mikadorus Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 (edited) Ja mam jakieś stare czarne bio z 2008r. 0.36g - latają jak po sznurku. Mendi- to taka brązowo-czerwona paka? Edyta - zawsze jak piszę z telefonu to wklepuję posty podwójnie... moderatorzy muszą mnie nienawidzić. /a dzie tam, ja nawet Cie lubie Mendi Edited February 9, 2017 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Chopaki z HPairsoft coś plotkują, że będą mieli kulki ciężkie od pierwotnego producenta Biovali ;) To może być TO. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 No do plotkowania to się oni nadają... :P O złotych kulkach 0,4g też swego czasu było głośno i nie wypaliło. Niestety za wysokie progi cenowe na import i wyłączność. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Tanimi rzeczami Ci panowie się nie zajmują :) Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Od roku o tych kulkach tylko słychać :) chyba że każda partia robiona jest ręcznie :D aczkolwiek miałem w ręku i postrzelalem z próbek tych ich 0.4 w zeszle wakacje, takie zwykłe strzelanie z repliki z ręki więc nie mam żadnej opinii co do celnosci czy cośw ale mogę potwierdzić że istnieją Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Panowie co aktualnie byście polecili (tylko białe) do bar-10 570 fps na lufie laylaxa i gumce niebieskiej km heada.Mam teraz Guardery 0.36 szare.Nie widac ich w ogóle gdzie lecą nie wspominając o tym że jak już widze to mają taki rozrzut że nie da rady trafić z 40 m... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 (edited) Jakby ktoś chciał kule 0,36g SPECNY to PW. We wtorek specjalnie jadę kupić ostanie słoiki... w necie ich już nie widzę... Cena ok. 85zł + wysyłka za 2000 szt. :icon_biggrin: Chyba, że mnie ktoś oświeci, że jednak są gdzie indziej dostępne, to nie będę specjalnie się po to szarpał... mam namiar na militarny... w którym są 2-3 słoiki. Edited February 26, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Allegro.75zl za 2000szt słoik.Cytadela ASG Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Łee, to nie jadę... Tak szukałem po azteko i gunfire, że myślałem, że jakaś straszna posucha jest to się zaopatrzę na trudne czasy. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 (edited) Jest posucha więc się zaopatruj jak musisz bo te co są w Cytadeli to pewnie resztki jakie mają z GF... Mendi, nie wiem czy w Cytadeli nie pojawiły się twoje ulubione draże kawa z mlekiem 0.4... Edited February 26, 2017 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Podpucha. Małym napisem jest ze kolor to szary, zdjęcie dla zmyłki jest z zółtymi.. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Ehehe, ja tam pazerny nie jestem. Guarderków pomarańczowych mam 2 słoiki, a obecnie, choć rzadko, szczylam z niezmiennie dobrych shootone 0,41 (pseudo 0,43g). Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 A co sądzicie o kulkach aluminiowych np. 0,30 przykładowo: http://allegro.pl/kulki-aluminiowe-polerowane-gladkie-0-30g-200szt-i6724044615.html lub szklanych np. 0,28 przykładowo http://allegro.pl/szklane-kulki-bb-6mm-madbull-0-28g-500szt-i6703065616.html Mowa oczywiście tylko i wyłącznie do strzelania tym do tarczy :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Latają tak samo albo i gorzej (aluminiowe strasznie lufy syfią) niż wagowe odpowiedniki z kompozytu. Przemijalność też nie jest jakoś większa, tylko żywym tkankom większe kuku może zrobić. Więc gdzie sens w użytkowaniu? Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Ok. Dziękuję. Wyczytałem jeszcze, że mogą lufę porysować (nie wiem na ile to prawda). Także odpuszczam sobie temat :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Ok. Dziękuję. Wyczytałem jeszcze, że mogą lufę porysować (nie wiem na ile to prawda). Także odpuszczam sobie temat :icon_smile: Kupowate pseudoprecki guardera, albo aluminiowe madbulle czy jbu, to można paznokciem porysować... Quote Link to post Share on other sites
kratochonik Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 (edited) Panowie, przykra wiadomość Specny 0.40g w 3 tygodnie spuchły tak, że w Promyku nawet z komory HU nie wyjdą. Od drugiej strony to samo, po 1-2 cm się blokują. Trzymane w pokojowej, bez wilgoci itp. Szkoda, wcześniej 0,36 nie puchły w ogóle, chyba do nich trzeba wrócić i sprawdzić, czy dalej jest z nimi ok. Lufa świeżo czyszczona, więc to nie tutaj problem na pewno leży. Edited March 2, 2017 by kratochonik Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 To trafiłeś bardzo wadliwą partię. Specna 0,4 kupione koło września póki co trzymają wymiar. Po przesianiu na 100 szt około 10 się zacina więc tragedii nie ma. Obecnie używam specna szare 0,43 i jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
kratochonik Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Albo po prostu widzimy kontynuację tradycji "zróbmy pierwszą partię zaje...fajną, tak aby wszyscy kupowali i chwalili, a potem lecimy na łatwiznę i robimy jakiś badziew. I tak kupią". Nie wiem, w każdym razie będę teraz baczniej obserwował ten wątek... Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 (edited) Kratochonik odeślij je na reklamacji. Wszystkie takie przypadki zawsze uznaja. Wystarczy chyba nawet samo potwierdzenie przelewu do tego. Niech sklep wie ze coś się dzieje z tymi kulkami. Co do 0.43 to chyba nie będą puchnac bo one są szare a z tymi materiałami nie było nigdy problemu Edited March 2, 2017 by oofo Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Panowie, zamawiam te kulki, może ktoś z Was próbował, to dajcie znać: https://www.airsoftguns-europe.com/airsoft-bbs-0-43g-6mm-white-1000rd-small-bag-bls https://www.airsoftguns-europe.com/airsoft-bbs-0-45g-6mm-white-1000rd-small-bag-bls Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Mam jeszcze specny 0,4 i 0,43 z 1 serii, otwarte we wrześniu i wymiar trzymają. Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Mam jeszcze specny 0,4 i 0,43 z 1 serii, otwarte we wrześniu i wymiar trzymają. Potwierdzam to co napisał Mendi.. Szare kulasy Specna Arms 0,43 były kupowane dokłądnie na gunfire zamówienie z 2016-10-31 12:34:39 Śmigają pięknie do dnia dzisiejszego. Puchną mi jedynie te, które wyciągnięte z opakowania wracają niewystrzelone do domu :) Odkładam je do oddzielnego pojemnika niż oryginalny. Jak je przesiewam to sporo trafia się takich które przez tester nie przechodzą w ogóle. Te z oryginalnego opakowania to mam odpad około 5 na 100szt. Jest to wynik z dzisiaj bo przesiałem właśnie porcję na niedzielną imprezę. Latają też ładnie. Co jakiś czas trafi się taka sztuka tak beznadziejna że leci gdzie chce i to po dystansie nawet 50m. Białe były kupowane trochę ponad miesiąc wcześniej. To jest podobnie jak z szarymi. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Mam cale opakowanie spec 0,40g i też trzymają wymiary. Kupione jak weszły na rynek. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 (edited) http://allegro.pl/ku...6740217302.html do PDI, warto? Edit: Znalazłem jeszcze białe Madbulle https://www.olx.pl/oferta/kulki-asg-madbull-0-43g-2000-szt-biale-sniper-bb-CID767-IDjHZG5.html#6f296a905f Co lepiej? Edited March 5, 2017 by Mark97 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts