Specna. Używam od 0,36 do 0,45. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Teraz na GF jest promo na Madbulle w słoiczkach. Quote Link to post Share on other sites
Piotrzak Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 (edited) Dobry, Czy miał ktoś może problem z nowym rzutem Specn .43? Bo niestety moja VSRa się prawdopodobnie z nimi bardzo nie lubi i jestem ciekaw, czy ktoś też miał z nimi jakieś problemy. Już pomijając fakt, że nieziemsko syfią w lufie... Setup: komora AA + rhop + PDI 6.01 469 + Maniek z redukcją na dziesięciu barach, co daje około 2.3J Edited February 6, 2018 by Piotrzak Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Siemanko ;) Przerabiał może ktoś kulki od Action Sports Games (Dania)? https://www.militaria.pl/action_sport_games/kulki_asg_precision_ammunition_heavy_0,43_g_1000_szt_18724_p88996.xml?cat=245 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Gdzieś w internetach trafiłem na info, że to rebrand BLSów. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 17, 2018 Report Share Posted February 17, 2018 Używam ASG Precision 0,4g już od dawna. Bardzo dobre kulki, chyba najlepsza jakość/cena. W precce 5.98 500mm z flathopem i przy 600fps'ach latają lepiej niż specny 0,4g. HPA imo przebajerowane, nie warte swojej ceny. Taka nowinka https://www.longbowbb.co.uk/product-page/longbow-0-48g-x-1000 Chyba najcięższe, białe i dobre kulki na rynku. Ciekawe, ciekawe... Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Kupiłem 0.43g, w niedzielę przerobiłem ok. 100- 200 szt. iii U MNIE dupy nie urywają. Promyk, komora stock, zielony km-head, strzykawka, 585 fps +-3. Potrafiły złapać spory rozrzut. SA latały mi lepiej, ale pokombinuję z R-Hopem/ flat-hopem i może uda się to poprawić ;) Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Używam ASG Precision 0,4g już od dawna. Bardzo dobre kulki, chyba najlepsza jakość/cena. W precce 5.98 500mm z flathopem i przy 600fps'ach latają lepiej niż specny 0,4g. HPA imo przebajerowane, nie warte swojej ceny. Taka nowinka https://www.longbowb...ow-0-48g-x-1000 Chyba najcięższe, białe i dobre kulki na rynku. Ciekawe, ciekawe... Są jeszcze 0.49 od novritsch, choc obstawiam ze to to samo, bo ciezko zeby sie nagle dwa rozne takie ciezkie biale materialy pojawily Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Kto jeszcze pamięta rocketsy U mnie wciąż puchną. https://zapodaj.net/49376bb7cdf41.jpg.html https://zapodaj.net/36deede3f83aa.jpg.html Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Nie no iliganckie, identycznie jak shootone 0,43 g z obecnych serii, 2-3 miechy po otwarciu worka. Dzisiaj ok. 600 takich kulek do kornów poszło. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Ja je suszę i są idealne pod namiot. Wchłaniają tyle wilgoci że namiot nie jest mokry od skroplonej pary w środku. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Są jeszcze 0.49 od novritsch, choc obstawiam ze to to samo, bo ciezko zeby sie nagle dwa rozne takie ciezkie biale materialy pojawily Sądzę, że to będą te same kulki. Waga pewnie też ta sama, trzeba by zważyć garść tych i tych kulek i wyciągnąć średnią wagę. Z praktyki wiem, że G&G , Guarder, 5.95 i inne kulki różniły się wagą czasem nawet 0,03g, więc tutaj 0,48, a 0,49... to samo raczej. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Up wczoraj znalazłem w warsztacie końcówkę specn 0,45 kupionych w lipcu zeszłego roku. Zostało ok. 150 kulek, spuchły, nie wchodzą w pdi, tną się w magach, część z nich przechodzi przez promyka. Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 A może sprawdziłeś suwmiarką jakie mają wymiary kulki po tak długim leżakowaniu ? U mnie trzymają wymiary ale na 80m porażka. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 Specny 0.43 bio z połowy zeszłego roku trzymają się dzielnie. Aczkolwiek w domu powietrze na 19% wilgotności, więc sucho jak wiór. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 Też właśnie miałem wrażenie że dziwnie zaczęły latać. I zaczęły się czasem problemy z przeladowaniem. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 Ja miałem kupione w lipcu 2017 i narazie żadnych zmian. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 Wymiary mają ok. 6,02 do 6,03 dlatego pdi nie sce, a promyk łyka niektóre. Dziwna sprawa, choć faktycznie worek leżał otwarty w piwnicy. Przy okazji generalnego sprzątania warsztatu, znalazłem masę innych kulek, do granatów poszły m.in. wszystkie zeszłoroczne shootone i proballe - pomimo zamkniętych worków i tych osuszaczy, ich wymiary sięgały 7 mm. To co zostało i nadaje się do strzelania: A przy okazji, te longbowy 0,5 g to świetnie latają, szkoda tylko że słabo je widać z racji barwy. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 Wymiary mają ok. 6,02 do 6,03 dlatego pdi nie sce, a promyk łyka niektóre. Dziwna sprawa, choć faktycznie worek leżał otwarty w piwnicy. Przy okazji generalnego sprzątania warsztatu, znalazłem masę innych kulek, do granatów poszły m.in. wszystkie zeszłoroczne shootone i proballe - pomimo zamkniętych worków i tych osuszaczy, ich wymiary sięgały 7 mm. To co zostało i nadaje się do strzelania: A przy okazji, te longbowy 0,5 g to świetnie latają, szkoda tylko że słabo je widać z racji barwy. A PERŁA to jaki kaliber?.. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 A PERŁA to jaki kaliber?.. Jedyny słuszny! Quote Link to post Share on other sites
utalkin Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Chcąc zakupić dzisiaj kulki na GF zobaczyłem, że wprowadzili do swojej oferty te od słynnego youtubera na literę N. Są różne wagi i UWAGA nawet 0.49 ! Zamawiam na próbę do swojego mancrafta zobaczymy jak to lata. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Mówisz, że Nemo z Matrixa robi własne kulki? 65 zet za 555 kulek, no nietanio. Z wysyłką wyjdzie kulka po 10 gr. No ale pikna butelka gratis... Quote Link to post Share on other sites
trex33 Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 mendi bo ta cena to właśnie za tą butelke jest żeby potem łatwiej sypać rocketsy do hi capa :D Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 Cholernie drogie te kulki od Neo, ale musze przyznac ze na ostatniej strzelance na jakiej bylem mialem mozliwosc przestrzelenia na nich (czyli 0.46) i na moich specnach (0.45) to niestety ale roznica ogromna na plus dla N... :P przede wszystkim widac ze ladniej wypolerowane i nie trzeba robic selekcji, po drugie w mojej replice (Wel MB 4411) jest taki dziwny system ladowania kulki ze jest ona prowadzona w takiej prowadnicy w momencie przeladowania. I na specnach jest problem, przy przeladowaniu, musialem przechylac bron do przodu aby latwiej sie przeladowywalo, natomiast na tych od Novego przeladowywalo sie bez najmniejszego problemu. Wiec niestety cena akurat tutaj robi jakosc przynajmniej narazie. Są jeszcze drozsze kulki ktore sprzedaja chłopaki z HPA i ktore tez sa ponoc zajebiaszcze wg opini uzytkownikow ktorych pytalem. Wiec no coz, taka profesje wybralismy i teraz placz i płac, aczkolwiek ile sie takich dobrych kulek na strzelance wystrzeli ? Przy duzych yebankach to wystrzele ze 100 max w moim 4-takcie. P.S te 0.49 mialem w reku i sa takie lekko szare, ale jasniejsze niz np guardery szare szy Valkeny. Jednak do tej masy bez dobrego hop-upa czyli jakis R-hop czy flathop nie ma sensu brac bo to juz prawie pół grama czyli tyle co srut w wiatrówce wazy przy kalibrze 4,5 mm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts